filser Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Panowie a moze wkleić cieniutki teflon w uchwyt jak fajnie leży w dłoni i wygląda to warto pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ja mam bez wkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Jestem na etapie projektu dolnika w nowej mocniejszej pstrągówce (Talon Trout). W starych uchwytach Andrews Fishing nie było wkładek z tworzywa wewnątrz metalowych pierścieni i obawiam się, ze z czasem stopka kołowrotka mogłaby zostać porysowana. Nowe uchwyt maja wkładkę w jednym elemencie, drugi nadal nie ma zabezpieczenia w tej postaci. Jak się zatem spisują te nowe uchwyty (podobnie jak nowe Matagi)? Czy nie ma się co obawiać o pokaleczenie stopki kołowrotka metalowym uchwytem? Nie uśmiecha mi się wydać 1.5 klocka na wymarzony kijek, a potem oklejac stopkę Stelli taśma, bo okaże się, ze uchwyt ją rysuje... miałem z wkładkami z obu stron - typ front Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 miałem z wkładkami z obu stron - typ frontAndrew’s czy Matagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 przecież to Matagi sprzedaje AF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 przecież to Matagi sprzedaje AFZ tego co kojarzę to chyba Matagi jest dystrybutorem Andrew’s Fishing ale wypuszcza również swoje uchwyty, zbliżone wyglądem do AF. Co ciekawe, sprzedaje je jako komplety z insertem lub jako osobne elementy (same metalowe elementy bez drewnianego insertu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Od jakiegoś czasu poszukuję inspiracji do nowego dolnika tzw Spinningu nr 2 Haus of Hardy.Odtworzenie oryginalnego wyglądu nie jest moim celem, gdyż nie jest on dla mnie ani wygodny w sensie ergonomiczny ani specjalnie estetyczny.Chciałbym w tym pomyśle połączyć, korek, drewno z jakimś wygodnym uchwytem...Kształty i proporcje mam w głowie Prosiłbym o zdjęcia przykładowe jakichś adaptacji współczesnych komponentów, w duchu Haus of Hardy które się Wam podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Arek, to moze cos z uchwytem od rastka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Tak też kombinowałem Paweł, ale trochę boję się że na Stelli'13 4000 SW uchwyt się nie domknie (nie sprawdziłem - to tylko wynik czytania innych postów o tym uchwycie)Trudno by było także dobrać do oryginalnego insertu drewno na wykończenie dolnika.Jak do tej pory najbliżej mi do zwykłego DPS 18 w wersji złotej (de lux) z profilowanym insertem od Krzyśka i na zakończenie zamiast gały lekko rozszerzający się w tulipan but z drewnianym akcentem. Wędka będzie w kolorystyce czarno - złotej.Inserty kasztanowiec barwiony na czarno czyli z żółtymi żyłkami. Myślę, że zestawienie tych kolorów komponentów z dobrej klasy korkiem powinno dać ciekawy efekt Edytowane 16 Maja 2018 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zapowiada sie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Próbowałeś Paweł tak dobrać kolor omotki by wyszedł kolor korka? Jest to możliwe na czarnym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Nie probowalem Arek, pewnie jest mozliwe, ale trzeba by troche nitek poprzebierac i potestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zastanawiam się nad jakimś jedwabiem ale mam obawy czy do kija do 50 g nie będzie za słaby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zamiast jedwabiu, zwykly nylon bez colour preserver i wizualnie pewnie wyjdzie na to samo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Jeżeli można zapytać to jaki oryginalnie uchwyt jest w tym Hardziaku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ten jest mega! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ladny, ale wyglada generalnie jak kazdy firmowy rastek Zdjecia pro i to robi robote. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Jeżeli można zapytać to jaki oryginalnie uchwyt jest w tym Hardziaku ?Ten kij nie ma oryginalnego uchwytu, tylko zwykłego DPS-a.Oryginalny był cały aluminiowy zarówno gniazda-skuwki, nakrętki jak i cały mocno za długi śrubunek... Edytowane 16 Maja 2018 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Ten jest mega!Owszem jest bardzo ładny, ale w Hardym bym go nie widział. To typowe dla Rastkòw . Rheinangler pomyśl nad uchwytem metalowym, ale z insertem. Wojciech Grochola budował takie spinny wykorzystując taki uchwyt muchowy. Wyglądało to rzeczowo tak jak Pan Bóg przykazał. To Hardy... Czy aby na pewno plastikowego Dpsa pakować do ,,Pana,, Hardyego ???...???????? Edytowane 16 Maja 2018 przez TomekSudety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Insert na 100 %. wygoda i ergonomia są dla mnie na pierwszym miejscu, jednak sposób trzymania gdy łowię kijem opuszczonym w dół powoduje iż cześć nasady dłoni leży wówczas na metalowym śrubunku i nakrętkach czego nie lubię i nie chcę.Idealnie by było gdyby taki metalowy uchwyt można było zakończyć tzw KDPS-em, który można przykryć drewnianą tuleją jak robiłem z uchwytami typy SKKDPS, ale takiego nie spotkałem jeszcze...Ta wędka jest do łowienia, więc tylko dla tego że to Hardy nie wsadzę do niej czegoś co jest dla mnie niewygodne, żeby wyglądało jak Hardy, choć jak już pisałem było by to dla mnie optymalnym rozwiązaniem. Edytowane 16 Maja 2018 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Rheinangler, obiecaj , że pochwalisz się kijem, jak będzie gotowy ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zawsze wstawiam tu swoje dolniki Tomek, chyba że coś się powtarza to wtedy nie ma sensu, no i trochę żeby nie było, że założyłem watek i teraz tylko pasożytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Ladny, ale wyglada generalnie jak kazdy firmowy rastek Zdjecia pro i to robi robote.Zgadza się, z tym ze to uchwyt Matagi z zamawianym indywidualnie insertem i elementami drewnianymi. Wiec to taki RastaKraag Edytowane 16 Maja 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zgadza się, z tym ze to uchwyt Matagi z zamawianym indywidualnie insertem i elementami drewnianymi. Wiec to taki RastaKraag Pewnie, wedka sliczna sam bym sie niepowstydzil taka miec Podoba mi sie rastkowy design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Pewnie, wedka sliczna sam bym sie niepowstydzil taka miec Podoba mi sie rastkowy design.U Ciebie w wątku tez była taka ładna armata z uchwytem Restaffine i jasnym pełnym korkiem. To mój ulubiony design na dolniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi