Skocz do zawartości

Dolnik - inspiracje

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Właśnie dotarł do mnie blank NFC MB 702-1 HM. Komplet Torzite już jest . Zastanawiam się nad dolnikiem . Pytanie też do użytkowników uchwytu Apex 16 ulh black gloss , jak to leży w  ręku , czy lepiej TVS ?

Jk dla mnie APEX wygodniejszy od TVS zdecydowanie

• 5 miesięcy temu...

Witam czy ktoś już podejmował próbę przeróbki swojej istniejącej rękojeści? Mam na myśli różne techniki jak np wypalanie,malowanie,szkicowanie,bądź też barwienie korka i nie tylko,z tego co widze Wachlarz metod jest nieograniczny,ponizej umieszczam przykładowe screeny...jeżeli ktoś podejmował temat,pochwalcie się zdjeciem I krótkim opisem :)

post-67348-0-69624000-1553245555_thumb.jpg

post-67348-0-06661200-1553245576_thumb.jpg

post-67348-0-91190500-1553245588_thumb.jpg

post-67348-0-99210600-1553245611_thumb.jpg

post-67348-0-28467500-1553245625_thumb.jpg

• Like 7

• 6 miesięcy temu...

Witam

Poniżej fotki mojej amatorskiej przeróbki dolinka w kiju Shimano BeastMaster DX.

Oryginalny uchwyt wykonany jest oczywiście bardzo dobrze (pierwsze foto-z netu), dolny metalowy pierścień jest zlicowany z plastikowym korpusem, wszytko niby ok. Jednak średnica uchwytu jakaś mała no i trzymamy cały czas za plastik i metal... Postanowiłem przerobić uchwyt na tzw. ciepły.

Założeniem była jak najmniejsza ingerencja w oryginalną konstrukcję. Uchwyt oraz górny dokręcany pierścień został oklejony odpowiednio wyciętymi krążkami korkowymi. Następnie całość wyszlifowana do pożądanego kształtu tak aby idealnie leżał w prawej dłoni. Rozmiar uchwytu (brak przerwy miedzy uchwytem a nakrętką foregripu) dostosowałem do stopki Shimano 3000/4000.

Zmodyfikowałem tak dwa BM, którymi łowię już drugi sezon i przeróbka sprawdza się znakomicie pod względem komfortu łowienia.

post-67248-0-28066900-1571226016_thumb.jpg

post-67248-0-88461500-1571226029_thumb.jpg

post-67248-0-14182700-1571226055_thumb.jpg

• Like 2

Cześć.Fajnie że zrobiłeś coś po swojemu,według swoich potrzeb.Tyle że to chyba nie do tego wątku,raczej gdzieś do majsterkowania.Ja bym poprosił moda o przeniesienie gdzieś gdzie bardziej pasuje.Gdzieś tu  http://jerkbait.pl/forum/31-naprawy-tuning-majsterkowanie/

• Like 1

Cześć.Fajnie że zrobiłeś coś po swojemu,według swoich potrzeb.Tyle że to chyba nie do tego wątku,raczej gdzieś do majsterkowania.Ja bym poprosił moda o przeniesienie gdzieś gdzie bardziej pasuje.Gdzieś tu  http://jerkbait.pl/forum/31-naprawy-tuning-majsterkowanie/

Jak dla mnie, jak najbardziej pasuje do dzialu rodbuilding :)

• Like 3

Nie mogę znaleźć w tym momencie żeby podpiąć link ale widziałem ostatnio suszone szyszki, które były zatapialne w barwionym epoxy i później toczone, efekt rewelacyjny. Ktoś z tego robił pióra czy długopisy , więc i dolniki lub fragmenty dolnika dałoby radę wytoczyć.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 1

Nie mogę znaleźć w tym momencie żeby podpiąć link ale widziałem ostatnio suszone szyszki, które były zatapialne w barwionym epoxy i później toczone, efekt rewelacyjny. Ktoś z tego robił pióra cz długopisy , więc i dolniki lub fragmenty dolnika dało by radę wytoczyć.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Jako okładziny do noży wyglądaja bajecznie. Pierwsze z brzegu:

https://archiwum.allegro.pl/oferta/noz-custom-pionier-01-stabilizowana-szyszka-i7879606702.html

• Like 2

Odmiana pewnie bez znaczenia, byleby średnica pasowała. Zresztą niektóre odmiany mają takie fajne czerwone-bordowe wzory. W weekend ruszę na łowy i coś przez zimę może pokombinuję :)

To jest osadka w której sa zagłębione ziarna,tak jak piszesz mogą być kolorowe.

Natomiast rzeczona osadka jest jednokolorowa, także nie ma szaleństw ????