lenny Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Kolejne wobki, przykleiłem Alu na drewno i mi puściło bąbelki. Trochę na błędach trzeba się pouczyć Drobny papier ścierny, potem znowu w lakier i większość tych bąbli będzie niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Naprawiłem tego okonka z góry, taki niby pstrążek tęczowy ???? miałem prysnąć pędzlem i zrobić kropeczki, farba za gęsta i stąd te nieszczęsne kreski ????♂️@lenny nie udało mi się już ich uratować. Kolejne niedługo okleje i zobaczę czy będzie ok, taśma bardzo bardzo stara może klej już spaprany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 A co z połówkami? Niedługo okonie się ruszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 A co z połówkami? Niedługo okonie się ruszają.Na priv można zamówić Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 To kolejny pstrążek do kolekcji ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Duża różnica estetyczna między tęczowym a tym ostatnim - jest progress PS jak chcesz lakierować wobler z wyciętym rowkiem na ster to polecam wsunąć w rowek cienki pasek styropianu, albo jakiejś pianki - znacznie łatwiej się potem poprawia nacięcie.Albo zbierać nadmiar lakieru w trakcie lakierowania (przejechać przez rowek kartką papieru, kartonikiem).Poprawienie rowka zalanego lakierem to jak wycinanie na nowo, tylko w twardszym materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Duża różnica estetyczna między tęczowym a tym ostatnim - jest progress PS jak chcesz lakierować wobler z wyciętym rowkiem na ster to polecam wsunąć w rowek cienki pasek styropianu, albo jakiejś pianki - znacznie łatwiej się potem poprawia nacięcie.Albo zbierać nadmiar lakieru w trakcie lakierowania (przejechać przez rowek kartką papieru, kartonikiem).Poprawienie rowka zalanego lakierem to jak wycinanie na nowo, tylko w twardszym materiale Akurat ten "tęczak" to naprawiany okonek na którym mi spłynęła farkba. Nie będę już nacinał przed malowaniem, ale dzięki za wskazówkę dwa kolejne się suszą w podobnym rozmiarze jednak brzydale - nie miałem pomysłu.Dzięki za miłe słowo, dopiero się uczę malować i jeszcze dużo pracy przede mną aż osiągnę co bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Ja najczęściej nacinam przed malowaniem - doświadczalnie dobieram obciążenie i kombinuję żeby uzyskać to co w mojej ocenie spodoba się rybom Dopiero jak jestem zadowolony to maluje i lakieruje. Oczywiście jak mam sprawdzony, powielany model to nie potrzeba, ale że dłubię dla siebie niewielkie ilości... to zwykle jest nieustająca faza eksperymentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Komplecik.. nie wiem kiedy kolejne 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekoo Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Tobi spróbuj wklejać wkrętki na dwuskładnikowy wolnoschnacy ,możesz zastosować patent jaki ja kiedyś robiłem , obsypywalem drewnianym pyłkiem że szlifowania wkręt który był smarowany klejem . Drewno puchło i wkręt trzymał że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekoo Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Ogólnie bardzo ładna robotę robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Dzięki Tomek ale daje jak narazie spokój z odlewami wobków. Między pieluchami dłubię w balsie.Fotka od znajomego - pintail w akcji w kolorze lox. No i testowo oklejony wobek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Klenióweczki, oklejanie tkaniną katorga ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Okoniu oklejony tkaninką 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaźmirz Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Czy zatoczyłeś koło? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nie mam chwilowo czasu na gumy. A drewienko po trochu, po kilka minut i sie w 1.5tyg skończy, gum "na raty" nie lubię robić, wolę siąść i od a do z wykończyć daną partie. Cały czas poświęcony synkowi. Od czerwca powinienem wrócić z gumkami [emoji16] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaźmirz Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 I słusznie - dzieci najważniejsze.????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Pozdrowionka znad wody ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Brat wystrugał, ja pomalowałem. Obciążona pod bolka, zobaczymy czy się udało ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Młody pozwolil zrobić kilka gumek, małe sreberka i sandaczyki. Fotka filterka z kabiny po malowaniu tych gumek. Małe ilości syfu kupa, malujcie w maskach bo tego pyłu nawet nie widać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Jeszcze 4 dni i stuknie nam roczek. Ale ten czas ucieka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaźmirz Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 W tym wypadku ~ wszystkiego najlepszego ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Która wersja ładniejsza? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Obie świetnie wyglądają ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 W tym wypadku ~ wszystkiego najlepszego dzięki w imieniu Synka Obie świetnie wyglądają Ale trzeba wybrać jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi