Skocz do zawartości

Gumisie Tobiego (dawniej Woblery Tobi)

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawiłem tego okonka z góry, taki niby pstrążek tęczowy ???? miałem prysnąć pędzlem i zrobić kropeczki, farba za gęsta i stąd te nieszczęsne kreski ????‍♂️

@lenny nie udało mi się już ich uratować. Kolejne niedługo okleje i zobaczę czy będzie ok, taśma bardzo bardzo stara może klej już spaprany.

post-55398-0-84918200-1616228553_thumb.jpg

post-55398-0-63439400-1616228563_thumb.jpg

post-55398-0-92432400-1616228574_thumb.jpg

• Like 1

Duża różnica estetyczna między tęczowym a tym ostatnim - jest progress  :)

PS jak chcesz lakierować wobler z wyciętym rowkiem na ster to polecam wsunąć w rowek cienki pasek styropianu, albo jakiejś pianki - znacznie łatwiej się potem poprawia nacięcie.

Albo zbierać nadmiar lakieru w trakcie lakierowania (przejechać przez rowek kartką papieru, kartonikiem).

Poprawienie rowka zalanego lakierem to jak wycinanie na nowo, tylko w twardszym materiale  ;)

Duża różnica estetyczna między tęczowym a tym ostatnim - jest progress  :)

PS jak chcesz lakierować wobler z wyciętym rowkiem na ster to polecam wsunąć w rowek cienki pasek styropianu, albo jakiejś pianki - znacznie łatwiej się potem poprawia nacięcie.

Albo zbierać nadmiar lakieru w trakcie lakierowania (przejechać przez rowek kartką papieru, kartonikiem).

Poprawienie rowka zalanego lakierem to jak wycinanie na nowo, tylko w twardszym materiale  ;)

Akurat ten "tęczak" to naprawiany okonek na którym mi spłynęła farkba. Nie będę już nacinał przed malowaniem, ale dzięki za wskazówkę  :D  dwa kolejne się suszą w podobnym rozmiarze jednak brzydale - nie miałem pomysłu.

Dzięki za miłe słowo, dopiero się uczę malować i jeszcze dużo pracy przede mną aż osiągnę co bym chciał  :D

Ja najczęściej nacinam przed malowaniem - doświadczalnie dobieram obciążenie i kombinuję żeby uzyskać to co w mojej ocenie spodoba się rybom  :)

Dopiero jak jestem zadowolony to maluje i lakieruje.

Oczywiście jak mam sprawdzony, powielany model to nie potrzeba, ale że dłubię dla siebie niewielkie ilości... to zwykle jest nieustająca faza eksperymentowania  ;)  

Nie mam chwilowo czasu na gumy. A drewienko po trochu, po kilka minut i sie w 1.5tyg skończy, gum "na raty" nie lubię robić, wolę siąść i od a do z wykończyć daną partie. Cały czas poświęcony synkowi. Od czerwca powinienem wrócić z gumkami [emoji16]

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...