rafael Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Cześć, Czy zauważyliście w swoich multiplikatorach zmniejszenie siły hamulca w niskiej temperaturze. Nie byłoby to może tak kłopotliwe gdyby nie to że w moim CARDIFF`ie 201 w temperaturze ok 2 C siła hamowania spada do takiego poziomu, że czasami ciężko przynętę wyholować. Po powrocie do domu wszystko działa jak należy.Myślałem że podczas konserwacji popełniłem jakiś błąd przy składaniu. Sprawdziłem trzy razy. Wszystko jest ok. Dziś wieczorem wystawiłem swoje młynki za okno. Cardiff, Steez i Metanium XT. Po około trzydziestu minutach sprawdzam i wychodzi na to, że tylko XT nadaje się na zimowe łowy. Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją. Może ma ktoś pomysł jak temu zaradzić (tylko proszę bez rad typu „ubierz mu sweterek” lub „zimą kręć nim tylko w domu” ) pozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 ja wiele razy już pisałem o negatywnym wpływie mrozu na system DCpo kilkugodzinnym przebywaniu na mrozie -2 hamulec ustawiony na minimum hamowania .hamował jednak na maxa,czyli elektronika na mrozie dostawała zajoba,powrót do auta,klima na full i po 5 min system DC znowu działa super.sprawdzałem to na 2 kolowrotkach z DC.jak dla mnie to DC nie na zimę,a napewno nie na mrozy lepsze ,z odsrodkowymi nie miałem problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Hasior, może jeszcze raz, chodzi mi o hamulec walki a nie o hamulec rzutowy. Napisałem o wyciąganiu przynęty.no i jak by nie patrzeć żaden z wymienionych młynków nie ma dc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 a to czaję mysłałem ze kaman o cardiffa \dc co do hamulca walki to nie miałem problemu może masz jakis podatny na mrozy smar na tarczach hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 rafaelStawiam dzisiejsze wieczorne piwo, że z hamulcami jest wszystko w porządku, a winna jest plecionka, która obraca się dookoła szpuli. Przerabiałem to w Corvalusie... Jak już sprawdzisz, daj mi znać, czy wygrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Acha, jeszcze jak zaradzić: rób podkład z żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Kurcze nie pomyślałem o tym.lece wystawić młynki za okno i zaraz dam znać.dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 jak niema żyłki pod plecką to bankowo to jest problem z hamulcem ,ja myslałem ze to już tak powszechne info,ze kazdy juz podkłady robi ,jak niemasz podkładu to podkładaj i na ryby,wszycho bedzie grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Krzysiek, wygrałeś,człowiek uczy się całe życie . dzięki chłopaki i pozdrowionkarafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Nie ma za co, browarra postawisz przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 rafaelStawiam dzisiejsze wieczorne piwo, że z hamulcami jest wszystko w porządku, a winna jest plecionka, która obraca się dookoła szpulidokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi