esoxlucius1 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Spinfisher to nie Battle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Po przemysleniu kupiłem TP SW4000 XG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Po przemysleniu kupiłem TP SW4000 XGBardzo dobry wybór. Ale do cięższego łowienia jednak wersja PG. Albo przeróbka. Czasem jak ciągam tym przynetę to mam wrażenie że ją urwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Czy xg to nie jest szybsza wersja Pg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Czy xg to nie jest szybsza wersja Pg?Dokładnie to szybsza wersja PG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Wypadłem trochę z obiegu, ale wracam do żywych i biorę się za szczupaki. W pracowni robi się kijek, wiec będę poszukiwał do niego kołowrotka. Szukam czegoś co bezproblemowo obsłuży przede wszystkim gumy do 20cm i masie około 60g. Wymogiem jest to, że powinno dorównać caldii 3000x trwałością i jakością, ale musi być lżejsze i ewentualnie płynniejsze. Za wszelką pomoc z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 twin power 4000pg i temat zalatwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Najświeższy model, czy szukać jakiegoś konkretnego rocznika? Może jednak coś daiwy się kwalifikuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Ja polecę Daiwe force - twin powery sw pg czy stela O8 które posiadałem - jednak będą daleko za - opieram te stwierdzenie na własnym doświadczeniu - jeziora ale i spore rzeczki z dobrym uciągiem. Forsiak jest przemocny aż zadziwia , No ale żeby się przekonać trzeba mieć , żeby mieć trzeba kupić a żałować się tu nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Gdzie go kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Z daiwy najlepszym wyborem będzie pewnie Certate LT 4000 Aktualny wypust twinka chyba cieszy sie dobrą opinią. Ja mam, ale wersję z szybszym przełożeniem pod bolenie i sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 W sklepach obecnie już od dawna nie ale przy odrobinie szczęścia czy lepszych kontaktów tu na forum można kupić nowe lub w bdb stanie , oczywiście za półdarmo nikt nie sprzeda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 No ale Force to nie jest lżejszy niż caldia 3000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Gdybym mial osobiscie taki dylemat jak pytajacy kupil bym Daiwe BG 4500 ale z JP z niskim przelozeniem (bo od tego rozmiaru ma ona zapadke jak Force) a jakby mi sie zabawa spodobala to szukalbym Force.No,- chyba, ze trafilby sie Force od razu...To wtedy nie ma co kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 (edytowane) Gdybym miał obstawiać, to:Daiwa CERTATE 3500HDDaiwa CERTATE 3500/4000HCDaiwa FORCEDaiwa SALTIGA GAMEShimano SPHEROS,SOAREShimano TWIN POWER SW Edytowane 6 Maja 2021 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Gdybym miał obstawiać, to:Shimano SPHEROS,SOARE Zaciekawiła mnie ta druga pozycja czyli SOARE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Do przynęt ok 60g w zupełności wystarczy poprzedni model twin power 15 4000PG.Nic więcej nie potrzeba a i masa poniżej 300g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Już coś wiem. Dzięki za podpowiedzi Panowie ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Z nowych młynków w masie ok 300g a zarazem pieruńsko mocnych trzeba koniecznie wymienić Certate LT 5000. Sam posiadam 3 sztuki, w tym 3000 z niskim 5,2 przełożeniem i nie ma żadnych problemów aby w wiślanym nurcie pociągnęła sumową Alaskę 6 cm czy nawet Horneta 9cm. O jigowaniu po 60-70g nie wspominając. A taka 5000 jest jeszcze mocniejsza. Sądzę zatem iż też powinna być brana pod uwagę przez Kolegę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Do takiego zastosowania można dodać jeszcze Ryobi Metaroyal vs 3500 zm lub 3000 zm mocny niesamowicie ale bardzo ciężko go kupić oraz Tica Taurus tp 3000 s któremu mocy również nie zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Spoko Karolu ale do tak lekkich wabi po ok 60g w obecnych czasach używać młynka który waży po 390( Ryobi 3000) czy jeszcze lepiej Taurus 420g jest całkowitym bezsensem. I nawet Pudzian odczuje tą różnicę, wierz mi Pod ww łowienie starcza taki TP 4000 czy Certate LT 3000 Choć wymienionych przez Ciebie młynków nie będę krytykować. Wręcz przeciwnie, z Ticą miałem do czynienia i był to zaj...sty sprzęt. Ryobi za to nie znam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Penn Slammer 360 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Kozi81 zgadza się można, tylko ile wytrzymają maślano pracujące nowości tego nikt jeszcze nie sprawdził a kosztują nie mało. Taurusa katuję na Wiśle główkami do 75g 5 lat i gdyby nie moja głupota byłby jak nowy ale myślę że jeszcze parę lat posłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Luvias LT 3000d podobno daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Na alledrogo jest kilka Daiw Certate 3000 jeszcze nie LT. Waży 265 g, co chyba nie jest szczególnie dużą wagą. Przełożenie 4,8:1 skutkuje dużą trwałością, zwłaszcza w kołowrotku tej klasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi