resiak82 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Czy ktoś z kolegów jest w posiadaniu tego kijka DRAGON CXT MicroSpecial MS-X Spinn 2.13m 2-14g? Jak się spisuje pod okoniem? Czy jest warty swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Posiadam z tej serii SuperFast 1.90 12g, zajeb** kijek! Super czuły, fajnie pracuje pod okoniami, mocny dolnik!. Dla mnie lepszy niż MHX S871-2, chyba nawet czulszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Posiada ktoś kij team dragon Z-series fast lub xfast ? Jak to sie sprawdza w realuMacalem na sucho 2,13 7-28g fajny,szybki kijek,opisany w miarę poprawnie.Moim zdaniem pociągnie 10-25g.plus guma 4.Nie jest to sztywna pałką i przy mocniejszym ugięcie,kijek pracuje progresywne do rękojeści,ale czuć na dole moc.Troche małą pierwszą przelotka-16 i ciezkawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Posiada ktoś kij team dragon Z-series fast lub xfast ? Jak to sie sprawdza w realu TD Z-series 2,45m 4-18g http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/116794-spinning-team-dragon-z-series-2-45-m-4-18-g-test Jestem chyba jednym z pierwszych "cywilnych" posiadaczy wędki TD Z-series 2,45 4-18g i po roku użytkowania wystawiam mu bardzo pozytywną opinię. Kij kupiłem bardziej z ciekawości niż z potrzeby bo mam inne wędki o podobnych parametrach ale dostał kilka razy swoją szansę i przetestowałem go na Odrze i mniejszych rzekach. Łowiłem na woblery, obrotówki i gumy przy użyciu żyłki i plecionki. Miałem obawy czy małe przelotki nie wpłyną negatywnie na odległość rzutów i o ile tam gdzie można rzucać z pełnym zamachem nie było problemów to w przypadku mniejszych siurków z zarośniętymi brzegami gdzie trzeba rzucać precyzyjnie ale nie ma miejsca żeby wziąć rozmach może być gorzej. Poza tym tam gdzie są warunki do pełnych rozmachu rzutów wędka ładnie się ładuje, rzuty są płynne i celne. Blank dobrze przenosi pracę przynęt i jako "gumowy" ignorant nie miałem problemów z zacinaniem delikatnych brań na mniejsze twisterki prowadzone w przeróżne sposoby. Jeżeli chodzi o woblery to wędka bez problemu radzi sobie z woblerami typu minnow prowadzonymi w mocnym nurcie, nie mówiąc już o całej gamie przynęt pstrągowo - kleniowo - jaziowych do których jest wręcz stworzona. Ze względu na przyzwyczajenie do tradycyjnych, pełnych uchwytów kołowrotka miałem obawy czy ten typu sks mi się sprawdzi ale nie było z tym najmniejszego problemu. Na koniec spostrzeżenia związane z pracą wędki i jej mocą, pierwszą poważną rybą, którą na nią złowiłem był prawidłowo zacięty ... karp 60+. Wędka spisała się wzorowo, blank ładnie pracuje pod obciążeniem i dobrze amortyzuje odjazdy i czuć, że ma odpowiednią moc. Kolejne ryby potwierdziły te spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Ten TD Z 4-18g ile Twoim zdaniem max pociągnie? Kij szybki, czy raczej z tych wolniejszych? Pod gumę do opadu, czy również blachy i wobki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Ten TD Z 4-18g ile Twoim zdaniem max pociągnie? Kij szybki, czy raczej z tych wolniejszych? Pod gumę do opadu, czy również blachy i wobki? Myślę, że kij jest dobrze opisany, typ akcji określił bym jako med-fast. Hol większych ryb był komfortowy, ładna amortyzacja i odpowiednia moc. Uczciwie dodam, że łowiłem na tą wędkę może 4 razy i pomimo całej sympatii jak tak dalej pójdzie to się jej pozbędę bo mi się za bardzo dubluje. Zapomniałem dodać, że jak już wcześniej napisałem łowiłem wszystkimi przynętami i zdecydowanie nadaje się do woblerów i obrotówek, natomiast ze względu na małe doświadczenie w łowieniu na gumki wolę się nie wypowiadać. Ja łowiłem na małe twisterki na główkach 2-4 g i zdecydowanie czułem pracę na zestawie z żyłką. Edytowane 5 Października 2018 przez Wojtek2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Panowie potrzebny szybki kijek ze stajni Dragona dla kolegi. On ma słabość do smoka stąd ten wybór. Długość 2,70-2,80m cw. tak do 21g, może troszkę więcej. Kijek typowo pod gumy, ładnie pokazujący opad, bardzo szybki.Podałem mu 3 propozycje,X-treme spinn 2,70m. 6-28g x-fast,ProGuide X 2,75m. 4-21g fast lubTeam Dragon Z-series 2,75m. 4-18g fastKtóry byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 (edytowane) Panowie potrzebny szybki kijek ze stajni Dragona dla kolegi. On ma słabość do smoka stąd ten wybór. Długość 2,70-2,80m cw. tak do 21g, może troszkę więcej. Kijek typowo pod gumy, ładnie pokazujący opad, bardzo szybki.Podałem mu 3 propozycje,X-treme spinn 2,70m. 6-28g x-fast,ProGuide X 2,75m. 4-21g fast lubTeam Dragon Z-series 2,75m. 4-18g fastKtóry byście polecili? Witam.Miałem _Nano Force 2,35 m 3-18g,taki sobie.Kupiłem w promocji w 2016r ,sprzedałem za pół ceny.Tak jak jeden z kolegów pisał wcześniej o wykonaniu Dragona,mój miał wklejone troszkę krzywo przelotki w szczytówce.Kolega przypakiem przeglądał forum ,,Wędkuje "? bo to jest forum Dragona. Osobiście teraz wolałbym kupić Kongera Stallion na fuji,mniejsza cena, ,,Dragon przereklamowany http://www.katalogiwedkarskie.pl/ Edytowane 15 Października 2018 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Znajdę coś u Dragona do 1-7g, 1-6g w długości do 200cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Panowie potrzebny szybki kijek ze stajni Dragona dla kolegi. On ma słabość do smoka stąd ten wybór. Długość 2,70-2,80m cw. tak do 21g, może troszkę więcej. Kijek typowo pod gumy, ładnie pokazujący opad, bardzo szybki.Podałem mu 3 propozycje,X-treme spinn 2,70m. 6-28g x-fast,ProGuide X 2,75m. 4-21g fast lubTeam Dragon Z-series 2,75m. 4-18g fastKtóry byście polecili? Witam.Miałem _Nano Force 2,35 m 3-18g,taki sobie.Kupiłem w promocji w 2016r ,sprzedałem za pół ceny.Tak jak jeden z kolegów pisał wcześniej o wykonaniu Dragona,mój miał wklejone troszkę krzywo przelotki w szczytówce.Kolega przypakiem przeglądał forum ,,Wędkuje "? bo to jest forum Dragona. Osobiście teraz wolałbym kupić Kongera Stallion na fuji,mniejsza cena, ,,Dragon przereklamowany http://www.katalogiwedkarskie.pl/ Chyba nie zrozumiałeś mojego postu. Edytowane 16 Października 2018 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 WitamMyślałem że był na forum - Wędkuie.pl i dlatego taki wybór.Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakrza74 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Znajdę coś u Dragona do 1-7g, 1-6g w długości do 200cm ?Znajdziesz, na przykład tuhttps://www.fishing-mart.com.pl/pl2/dragon-invader-jig/s/19254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Witam macie moze jakis link lub namiar do kogos kto sprzedaje blanki dragona?Gdzies ktos o tym juz pisał,ale niemoge znalesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 skalek77 pisał, że ma blanki Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ok dzieku za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravrus Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Witam Szanowne Grono! Zastanawiam się nad kupnem kijka DRAGON X-TREME SPINN 2,70m 6-28g na sandacza z opadu nad Odrę oczywiście z brzegu. Dlatego zwracam się z prośbą do użytkowników tego kija o opinie na jego temat. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Kijek specyficzny i fajny, ale w rzecznym opadingu max 20 gram plus smukły gumiś. U mnie obskakiwał przez pewien czas wszystko od klenia na mocno, przez bolenie i szczupłe, aż po lekki opad. I nadaje się do tego nieźle. Jeśli chodzi o właściwości to coś pomiędzy Team Dragonem, a starą serią Guide Select. Nie fast, nie pałka, najlepiej wymacać samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravrus Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Kijek specyficzny i fajny, ale w rzecznym opadingu max 20 gram plus smukły gumiś. U mnie obskakiwał przez pewien czas wszystko od klenia na mocno, przez bolenie i szczupłe, aż po lekki opad. I nadaje się do tego nieźle. Jeśli chodzi o właściwości to coś pomiędzy Team Dragonem, a starą serią Guide Select. Nie fast, nie pałka, najlepiej wymacać samemu Dziękuję bardzo za informacje .Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooroof Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Interesuję się serią Pro Guide X, konkretnie modele o cw. 5-25 lub 7-28. Czy ktoś z Was miał w rękach lub użytkuje? Ciekawią mnie bardzo wszelkie opinie zarówno o tych modelach, jak i całej serii. Z góry dzięki! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhc1983 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Ja mam ProGuide 4-21 g 2,45m. Bardzo dobry i czuły kij. Łowiłem nim kilka razy z opadu, bo dostałem go jesienią na urodziny. Hol ładnych okoni +40 cm był na nim bardzo przyjemny. Szybki i czuły kij. Pewnie trochę ryb może komuś spaść na początku jak nie jest przyzwyczajony do łowienia takimi szybkimi kijkami. Do łowienia gumkami to moim zdaniem świetny kij. Do obrotówek czy woblerów to ja bym chyba wolał coś trochę mocniejszego. Dodam, że dobrze się ładuje i rzucałem nim bardzo daleko i precyzyjnie. W porównaniu z Fishmaker II wydają się solidniejsze te kije. Nie wiem co innego można kupić o podobnej jakości w podobnej cenie. St. Croix to kilkakrotność tej ceny. Tutaj chyba nagonka na Dragona jest duża. Ja dwie wędki przed ProGuide kupowałem w Sportfiskeprylar w Sztokholmie. To ci od Perch Fight. W sklepie bardzo miła i obeznbana z tematem obsługa. Gość mówił prosto - jak na okonia to Dragon albo St.Croix. Tyle, że te drugie to kilkakrotność ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Trochę odgrzeje temat, mam pytanie o wędki pro guide x, dokładnie o wersję 2,45 do 35g. Może ktoś ma użytkuje i podzieli się opinią.Widziałem filmik spłodzony przez dragon team nederland, ale wiadomo jak to jest jak ktoś pracuje dla dragona Widziałem ze wędka 2,45 ma bardzo krótki dolnik, nie ma problemów z wyważeniem i dyskomfortu podczas holu ryb ?Byłem w sklepie chciałem pomacać, ale wyszły wszystkie, otrzymałem info. ze cieszą się popularnością. Napisałem do dystrybutora, bo w katalogu są nieścisłości jeżeli chodzi o wagę wędek, to mi powiedzieli że nie są w stanie tego zweryfikować bo wyszły wszystkie i czekają na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 też jestem ciekaw tej 35ki i noszę się z zamiarek kupna na maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Tak ogólnikowo to powinni wiedzieć co do parametrów sprzedawanych produktów, czyli kijów (dotyczy się również innych produktów) 2 sezony przed wypustem testuje się sprzęt. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Przypuszczam że Pani Patrycja która mi odpisała nie ma zielonego pojęcia o sprzęcie który sprzedają, a źródłem wiedzy jest katalog w którym jest błędna informacja. Ale obiecała że jak tylko będzie możliwość zważenia zrobią to ???????????? Oczywiście mogę się mylić ???? Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Lowil ktoś na mikroSpecjala? Oglądałem dziś w plecionie i charakterystyka jak matagi ss ll. No może ciut bardziej spolegliwy... Ale może ktoś tego używa i opowiedział by parę słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi