PiterS Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Lowil ktoś na mikroSpecjala? Oglądałem dziś w plecionie i charakterystyka jak matagi ss ll. No może ciut bardziej spolegliwy... Ale może ktoś tego używa i opowiedział by parę słówMSX'ów jest kilka, kilka testów w sieci, tu masz test 2,44m 3-18g http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/115257-spinning-dragon-cxt-ms-x-2-44m-3-18g-test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Oooo ten mi chyba chodziło. Dziex! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Ja miałem w wersji cast. Bardzo fajne, relatywnie sztywne i szybkie dzidki o akcji według mnie fast, gdyby jeszcze zapodać lżejsze przelotki to szpada byłaby świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz196209 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Tutaj jest filmik z dragonem cxt do 16 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borack Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 posiada ktoś wklejkę ProGuide X 1-10g i może coś więcej o niej napisać ?Widziałem filmik i przyznam ze zaciekawiła mnie ta wędka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooroof Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ja używam 2,5-16, moim zdaniem godny polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michciu.96 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Hej, łowił ktoś lub macał wędki: Team Dragon Z-series Spin 2 sec - 2.75m 4 -18g PRO GUIDE X Spin - 2.75m 3-18g (lub cw. od 4-21g)Która z tych wędek będzie lepszą alternatywa na bolenia, klenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Weź do ręki,przykrec młynek który uważasz za odpowiedni i licz na "Wędkarski Nos".Czas na woda zweryfikuje.Albo banan z dobrego wyboru,albo giełda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Dragon Z-series do 18g, blank jest opisany jako 12lb. Sam szukałem wędki do bolenia na lżej i do moich potrzeb ten jest ok. Woblery od 6g do 14g latają aż miło. Myślę że opis jest trochę do kitu bo wędka spokojnie może więcej. Z wad, jest trochę ciężka ale schludnie wykończona, jak za tą kasę nie ma się do czego przyczepić. Przelotki mogły by być ciut większe i mogli by dołożyć zaczep na przynęty:) Generalnie jestem zadowolony i W planach mam zakup tej do 28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Jeśli ktoś na targach, bądź w sklepie, pomaca Dragon Slow Lure, 290 do 8 g, byłbym wdzięczny za wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) Jeśli ktoś na targach, bądź w sklepie, pomaca Dragon Slow Lure, 290 do 8 g, byłbym wdzięczny za wrażenia.Dzisiaj machałem 290 do 8g, ale to się nazywało flash. Bardzo dobrze wyważona wędka. Nie będzie leciała na pysk. Mała średnica przelotek bo startowa około 16 na oko i nie jest to w stylu fuji k czy kr. Wykonanie bardzo dobre, lecz komponenty w swojej klasie cenowej. Ugięcie jak dobrze pamiętam to pełna parabola, ale nie jestem do końca pewien. Trochę tego było. Jutro też będę to mogę obadać z większą dokładnością. Jak coś proszę o priv.edit:Zapomniałem dodać, że lekka jak piórko Edytowane 1 Lutego 2019 przez karpiu08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) Witam, szukam opinii o pro guide x 14-35 275. Nada się na jeziorowe szczupaki? W dużej mierze łowienie na algi gnomy rozmiar 2-3, do tego gumy 10cm plus 10g główka. Jakie minimum do swobodnego rzucania nim? Edytowane 4 Lutego 2019 przez mav3rick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Jeśli ktoś na targach, bądź w sklepie, pomaca Dragon Slow Lure, 290 do 8 g, byłbym wdzięczny za wrażenia.7:20https://youtu.be/kPJTPG8bISQ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiB Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Dzisiaj machałem 290 do 8g, ale to się nazywało flash. Bardzo dobrze wyważona wędka. Nie będzie leciała na pysk. Mała średnica przelotek bo startowa około 16 na oko i nie jest to w stylu fuji k czy kr. Wykonanie bardzo dobre, lecz komponenty w swojej klasie cenowej. Ugięcie jak dobrze pamiętam to pełna parabola, ale nie jestem do końca pewien. Trochę tego było. Jutro też będę to mogę obadać z większą dokładnością. Jak coś proszę o priv.edit:Zapomniałem dodać, że lekka jak piórkoWitam serdecznie . Czy to jest wklejanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Nie. Ciekawy kijek się szykuje, chyba kupię za miesiąc na próbę, mam nadzieje że nie tańczy zbytnio... Bo niestety mój ideał parabellum cc do 12g wyziąneła ducha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Mam takie pytanie, czy "Dragon Nano Lite XT80C 1-10g / 235cm" jest wklejką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Mam takie pytanie, czy "Dragon Nano Lite XT80C 1-10g / 235cm" jest wklejką?Wg katalogu Dragon 2018 ten model jak i cała reszta nie są wklejankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ok, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ten slow lure podchodzi pod blank muchwy o i ile to nie jest na jakiejś muchówce, coś w stylu chubhunter, może ciut mniej lejący. Na pysk nie będzie leciał, waga 130g, bardzo przyjemny. Chyba zakupię na wiosenne klenie i jazie na lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ostatni Mikołaj wrzucił mi pod choinkę wędką Dragon Nano Core 2,45m, 14-35gr. Na sucho wygląda przyzwoicie, widzę że mógłbym używać go na rzeczne sandacze, przynęty 7-12cm+główki 20-40gr. Czy ktoś używa/posiada taki badyl i może coś na jego temat powiedzieć? Trafiają się jako przyłów sumy do 170cm, czy ten blank poradzi sobie z takimi obciążeniami? Co prawda do sezonu jeszcze 3 miesiące, ale już ręce swędzą i zaczynam myśleć o rzecznym łowieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Mam Dragona Nano Core 198 cm do 28g. Cast.Sum 170+ cm wyjechał bez oglądania sie na kij czy wytrzyma. Wyjechał by szybciej ale kolega panikował.Tyle tylko że połów z pontonu był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrrrr92 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Flash Slow Lure to klasyczny kij spiningowy zbudowany na blanku muchowym. W zeszłym roku wahałem się nad wcześniej wspomnianym millenium lecz wstrzymałem się, aż w końcu padło 2 tyg temu na nowość na ten rok od Dragona. Akcja na sucho moim zdaniem identyczna co w Millenium chubhunter z tym, że Flash jest dłuższy oraz posiada rękojeść z korka. Dla mnie za taką cenę bardzo ciekawa propozycja do lekkiego łowienia klenia/jazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Dragon Nano Core 2,45m, 14-35gr. Na sucho wygląda przyzwoicie, widzę że mógłbym używać go na rzeczne sandacze,To chyba musi być jakieś barachło, skoro nikt tego nie używa ? Nie wezmę tego do ręki, niech szczeżnie w kącie, albo pójdzie jako palik pod pomidory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Chętnie przygarnę go w cenie palika pod pomidory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Cześć, ktoś zetknął się z owym kijem a mowa o Dragon Pro Guide X 1,98m 3-18g, ile komfortowo dźwignie górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi