Skocz do zawartości

Spinningi Dragon

Krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

Lowil ktoś na mikroSpecjala? Oglądałem dziś w plecionie i charakterystyka jak matagi ss ll. No może ciut bardziej spolegliwy... Ale może ktoś tego używa i opowiedział by parę słów

MSX'ów jest kilka, kilka testów w sieci, tu masz test 2,44m 3-18g http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/115257-spinning-dragon-cxt-ms-x-2-44m-3-18g-test

• 2 tygodnie później...

Dragon Z-series do 18g, blank jest opisany jako 12lb. Sam szukałem wędki do bolenia na lżej i do moich potrzeb ten jest ok. Woblery od 6g do 14g latają aż miło. Myślę że opis jest trochę do kitu bo wędka spokojnie może więcej. Z wad, jest trochę ciężka ale schludnie wykończona, jak za tą kasę nie ma się do czego przyczepić. Przelotki mogły by być ciut większe i mogli by dołożyć zaczep na przynęty:) Generalnie jestem zadowolony i W planach mam zakup tej do 28g :)

Jeśli ktoś na targach, bądź w sklepie, pomaca Dragon Slow Lure, 290 do 8 g, byłbym wdzięczny za wrażenia.

Dzisiaj machałem 290 do 8g, ale to się nazywało flash. Bardzo dobrze wyważona wędka. Nie będzie leciała na pysk. Mała średnica przelotek bo startowa około 16 na oko i nie jest to w stylu fuji k czy kr. Wykonanie bardzo dobre, lecz komponenty w swojej klasie cenowej. Ugięcie jak dobrze pamiętam to pełna parabola, ale nie jestem do końca pewien. Trochę tego było. Jutro też będę to mogę obadać z większą dokładnością. Jak coś proszę o priv.

edit:

Zapomniałem dodać, że lekka jak piórko ;)

Edytowane przez karpiu08

Dzisiaj machałem 290 do 8g, ale to się nazywało flash. Bardzo dobrze wyważona wędka. Nie będzie leciała na pysk. Mała średnica przelotek bo startowa około 16 na oko i nie jest to w stylu fuji k czy kr. Wykonanie bardzo dobre, lecz komponenty w swojej klasie cenowej. Ugięcie jak dobrze pamiętam to pełna parabola, ale nie jestem do końca pewien. Trochę tego było. Jutro też będę to mogę obadać z większą dokładnością. Jak coś proszę o priv.

edit:

Zapomniałem dodać, że lekka jak piórko

Witam serdecznie :). Czy to jest wklejanka?

• 3 tygodnie później...

Ten slow lure podchodzi pod blank muchwy o i ile to nie jest na jakiejś muchówce, coś w stylu chubhunter, może ciut mniej lejący. Na pysk nie będzie leciał, waga 130g, bardzo przyjemny. Chyba zakupię na wiosenne klenie i jazie na lekko.

Ostatni Mikołaj wrzucił mi pod choinkę wędką Dragon Nano Core 2,45m, 14-35gr. Na sucho wygląda przyzwoicie, widzę że mógłbym używać go na rzeczne sandacze, przynęty 7-12cm+główki 20-40gr. Czy ktoś używa/posiada taki badyl i może coś na jego temat powiedzieć? Trafiają się jako przyłów sumy do 170cm, czy ten blank poradzi sobie z takimi obciążeniami? Co prawda do sezonu jeszcze 3 miesiące, ale już ręce swędzą i zaczynam myśleć o rzecznym łowieniu.

Flash Slow Lure to klasyczny kij spiningowy zbudowany na blanku muchowym.

W zeszłym roku wahałem się nad wcześniej wspomnianym millenium lecz wstrzymałem się, aż w końcu padło 2 tyg temu na nowość na ten rok od Dragona. Akcja na sucho moim zdaniem identyczna co w Millenium chubhunter z tym, że Flash jest dłuższy oraz posiada rękojeść z korka. Dla mnie za taką cenę bardzo ciekawa propozycja do lekkiego łowienia klenia/jazia. 

Dragon Nano Core 2,45m, 14-35gr. Na sucho wygląda przyzwoicie, widzę że mógłbym używać go na rzeczne sandacze,

To chyba musi być jakieś barachło, skoro nikt tego nie używa ;) ? Nie wezmę tego do ręki, niech szczeżnie w kącie, albo pójdzie jako palik pod pomidory :D .