DzikiBill Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Aktualnie wędka jest w promocji -50% wiec kusząca propozycja )) posiadacz tego modelu może się wypowiedzieć czy spełni wymagania ?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Aktualnie wędka jest w promocji -50% wiec kusząca propozycja )) posiadacz tego modelu może się wypowiedzieć czy spełni wymagania ?? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTaki ryby a nawet większe i przynety to ogarnia hm69 do 10g . Ten do 18 może być za mocny i za sztywny na okonie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) Wrócę do wcześniejszych wpisów i pozwolicie, że dołączę do klubu tych, co się nie znają i uważają, że hm to całkiem niezłe badylki. Mam, w tych mniej więcej samych parametrach hm60 trout 7-25 2,55 m i elitę (notabene też ukręconą przez a.zielaznego, czyli wykonanie identylko jak pracownia hm, z tymi samymi komponentami co hm69) i do łowienia wybieram zdecydowanie chętniej hm. Tego hm, sygnowanego dla mnie jako model smokwelski (modyfikacja polegała m.in. na pełnym raregripie nie dzielonym oraz mnijeszej przelotce startowej) nie pozbędę się nigdy. Miałem hm80 2,75 coś 3-15 g chyba i mam o nim jak najlepszą opinię, czułością, "elektrycznością" deklasuje całe stada markowych blanków, m.in. wybitne w tym temacie (mam aktualnie 2) CD Blue Rapid. Mam mały zagajnik pracownianych kijów na dobrych blankach i czasem się ludzie dziwią, co robi tam patyk z wieśniackim napisem "Dragon". Otóż użytkowo i jakością wykonania nie tylko dorównuje, ale i czasem niektóre z nich przerasta. Przy cenie, za które realnie można je nabyć, są bardzo dobrą ofertą. Polecam. A przeciwnikom i krytykom tego "chrustu" z pewnością kopara by opadła jakby kto im te blanki podstawił pod nos opisane znaną nazwą. Nie wiem co to za chińszczyzna i nie jest mi to do życia konieczne, grunt że działa jakby była z samego nowozelandzkiego Tokio w U.S.A. Dla równowagi: o niektórych kołowrotkach sygnowanych przez Dragona, m.in. TD 1220iZ i tych tam Fishmakerach mam opinię jak najgorszą Edytowane 17 Września 2019 przez smokwelski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Miałem i ceniłem sobie HM80 Black Hunter. 2,90 do 35g. Wielkorzeczny, fajny kij. Do tego złowił kilka troci.Bardzo mile wspominam też Moderate 2,90 10-35g. Trocie w rzece, trocie w morzu, bolenie, nawet jakiś wąsaty się trafił na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 A ja juz tesknie za moim hm80 river runner 260cm 5,5-21,5g.Głupi sprzedałem szukajac złotego grala i dupa.Bardzo udany kij jest.I super wykonany.Dla mnie był super i pozbyłem.Ale człowiek uczy sie na błedach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) Chyba na Allegro widziałem ten model ostatnio albo na OLX masz szanse odkupić ))) a ja wyciągnąłem starego Beastmastera AX 3-15g )) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 17 Września 2019 przez DzikiBill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Sa ale nie te tylko zdjecie pokazuje starego.A jak sie znajomemu znudzi to odkupie jak dotrwa cały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Witam, potrzebuje rady, aktualnie okonki łapie dragon moderate II 3-12g , ale coraz częściej mi się zdarza, że idąc z zamiarem łapania okonia trafiają mi się przyłowy szczupaka , czy dragon HM69 Sting 2,75 4-18g nada się na okonia i poradzi sobie ze szczupakiem 60cm ?? Rzeka i przynęty w większości wirujące ogonki 6g-10g lub 18g, ewentualnie woblerki 5-7cm i małe gumy. Czy Sting będzie dobrym wyborem czy może doradzicie jakieś inna opcje w podobnej kasie ?? Skoro Jaxon 3-15 gr wytrzymał łososia ponad metr na rzece to Dragon HM wytrzyma 2 łososie po jednym na każdej kotwiczce woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 ze szczupakiem 60 cm :unsure: 60 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 No ja w przeciwieństwie do entuzjastów nie pokochałem się z Dragonem, ani HM80, ani 69, ani z niższej półki kije.To nie było to czego szukałem. Nie wiem, może nie czuje tego feelingu, inne marki zdecydowanie u mnie bardziej się sprawdziły.Może to wynika z tego, iż 90% moich badyli to kije z pracowni na wcale nie byle jakich blankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Każda pliszka swój ogonek chwali.Kwestia gustu, przyzwyczajeń izasobności portfela.Nie ważne co w łapie,sprzęt nie łowi.Ważny komfort i gonitwa za królikiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Ważne też wiedzieć, czego się chce. Chociaż niekiedy w łapki wpadnie patyk, który odcrazu przypasuje, mimo że szukaliśmy czego innego. Gusta też się zmieniają. Pewnymi patykami łowiłem latami, a teraz mam awersje do im podobnych. I wcale nie chodzi tu o kwestie jakościowe. Poza tym przy takich możliwosciach wyboru wsród kijów sklepowych i jeszcze większych przy kręconych znalezienie idealnego jest na poziomie igły w stgu siana. Co do hm i hmx to chyba jest zbyt mały z kolei wybór parametrów i są one zbyt podobne konstrukcyjnie by mogły zadowolić każdego Ale warto czasem przełamać uprzedzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Część. Ma ktoś porównanie dragon proguide x 3-18 z SG finezze 4-18? Jak z szybkością i czuciem ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 (edytowane) Część. Ma ktoś porównanie dragon proguide x 3-18 z SG finezze 4-18? Jak z szybkością i czuciem ?PozdrawiamJest test ProGUIDE-X 3-18g 2,28mhttp://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/116842-spinning-dragon-proguide-x-2-28m-3-18g-test i test nieco krótszego SG Finezze 4-18g 2,02mhttps://fishing-test.pl/wedki/finezze-202-cm-m-lure-4-18-g/ Edytowane 22 Września 2019 przez PiterS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) siemka potrzebuje zakupić kija tak do 500 i może coś doradzicie -- ogólnie kij ma być zapasowy i bardzo uniwersalny , będzie tyrał na rugi , i dość już mam droższych kijaszków bo zawsze coś na łodzi sie stanie i tak potrzebuje kija ponad 2m 2,2 m?(2 skład) spin i ma to obsłużyć gumy szczupakowe na lekko(sporadycznie ) ,i najwazniejsze od bidy 40 - 45 g główka powinna polecieć ,ale rzuty będą bliskie bez wysilania kija ( tutaj raczej sandacz tyle że silny uciąg i głowki muszą być min35-40 ) i jakbym poczuł na nim opad 10g karoliny też by było fajnie , kij raczej szybki bym potrzebował tyle jest tych modeli dragona że nie mam pojęcia co wybrać , Edytowane 27 Września 2019 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 W tej długości i do podobnych zastosowań szukałem czegoś do 50g z pol roku temu i nie znalazłem :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 siemka potrzebuje zakupić kija tak do 500 i może coś doradzicie -- ogólnie kij ma być zapasowy i bardzo uniwersalny , będzie tyrał na rugi , i dość już mam droższych kijaszków bo zawsze coś na łodzi sie stanie i tak potrzebuje kija ponad 2m 2,2 m?(2 skład) spin i ma to obsłużyć gumy szczupakowe na lekko(sporadycznie ) ,i najwazniejsze od bidy 40 - 45 g główka powinna polecieć ,ale rzuty będą bliskie bez wysilania kija ( tutaj raczej sandacz tyle że silny uciąg i głowki muszą być min35-40 ) i jakbym poczuł na nim opad 10g karoliny też by było fajnie , kij raczej szybki bym potrzebował tyle jest tych modeli dragona że nie mam pojęcia co wybrać ,Zobacz sobie serię CXT Dragona SuperFast. Bardzo fajne patyki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Witam,trafia mi się okazja kupna starej różowej serii Milenium 2,50 5-25g wklejka za 150 zł,czy warto,czy pod zandera będzie dobra??.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Witam,trafia mi się okazja kupna starej różowej serii Milenium 2,50 5-25g wklejka za 150 zł,czy warto,czy pod zandera będzie dobra??.Pozdrawiam Jeśli to PowerJig to ja kupiłem za 70 złociszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 To super fast,zapomniałem dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Jak dobrze pamiętam to, super fastów nie było tej długości i nie miały wklejek. Były 2.70, 2.85 i 3.00. Więc prawdopodobnie jest to przerobiona wędka albo, nie jest to dragon millenium super fast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Mała pomyłka,jest to drop shot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Jestem posiadaczem;Pro Guide X-SPINN 2,75 ćw 4-21 g.W moim odczuciu to takie uniwersalne wędzisko.Wabiki latają przyzwoicie przy żyłce 0,18 i plecionce około 0,10.Czucie przynęty super-wibra.W holu ryby ugięcie progresywne.Małe okonki lubię się wytrzepać.Może ktoś używa 2,75 ćw 10-30g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Witam mam pytanko czy ktoś z was ma może kija HM X Demon myśle o nim pod klenia jeśli jest ktoś kto podzieliłby się swoimi spostrzeżeniami na temat tego kija byłbym wdzięczny . Przynęty to smużaki i woblerki max 5cm , A rzeki to małopolska Wisła i Dunajec Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Witam mam pytanko czy ktoś z was ma może kija HM X Demon myśle o nim pod klenia jeśli jest ktoś kto podzieliłby się swoimi spostrzeżeniami na temat tego kija byłbym wdzięczny . Przynęty to smużaki i woblerki max 5cm , A rzeki to małopolska Wisła i Dunajec Pozdrawiam Mam go, ale nie znam się na kleniach Nabyłem go pod pstrągi. Myślałem o HM-X Mamba 3-18g 2,75m, ale Demon mnie urzekł swoją akcją i wyważeniem. Stosuję pod lżejsze pstrągowanie na większych rzekach, obrotówki nr 1-2 i wobki 5-6cm. Nie ma problemów z obsługą tych przynęt czy znacznie mniejszych. Ma zajebiście głębokie ugięcie wręcz się odnosi wrażenie, że nigdy się nie wygnie do końca. Nie znajdziesz klenia, który go pokona.Na pierwszym zdjęciu ugięcie pod obrotówką aglia nr 2 waga 4g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi