Skocz do zawartości

Spinningi Dragon

Krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Czy mógłby ktoś z Was porównać hm69 impuls i hm80 ghost buster? Mam zamiar kupić lekką kleniówkę i rozważam te 2 kije. Z góry dziękuję.

Szczerze , to na lekką kleniówke to żaden . Pierwszego miałem drugim machałem.

Według mnie to kleń na grubo lub lekki boleń. Łowię Batsonem 7-14 10 lb i Dragon 69 opisany 2-10 g był mocniejszy.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Nie łowiłem Avidem , wić nie pod powiem alle to mocne wędki. A napisałeś że chcesz coś na lekko . Dla mnie te wędki były za mocne i za szybkie jak na klenia .

Takie są moje odczucia , ale każdy może mieć inne. Przy podaniu przynęty 2-4 g te kije się nie lądują i tyle . Ale kto co lubi może Tobie taki kijek pasuje

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Czy mógłby ktoś z Was porównać hm69 impuls i hm80 ghost buster? Mam zamiar kupić lekką kleniówkę i rozważam te 2 kije. Z góry dziękuję.

Proponuję Dragon Moderate 282 cw 2-10. Łowię tą wędka odkąd pojawiła się w sprzedaży, właśnie na małe przynęty. Ładnie się ładuje oraz trzyma ryby. Jednak nie jest to HM. Oczywiście na rynku są zapewne lepsze wędki.

• Like 1

Sam pare dni temu sprzedałem AVS90MHF2 i w jego miejsce sprawiłem sobie używkę Dragona HM-X Phantom.

Jak oceniasz opisany przez Dragona zakres obsługiwanych gramatur? Przymierzam się do tego kija pod kątem łowienia boleni na gumy RH i temu podobne. 30g realnie pociągnie? Pozdrawiam;) Edytowane przez karpiu08

Pytanie do użytkowników Dragon pro guide x. Czy do gum 2 i 3 cale oraz główek 5-7-10g odpowiedni będzie kijek do 18g, czy do 21g?

Tu masz test modelu 2,28m 3-18g. Testowany tylko na pstrągach http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/116842-spinning-dragon-proguide-x-2-28m-3-18g-test