bomber Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Lubie krotkie dolniki , ale Dragon chyba przegina w niektorych modelach.Przykladowo CXT super fast dl. 198cm do 28g do stopki kolowrotka ok. 24cm, w katalogu opisany jeszcze krocej, cos ok.21,5cm. Ciekawe jak to jest mierzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Lubie krotkie dolniki , ale Dragon chyba przegina w niektorych modelach.Przykladowo CXT super fast dl. 198cm do 28g do stopki kolowrotka ok. 24cm, w katalogu opisany jeszcze krocej, cos ok.21,5cm. Ciekawe jak to jest mierzone.Dragon pomija długość mocowania kołowrotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 W Black rock 2 275 to już w ogóle masakra przedłużyłem o jakieś 10cm i jest lepiej .W krótkim kiju krótki dolnik nie przeszkadza za to w długim fajnie mieć taki do łokcia lub nawet ciutke dłuższy .Dawniej te dolniki były dłuższe grunt że dobry Blank i uzbrojenie za niewielką kasę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Dragon pomija długość mocowania kołowrotka.Hej to znaczy, że mierzymy do gwintu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Tak i 24cm w różnych kijach może różnie wypadać . Nie które mają przykręcany kołowrotek od góry jak np Black rock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Hej to znaczy, że mierzymy do gwintu?No bywa różnie np.:- MS-X 2,44m 3-18g wg katalogu dolnik ma 23cm i jest to mierzone do łączenia pianki z dolnym pierścieniem mocowania kołowrotka, który jest przesuwny, a tak naprawdę to 26cm do stopki;- MS-X 1,98m 0,5-8g wg katalogu dolnik ma 17cm i jest to mierzone do łączenia pianki z dolnym pierścieniem mocowania kołowrotka, który jest przesuwny, a tak naprawdę to 20,5cm do stopki;- Nano Lite Evo Eir Spinn 14 2,45cm 3-14g wg katalogu dolnik ma 24cm i jest to mierzone do łączenia pianki z dolnym pierścieniem mocowania kołowrotka, który jest przesuwny, a tak naprawdę to 28,5cm do stopki;- Team Dragon Z-Series 2,45m 4-18g wg katalogu dolnik ma 24cm i jest to mierzone do łączenia korka z dolnym pierścieniem mocowania kołowrotka, a tak naprawdę to 29,5cm do stopki.Trzeba brać poprawkę i zakładać że będzie 3-5cm więcej niż w katalogu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) PiterS, a jak wg. Ciebie z przekazywaniem sygnałów pomiędzy msx, a nano core w tych modelach do około 10 gram ? Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Trochę ten temat popieprzyli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) @Sławek MS-X do 8g 1,98m ma taką średnią akcję i jest bardzo czuły. Nano Core miałem 1-12g 1,98m, jest masywniejszy, akcja taka med-fast z ugięciem do paraboli, na czułość również nie ma co narzekać bo jest bardzo dobra. Oba kijki opisywałem na FORS. Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez PiterS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabek07 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Witam,Przymierzam się do kupna Nanolite Evo Air 1-10g czy może ktoś posiada i może opisać pracę wędki? Czy wędka obsłuży 2g jigi?Czy szybko gaśnie i jak pracuje podczas holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 (edytowane) Używa ktoś lub miał w ręku Dragon invdaer 198cm 4-21/7-30 lub 213 7-30 w wersji cast Edytowane 6 Czerwca 2022 przez Okonek@123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Model z 2022 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 To i ja zapytam: G.P. Concept Cast 200 XXH 2,28 m c.w. 120-200g, model na 2022, wpadło mi to w oko. Czy te wędki są już gdzieś dostępne? W fiszingmarcie są ale niedostępne, nigdzie indziej nie znalazłem. Szukam ciężkiej jerkówki do 200g, wymagania 2,2-2,3m (dolnik musi być dłuższy) tu się nadgarstkiem nie pracuje. Albo jakiś blank ktoś by polecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Cześć, Używa ktoś może Dragon Hm62X SPINN UL-MF 2.13M 2-10G i mógłby się o nim w sensowny sposób wypowiedzieć ? Chodzi mi o charakterystykę blanku - szukam czegoś z głębszym ugięciem moderate/fast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Krasnik Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 hej używał ktoś hm69 pike ? szukam czegoś pod wiślanego sandacza i bolenia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek M Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Witam. Od ładnych kilku lat posiadam "pike'a". Teraz użytkuję go okazjonalnie, ale kiedyś był to mój podstawowy kij na szczupaki na lekko z brzegu na wodach stojących. Na nocnych sandaczach na woblera był ze mną kilka razy, z boleniami nie zaliczył nawet epizodu. Ogólnie, poza bardzo wysoką jakością wykonania wg. mnie kij sztywny i przeciętny, jeśli chodzi o czułość, właściwości rzutowe itp , itd. Mój egzemplarz dodatkowo uzbrojony był (szczytówka) po "twardej" stronie kręgosłupa, co generowało dużą ilość spadów mniejszych ryb podczas holu. Po przezbrojeniu problem zniknął. Osobiście uważam, że w tym budżecie i parametrach można nabyć dużo lepsze wędziska np. coś z SG (Coastal). Chociaż na pewno nie tak wykończone. Korek w moim egzemplarzu "miażdży" wszystkie kije seryjne i większość customów, jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Krasnik Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 dzięki Jarek za podpowiedź, odkładam kasę i idę w Talona, pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Może spróbuj team dragon z series sam używam i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 witam może ktoś jest w posiadaniu wędki TEAM DRAGON Z -series 275 cm cw. 14-35 g. i jest w stanie opisać realny ciężar rzutowy tej wędki?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 witam może ktoś jest w posiadaniu wędki TEAM DRAGON Z -series 275 cm cw. 14-35 g. i jest w stanie opisać realny ciężar rzutowy tej wędki?pozdrawiamŁowiłem weresja 245 i szacuje ją na 10-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 witam może ktoś jest w posiadaniu wędki TEAM DRAGON Z -series 275 cm cw. 14-35 g. i jest w stanie opisać realny ciężar rzutowy tej wędki?pozdrawiam Realny ciężar rzutowy to śliski temat. Moim zdaniem wędki Dragona są bardzo dobrze opisane, to, że można rzucić daną wędkaznacznie więcej nie zncazczy, że c.w. jest źle opisane. Ja np. takim Mutantem do 25g łowiłem sandacze główką nawet 50g + guma i nie uważam, że c.w. jest w tej wędce zaniżony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 (edytowane) Pytanie do posiadaczy CXT. Dzisiaj odebrałem dwa kije. CXT 213 2-14g oraz CXT 228 2,5-16g. Kije różnią się kolorami stopek przelotek. Mocniejsza wersja ma czarne. W sieci gdzieś widziałem wersja 2-14g z czarnymi stopkami. O co kaman ? czyżby kije z różnych serii ? gdzieś wyczytałem, że w pewnym momencie CXT przeszło lifting. Blanki też się różnią kolorem. Słabsza wersja jest ciemniejsza i bardziej matowa. Napisałem do Dragona, ale jest cisza. Edytowane 12 Października 2022 przez Matss87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Przymierzam się do kupna : DRAGON PROGUIDE 213 CM 1-10 GRKtoś posiada lub testował i jest w stanie powiedzieć czy ten kijek to faktycznie x-fast i czy widać opad na 1g + easy shiner 2' ?Dziękuję z góry za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Przymierzam się do kupna : DRAGON PROGUIDE 213 CM 1-10 GRKtoś posiada lub testował i jest w stanie powiedzieć czy ten kijek to faktycznie x-fast i czy widać opad na 1g + easy shiner 2' ?Dziękuję z góry za odpowiedźNa wodzie stojącej muszą być idealne warunki żeby zobaczyć opad na 1g ale pozniej juz daje rade i jest x fast jak najbardziej. Mam jeden w zapasie nawet jakbyś chciał odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Na wodzie stojącej muszą być idealne warunki żeby zobaczyć opad na 1g ale pozniej juz daje rade i jest x fast jak najbardziej. Mam jeden w zapasie nawet jakbyś chciał odezwij się.Sam miałem kupić ProGuide 1-10G, ale wybrałem CXT 2-14G z uwagi na tubular. Łowiłeś tym Dragonem np. na większej rzece ? zastanawiam się właśnie jak sprawuje się szczyt powiedzmy tak przy 8g masy całkowitej przynęty przy większym uciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi