DominikBP Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 8 gram masy całkowitej to nie wyczyn dla tego kija na bugu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Gdzie mógłbym zamówić szczyt do proguideX 245cm do 21g. Może ktoś ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Cześć. Poszukuję kijka ze stajni dragona, pod okonia na ciężko,u mnie na ciężko znaczy maksymalnie smukłe gumki 4" typu easy shiner na główkach do maksymalnie 8-10 g. Przymierzam się ku modelowi ProGUIDE X 2.13/2.28 - 3-18 g, używa ktoś może tego modelu pod podobne łowienie? Ewentualnie coś podobnego ze stajni dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Mam wersję 2.28 do 18 g. Wczoraj testowo pierwszy raz nas wodą. Moje założenie było podobne - okoń na ciężko ,sandacz na lekko. I mówiąc szczerze lepsza była by wersja odrobinę słabsza (do 15 g) . Niestety, w tej długości nie występuje.Potrzebowałem wędki która obsłuży przynęty wielkości od 3cal. na główce 6g do 4cal. na główce 10g. W miarę dobre czucie zaczyna się od 8g plus przynęta. Jeśli będziesz łowił głównie w górnym zakresie to się nada . Ale tak jak mówię- są lepsze kije na takie łowienie. Na usprawiedliwienie wędki dodam że miałem założoną grubą pleciąnke (1.2) . Mam nadzieję że gdy zmienię linkę na cieńszą, to czucie się poprawi. Ogólnie wędka fajna tylko przelotki (w tunelu +szczytowa) powinny być większe. Oczywiście to jest moja subiektywna opinia po krótkim pobycie nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Super! Dzięki bardzo za opinie wszelakosci różne najlżejsze ogarniam poczciwym MHX S871-2, a szukam kija który będzie mi ładnie ogarniał przynęty 4" plus główka. Myślę że z takimi przynętami będzie ładnie to grało. Dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Gdzieś wyczytałem że żywiołem tej wędki są przynęty w przedziale 14g- 20g i jest to bardzo możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Dragon Cxt Superfast Sf-X Spinn. 1.92m 3-16g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Dragon Cxt Superfast Sf-X Spinn. 1.92m 3-16gGdyby był dłuższy to pewnie już bym go zamówił, ale niestety, głównie będę łowił z brzegu sporadycznie z łódki więc 2.13/2.30 jest optymalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 (edytowane) Hejka.Przymierzam się do zakupu: ProGuide X-series 14-35g 2,45mlubHM62X spinn 2.45m 10-35g Co brać głównie pod szczupaka, łódka i czasami z brzegu. Może jakieś opinie. Edytowane 10 Listopada 2022 przez Marcin70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Jak stać, to spośród wymienionych - HM62X brać. Nie potrafię wymienić żadnego sensownego argumentu, który mógł by przemawiać za Pro Guide. (poza ceną, jednak o pieniądzach szybko się zapomina gdy sprzęt przynosi radość). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Miałem w ręku hmx ale nie zachwycił mnie, za to łowię szczupaki ProGuide 14-35g, 2,45 m. Jedna z lepszych seryjnych wędek jakie miałem na szczupaka, spokojnie rzuca gumami 10cm na główkach 10g, jak i 15-16cm na 10g (cannibal 15cm, herring shad 16 cm). Mega czucie pracy przynęty, brań. Mam z tej serii 2,13m, 4-21g. Kumpel też wziął ProGuide 2,45m 14-35g i też jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 W takim razie przemyśle to jeszcze.Może zamówię jeden i drugi.W najgorszym przypadku jeden wyląduje w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Miałem w ręku hmx ale nie zachwycił mnie, za to łowię szczupaki ProGuide 14-35g, 2,45 m. Jedna z lepszych seryjnych wędek jakie miałem na szczupaka, spokojnie rzuca gumami 10cm na główkach 10g, jak i 15-16cm na 10g (cannibal 15cm, herring shad 16 cm). Mega czucie pracy przynęty, brań. Mam z tej serii 2,13m, 4-21g. Kumpel też wziął ProGuide 2,45m 14-35g i też jest zadowolony. Marcin pytał o HM62X, a nie o HM-X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Problemem u mnie jest to, że mieszkam w małej miejscowości.Nie mam możliwości podjechać do sklepu i na żywca, chociaż "pomacać" kij.Pójdę za radą Andrzeja i wezmę coś lepszego, oczywiście nie dla szpanu czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 (edytowane) Fajniejszy z brzegu jest 245 do 18 , ogarnia mi okonie szczupaki jak i zedziki. Mocno urzekł mnie kijek jak i jego walory użytkowe. Czułość zbalabsowanie itd krutsze wersję tej gramatury to już inne kije , ten jest szybki ale pięknie przechodzi w płynne ugięcie. Łowię nim od 5g z kajtkiem 2.5 do max 12g z 3, 4 cala . Gumy szersze będzie pięknie bujał po szczupakowemu ale już o agresywnym poderwanie nie ma mowy. Ogarnie obrotówki wahadła twiche. Mega wszechstronny kij. Polecam Mowa o proguide Edytowane 13 Listopada 2022 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Ale czy 2.45 nie będzie przy długi na łódkę? Ja posiadam wersję do 42 g i też jestem mega zadowolony z tym że długość 2.28 która już mi nieco przeszkadza na łódce aczkolwiek ta długość jest bliżej złotego środka między brzegiem i łódka. Z brzegu już od dawna łowie krótkimi kijami 2.13/2.30 i nie narzekam na nic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Może to kwestia przyzwyczajenia, osobiście muszę mieć coś poza 2.20.Oczywiście dla mnie to cenna rada, może się w przyszłym sezonie przestawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Ja też łowiłem 1/3 kariery długimi kijami , później 1/3 kruciakami i znów wracam do kijków między 230-260 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Wg.mnie najwygodniejszy jest kij 240cm.głównie łowię z łódki ale jak chcę pochodzić po brzegu to też daje radę. Kiedyś łowiłem kijkiem 275, oraz krócidkami 195, 210,215,228... itd.Długość 240jest optymalną długością do pogodzenia łódka-brzeg 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 CXT super fast 190 1-12g ktoś łowił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 CXT super fast 190 1-12g ktoś łowił ?Świetne kije połączenie czułości szybkości i ładnego ugięcia warte pieniazkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Czy ktoś łowi Team Dragon 2.30, 7-25 (spinning) i może się podzielić wrażeniami?Dzięki.(z wyszukiwarki korzystałem, nie znalazłem informacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Dragon Moderate SL TI cast 4-21gr. Perfekcyjnie polakierowane omotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 To jest ten nadmiar którego brakuje w HM62X.Ale suma sumarum pewnie rachunek się zgadza ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Ożeż Ty ! Pracownik Dragona był chyba na szkoleniu w St.Croix . Uczeń szybko przerósł Mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi