Skocz do zawartości

Spinningi Dragon

Krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem sugoi do 8g w ręku,dziwny jakiś się wydawał,w ogóle nie miał zapasu mocy w dolniku,przy machaniu na sucho było czuć że dolnik pracuje nawet przy uchwycie

To normalne przy kiju trout area. Moc polega tu na tym, że dolnik można dość konkretnie wygiąć z narastającym oporem. Hol na takich wędkach to bajka.

• Like 1

To normalne przy kiju trout area. Moc polega tu na tym, że dolnik można dość konkretnie wygiąć z narastającym oporem. Hol na takich wędkach to bajka.

Zgadzam się, doskonale właśnie efekt ten czuć w Sensorze. Kij pod obciążeniem idzie w parabole i czuć w tym całym "przegięciu" moc. 

• 2 tygodnie później...

Miałem w rękach team dragon cxt 2,13 10-30, bardzo pałowaty, blank gruby daleko mu do finezji pro guide. 

Właśnie testowałem 213cm 5-25g, dla mnie super, typowy sandaczowy kij "na średnio".

Super wykonanie, przelotki Fuji SiC, uchwyt kołowrotka super.

Gwarancja 3 lata.

Nie mam w swojej kolekcji Proguide X ale w mojej ocenie jest to fajny patyk.

Edytowane przez Marcin70

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czy ktoś może łowi ProGuide X 3-18, 2.28 lub 2.13?

Jestem ciekaw realnego cw, szczególnie z dołu. Łowię 4-21, 2.28 i mam wrażenie niedoszacowania.

.

Mam 7-28g przy 2,13m. Łowiąc gumą na "ciąganego", lub taki delikatny szczupakowy opad to 10 cm przynęta na offsecie 2 g daje radę i jest czucie. Natomiast przy sandaczowaniu i opadzie, łowiąc na stojącej wodzie w średnim wietrze i fali słabo czuję opad na kiju (lub wcale )przy gumie 10 cm + 10g główka i mniej. A 10 cm i 10g jig to zwykle jakieś 20 gram.

Edytowane przez adiz1
  • Like 1

• 2 tygodnie później...