maniutek1 Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Dziękuję.Nie wiem który wybrać. Zależy mi na obsłudze lekkich przynęt ale także muszę czasami rzucić coś na 12-15 gramach i nie mogę zdecydować się czy lepsza będzie wersja do 18 czy 21 gr. Niby bardzo agresywne podbicie mi nie potrzebne. Częściej szczupaczki niż sandaczyki łowię. Tylko czy ta wersja do 18 gr nie będzie się męczyć zbyt bardzo przy wyrzucie 20-22 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Dziękuję.Nie wiem który wybrać. Zależy mi na obsłudze lekkich przynęt ale także muszę czasami rzucić coś na 12-15 gramach i nie mogę zdecydować się czy lepsza będzie wersja do 18 czy 21 gr. Niby bardzo agresywne podbicie mi nie potrzebne. Częściej szczupaczki niż sandaczyki łowię. Tylko czy ta wersja do 18 gr nie będzie się męczyć zbyt bardzo przy wyrzucie 20-22 gr? Machałem, z zastrzeżeniem, że krótkim do 18 g, i dawał radę z główkami 12-16g + smukła guma 4 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 A dało się podbić to 16 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 26 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 Mam pytanie dotyczące serii HM62X Czy na wędce 2.45, 4-21, x-fast (29-26-245) czuć opad gumy 8 cm na główce 5 gram i plecionce 0.09, czy powinienem celować w model 2.45, 3-15, x-fast (29-23-245)? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Kuba chłopie, to wszystko zależy od warunków w jakich łowisz. Jak będzie flauta i twarde dno to poczujesz nawet 3 g, ale jak powieje to już nie poczujesz, dodatkowo jak dno będzie miękkie to nie poczujesz nic. Moje spostrzeżenia są następujące: - nie sugeruj się opisem wędki z katalogu, to że jest tam napisane, że jest super czuła wręcz elektryczna nie oznacza, że to poczujesz, - czułość wędek zależy od bardzo wielu czynników i często kij za miliony jest głuchy, a byle „knot” ze stojaka w sklepie super elektryczny, oczywiście to nie jest reguła, - każdy z nas trochę inaczej odbiera bodźce od wędki więc na to też trzeba wziąć poprawkę, - dobrze jest chodzić na ryby ze znajomymi i czasami wypróbować ich wędki – to poszerza horyzonty i stwarza pozory, że wiemy więcej, - założyłeś że kij musi być tubularem, ale moim zdaniem do opadingu najlepsze są wklejki, nie są mniej czułe, a dodatkowo jak nie poczujesz to zobaczysz opad na szczytówce lub plecionce, - i chyba najważniejsza rzecz – najlepszy kij to taki, który dobrze poznasz – pochodzisz z nim na ryby przez przynajmniej sezon i wtedy poczujesz co trzeba. Podsumowując, kup co najbardziej Ci leży w sklepie i daj mu czas przynajmniej przez sezon to da szanse że będzie najczulszy. Udanego wyboru! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Kuba chłopie,to wszystko zależy od warunków w jakich łowisz. Jak będzie flauta i twarde dno to poczujesz nawet 3 g, ale jak powieje to już nie poczujesz, dodatkowo jak dno będzie miękkie to nie poczujesz nic.Moje spostrzeżenia są następujące:- nie sugeruj się opisem wędki z katalogu, to że jest tam napisane, że jest super czuła wręcz elektryczna nie oznacza, że to poczujesz,- czułość wędek zależy od bardzo wielu czynników i często kij za miliony jest głuchy, a byle „knot” ze stojaka w sklepie super elektryczny, oczywiście to nie jest reguła,- każdy z nas trochę inaczej odbiera bodźce od wędki więc na to też trzeba wziąć poprawkę,- dobrze jest chodzić na ryby ze znajomymi i czasami wypróbować ich wędki – to poszerza horyzonty i stwarza pozory, że wiemy więcej,- założyłeś że kij musi być tubularem, ale moim zdaniem do opadingu najlepsze są wklejki, nie są mniej czułe, a dodatkowo jak nie poczujesz to zobaczysz opad na szczytówce lub plecionce,- i chyba najważniejsza rzecz – najlepszy kij to taki, który dobrze poznasz – pochodzisz z nim na ryby przez przynajmniej sezon i wtedy poczujesz co trzeba.Podsumowując, kup co najbardziej Ci leży w sklepie i daj mu czas przynajmniej przez sezon to da szanse że będzie najczulszy.Udanego wyboru! Wszystko rozumiem i ze wszystkim się zgadzam, dlatego pytam o opinię użytkowników tych wędek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Jak nie wiedziałem który to zrobiłem tak Został HM62X 5-25g i HM-X Mamba 3-18g oba 2,75m. Tych 2,45m nie miałem w łapach, ale jest jeszcze wersja pośrednia 4-20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 A dało się podbić to 16 gr?Tak, dało radę bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 @PiterSTo na zdjęciu to jest pojedynczy pokrowiec, czy mam wzrok za słaby? Szukam czegoś, co pomieści przynajmniej dwa złożone zestawy z wykręconymi korbkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Na zdjęciu są trzy pokrowce W każdy wejdzie do trzech spinningów, ale niestety są one za wąskie na zestaw z kołowrotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Na zdjęciu są trzy pokrowce W każdy wejdzie do trzech spinningów, ale niestety są one za wąskie na zestaw z kołowrotkiem.Dzięki Tego się niestety spodziewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Dzięki Tego się niestety spodziewałem.https://pleciona.pl/pl/p/Pokrowiec-na-wedziska-Dragon-G.P.-CONCEPT-130cm/56010?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwr9m3BhDHARIsANut04axvjuOJyJmqG6mzmE1AsgPXdK2ZhhyqPLKJqV38Vs3oHQ4YVEDbdQaAs0aEALw_wcBMam taki - wchodzą 4 spinningi z kolowrotkami, polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Dziękuję. Szukam czegoś 150 cm. Mam pokrowce Savage'a na dwie wędki, ale są za ciasne. Wchodzą dwa casty, dwa stalaki ze składaną korbką trochę gorzej, ale te z wkręcanymi korbami za żadne skarby. Przyjrzę się ofercie dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Ale popatrz w tego Linka tam są 155cm na dwie wędki z kołowrotkami https://pleciona.pl/pl/p/Usztywniany-pokrowiec-na-wedki-Dragon-DGN-155cm/56956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Cześć, miał ktoś do czynienia z nowymi millenium mtx? Zaciekawiły mnie dwa kije 3-18 oraz 4-21 w długościach 2.75 (chociaż myślę też o 2.45) Ktoś używał tych kijków nad wodą, jak i z czym sobie radzą a z czym nie? Jak wypadają pod rybą? Jak z czuciem czegokolwiek? Być może z czym to porównać? Na sucho wydawały się ciekawe, przez kilka sekund miałem w rękach a jak jest na prawdę? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spincast Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Szybkie pytanie, kupiłem wędzisko Dragon Proguide X Series 2.28m / 18-42g. Po złożeniu składów "zapas" pomiedzy omotką na męskiej części, a końcem żeńskiej części wynosi zaledwie 6.8mm. Czy to normalne w tej serii wędzisk? Posiadane przeze mnie wedki.zazwyczaj maja więcej zapasu na wycieranie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 To nie jest mało , nie ma potrzeby większej przerwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spincast Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 To nie jest mało , nie ma potrzeby większej przerwyTrochę mnie uspokoiłeś, czyli na parę lat wystarczy. Chociaż i tak podejrzewam że przełowie sezon lub dwa i odsprzedam. Z czystej ciekawości aby spróbować coś nowego. Dzięki Mekamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Cześć, miał ktoś do czynienia z nowymi millenium mtx? Zaciekawiły mnie dwa kije 3-18 oraz 4-21 w długościach 2.75 (chociaż myślę też o 2.45) Ktoś używał tych kijków nad wodą, jak i z czym sobie radzą a z czym nie? Jak wypadają pod rybą? Jak z czuciem czegokolwiek? Być może z czym to porównać? Na sucho wydawały się ciekawe, przez kilka sekund miałem w rękach a jak jest na prawdę? Rzuć okiem na to:https://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117902-spinning-dragon-millennium-mtx-feeling-12-3-12g-2-45m-test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glon Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 Witam poszukuję opinii na temat dwóch kijków dragon fishmaker 228 10-21 i 14-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaciaas Opublikowano 20 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Witam, ma ktoś może lub wie kto ma i nie potrzebuje górny element Proguide 228cm 5-25? Szczytówka poszła w pizdziet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 A w serwisie Dragon pytałeś?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krankfrank Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Witam serdecznie.Macie jakieś opinie na temat wędki Dragon x treme hd do 120g spin? Szukam wędki na ponton/belly. Głównie większe woblery, ale guma tez czasem będzie.Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekJurek Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Zastanawiam się nad kupnem Dragona Millennium MTX Shad 21 (2,45m, 4-21g) pod bolka na lżej. Czy ktoś miał z tym kijkiem do czynienia i mógłby napisać parę słów o jego pracy (szybkoś, progresywność)?Ewentualnie Dragona Millennium MTX Blast 25 (2,45m, 5-25g), ale wolałbym lżej. dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) WitamPosiada ktoś casting Dragon sugoi cxt 4-15g? 228cm Jaki to kij? Od ilu g widoczny opad na szczytowce?Wszelkie informacje będą dla mnie cenne, bo wiem tylko tyle co naskrobał producent w opisie Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Edytowane 15 Kwietnia przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi