Skocz do zawartości

MHX DS820 DS821 a S842?

Przemsol

Rekomendowane odpowiedzi

DS820 macałem sam blank i gotową wędkę.... DS821 domyślam się że będzie mocniejszy ale jak się wpisuje między te dwa blanki S842 gdzie i gramatura i moc jest "pomiędzy" dwoma DS'ami? różnice że dwa to dropshot a ten nie widzę ;) chodzi mi bardziej o praktyczne różnice. cena S842 jest bardzo promocyjna....

Zależy do czego kolega poszukuje blanku

S842 to blank ogłęnszej pracy, cw opisane w tym przypadku dobrze przez producenta i górą te 9 gram plus delikatna gumka da radę, fajny kijek na okonie.

DS821 to szczytowy szybki blank pod mocniejsze łowienie, można ogarnąć porządne okonie, i sandaczyka na lekko

przezbroiłem ostatnio fabryczną wędkę opisaną 5-15 g.... pomimo znacznie lżejszego uzbrojenia oceniam ją na maks 12gram - brak siły w dolniku na pociągnięcie rzutu... do łowienia okoni....fajna zabawka w castingu. traf chciał że na 5 cm kopytko połakomił się sandacz.....ok 45 cm i.... wędka pracowała pod multikiem.... szukam czegość budżetowego do samodzielnego ukręcenia. wędka (cast) ma obsłużyć 7 - 10 gram plus maks 7 cm gumy (okoń ciut grubiej). ma to być delikatne ale dające szansę powalczyć z wymiarowym sandaczem...i nie ma to być wklejka

Mam DS821 w spirali w cascie zbrojony przez @Mekamila. Jak dla mnie rewelacja - najlżej co nim próbowałem to główka 3,5g + 2 calowa guma oraz 4,5g wobek. Najciężej czeburaszka 12g + 3" guma. Polecam szczerze ten blank, tym bardziej że w BRC mają go w śmiesznej cenie - patrz dział Outlet :). U mnie DS821 jest sparowany z ABU LT. Jeśli mieszkasz gdzieś niedaleko mnie możemy się umówić na oględziny.

Edytowane przez mahi66

niestety mieszkam w sotlycy :) więc nie obejrzę ręcyma ;)

moje zastanawianie się bierze się stąd że posiadam kijek do sandacza na lekko z potężnym dołem jak na górne cw max 12 gram plus gumiak. niestety ten patyk do okonia jest za mocny.... przy zacięciu rozrywa pyszczek okoniom...i łowienie pozostawia pewien niesmak... nie chcę też dublowania czy zbyt mocnego nakładania się wędek - będę miał dylemat na którą łowić ;)