rapia Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Witam.Napaliłem się na rodzinny urlop nad Wisłą.Szukam miejsca z,którego byłoby max 3 kilometry do rzeki i w okolicy wiele atrakcji dla rodzinnych wypadów np.jakieś zamki lub ruiny do zwiedzania,w niewielkiej odległości większe miasto i jakieś jezioro.Planuje rano chodzić na ryby,a po śniadaniu spędzać miłe chwile z rodziną.Może znacie jakieś ośrodki wczasowe,hotele lub pensjonaty spełniające moje wymagania.Najbardziej odpowiadały by mi województwa Pomorskie i Kujawskopomorskie.Będę bardzo wdzięczny za jakąś pomoc.PZDR Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 W dolnym biegu sa dwa piekne pokrzyzackie zamki - Gniew i Kwidzyn. Malbork tez niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Myślę o Grudziądzu.Jest tam Wisła,wiele atrakcji turystycznych i niedaleko jezioro.Szukałem jakiegoś dobrego noclegu w miarę blisko centrum ale na uboczu i jest niewiele propozycji.Może wy macie jakiś dobry namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Co prawda wskazałeś docelowo dolny odcinek Wisły, ale może coś takiego:Dobrzyków.. Nad sama Wisłą, blisko Płock ze swoimi zabytkami czy zoo, muzeum wsi mazowieckiej w Sierpcu, zamek w Golubiu Dobrzyniu itp, do tego w okolicy trochę jezior... Alternatywą jest jakaś agroturystyka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitter Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 według mnie Grudziądz to kiepski pomysł. Jest to spore i dosyć brudne miasto i odpocząć w nim byłoby trudno, to tak jakby pojechac na urlop np na warszawską pragę - niby do wisły tez blisko No ale kto co lubi. Ja ze swojej strony mogę zaproponowac Kazimierz nad wisłą - piękne miasteczko, piękne okolice i piękna rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Faktycznie piękne miasto ale bardzo oddalone od Gdańska.Raczej muszę zaplanować bliższy wyjazd.Dla mnie samego bomba ale moja druga połowa nie lubi takich długich wycieczek,gdyż to ona prowadzi nasze wiekowe auto.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Chełmno - do Wisły rzut beretem, pięknie położone na skarpie, piękna starówka choc trochę zaniedbana w poblizu jeszcze Wda. http://moje-chelmno.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 A ktoś zna ośrodek nad jeziorkiem w Osieku koło Obrowa?Do Torunia blisko, nad Drwęcę i Wisłę też rzut beretem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Ja zaś polecam tą kwaterę, możliwość wynajęcia łodzi http://www.nabrzegu.pl/Także dobrzyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi