Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance C-MAP Genesis (wcześniej Insight Genesis) - usługa do tworzenia map batymetrycznych

bierjoza

Pytanie

Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.
Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.
Ktoś już próbował?

http://parker.com.pl/aktualnosc/62

Edytowane przez bierjoza

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam.

mam elitę 4chirp pływalem trochę po jeziorze BIERZWNIK i wysłałem logi dzięki którym powstała mała mapa głębokości. Gdy pobieram to z IG mam 5 plików które zapisuje na kartę ale nie widzę tych glebokosci na echo. Proszę o pomoc krok po kroku jak prawidłowo odpalić na mojej echo pobrana mapę baty.

• 0

Próbował ktoś ostatnio uploadować logi do C-Map genesis? Wczoraj wszystko poszło,upload zakończony mail przyszedł że są przeprocesowane a w panelu użytkownika My uploads 0. 

Łukasz, teraz trzeba mieć konto premium żeby dodawało logi do "my uploads". Nie widać ich ale jak przejdą kontrolę jakości to zostaną dodane do Social map. 

• 0

Jak upgradeujesz konto do Edge to dopiero wtedy będą widoczne w zakładce My Uploads. Bez konta premium dodają się po prostu po kilku dniach do Social Map bez śladu w Twoim profilu. 

Ostatnio przerabiałem to samo bo uploadowałem kilka logów i ślad po nich zaginął. Z ciekawości kupiłem konto premium, załadowałem logi jeszcze raz i teraz mogę je przeglądać w swoim profilu, tak jak było jeszcze jakiś czas temu przed modernizacją.

Edytowane przez Pumba
  • Like 1

• 0

Witajcie. Ja mam podobny problem, Mam oryginalną mapę Navionics na karcie sd i jeśli skopiuję na nią foldery z mapami jezior, są one nie widoczne. Widać tylko mapy Nawionics i lowrence.

Jeśli przegram te same foldery na czystą kartę sd są widoczne i działają. Chciałbym mieć jedną kartę. Czy ktoś wie jak to rozwiązać? Mam elite 7ti.

Pozdrawiam.

• 0

raczej niemozliwe... dane mozna zgrac z navionics na komputer i ogladac w insght planner bez karty. mapy sa zazwyczaj kodowane za pomoca przypisania ich do karty poprzez nr karty... bardzo trudne do zlamania ustrojstwo... a jak nawest sie uda poznac nr karty to trzeba nabyc karty w ktorych mozna zmienic nr... prawie awykonalne

• 0

Chyba zle się zrozumieliśmy. Nie chcę kopiować z karty navionics, tylko na kartę navionics. Kopiuję na nią foldery z jeziorami z social map Genesis i te jeziora są nie widoczne jest tylko mapa navionics i nie mogę tego w echo przełączyć, nawet w menu mapy nie są widoczne. Są tylko do wyboru mapy Nawionics lub Lowrence. Te same foldery z jeziorami nagram na czystą kartę sd (nie navionics ) i wtedy wszystko działa, ale mam 2 karty sd.