bierjoza Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.Ktoś już próbował?http://parker.com.pl/aktualnosc/62 Edytowane 26 Czerwca 2015 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Masz przecież możliwość składania mozajek w carbonie? Wiem, że jakością nie grzeszą- RM to lepiej składa, niemniej możliwość istnieje. Co do mapy w 3D =pełna zgoda. To byłby super ficzer, gdyby update wyszło takowe. Obawiam się jednak o wydolność sprzętową dla takiej mapy - skoro muli przy dużych 2DCo do map SI- one są najważniejsze ale na urozmaiconych wodach- konkretna lokalizacja, względem której się ustawiasz i obławiasz. Nie da ci tego batymeria, z mapą twardości dna jest jeszcze więcej roboty, bo jak sam pisałeś jest uzależniona wyłącznie od zagęszczenia ścieżek pływania -tutaj pasuje 3D jak byk ale......Map SI takich na wypasie nie da się zrobić "przy okazji" i to jest ból największy. To musi być konkretne, proste pływanie z łapą na pulsie ustawień, jak najmniej nawrotów itp. Na szczęście jest 3D blackbox i nie trzeba siać tras co 30-40m. Strefa ciszy podnosi level przedsięwzięcia znacząco...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Witam wszystkch.Mam problem z wgranymi mapami z C-MapMoze przyklad-Mapa z przed dwoch lat wyglada takMa terazniejsza-No a na komp.Moze czegos nie wiem,cos trzeba zaplacic?Ktos cos? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Funkcjonalność C-MAP Genesis uległa ograniczeniu. Poprzednio mieliśmy możliwość wyboru zagęszczenia izobatów na mapie ( minimalnie co 1 stopę). Aktualnie w miejscu w którym było pole wyboru pojawia się napis "Contour intervals are optimized per waterbody.". Jeżeli ściągamy ze strony mapę, którą powiedzmy ściągaliśmy rok temu, ma ona zupełnie inny, "zoptymalizowany" wygląd. To takie "ulepszenie" w prowadzone przez C-MAP. Dotyczy to zarówno wersji Edge, jak i Social. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Troche magicznie to brzmi dla kogos kto wyrosl z elektronicznych terminow i cierpi na brak cierpliwosci Czyli co moge zrobic zeby skozystac z tego ulepszenia?Jesli moge cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Na razie próbowałem opisać zaistniały fakt. Czekam na głos na tym forum kogoś bardziej obeznanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 po sprawdzeniu faktycznie to tak wygląda, pamiętam mapę sprzed roku jeziora które robiłem i teraz widzę co 5 stóp teraz, a na pewno było gęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Pierwszy raz zauwazylem to na poczatku zimy gdy chcialem wgrac te mape na nowo.Poczekamy moze ktos to rozwikla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Czy ktoś z kolegów przerabiał temat kolorowania map C-MAP Genesis? Niestety nic mi nie wychodzi, mimo że jak mi się wydaje postępuję zgodnie ze wskazówkami z blogu. W przypadku map głębokości, w menu mapy przycisk "shading" mam nie podświetlony. Może ktoś zna rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 A takie nieszczęście mnie spotkało po wstawieniu "ptaszka" w pole "Upload to Insight Genesis" będąc podłączonym do netu na wodzie z wykorzystaniem komórki jako routera. Oprócz tego, że żaden z plików nie został wysłany, to na moim koncie od miesiąca widzę ten irytujący komunikat. Specjaliści od wsparcia z C-MAP Genesis doradzili mi jedynie abym przesyłał pliki wyłącznie za pomocą "Insight Genesis Upload Tool". Problem pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 U mnie kilka trcków wisi tak od roku, takie wianki wyskakiwały przy połączeniu echa z wifi. Teraz wrzucam tylko z komputera i brak jakichkolwiek problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Czyli nie ma co liczyć na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 A jednak udało się! Mój powtórny e-mail do działu wsparcia zaowocował usunięciem komunikatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Syfon Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Czy ktoś z kolegów przerabiał temat kolorowania map C-MAP Genesis? Niestety nic mi nie wychodzi, mimo że jak mi się wydaje postępuję zgodnie ze wskazówkami z blogu. W przypadku map głębokości, w menu mapy przycisk "shading" mam nie podświetlony. Może ktoś zna rozwiązanie?Miałem taki przypadek. Podczas rejestracji wpisałem inny model echosondy. Wszystko działało za wyjątkiem kolorowania. Sprawdź ustawienia użytkownika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 A na naszej stronce od dwóch dni prace konserwacyjne. Wejście na stronę graniczy z cudem. Niedogodności mają zniknąć "SHORTLY". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_Otwock Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Posiadam Lowrence TI i ustawione w jednostkach głębokości mam metry. Na stronie z mapami Genesis w opcji konta również jednostkami głębokości są metry. Niestety linie batymetrii są w stopach. Czy można to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Posiadam Lowrence TI i ustawione w jednostkach głębokości mam metry. Na stronie z mapami Genesis w opcji konta również jednostkami głębokości są metry. Niestety linie batymetrii są w stopach. Czy można to zmienić?U mnie wszystko jest w metrach (mam opłaconą subskrybcję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_Otwock Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 No ja korzystam z darmowej licencji. To może być powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 No ja korzystam z darmowej licencji. To może być powód.Pomimo tego że na stronie izobaty widoczne są w stopach, po pobraniu mapy na echo są metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mike-pike Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Panowie potrzebuję pomocy Mam Elitkę 5ti. Założyłem konto na Genesis Social Map. Zarejestrowałem jednostkę zgodnie z zaleceniami. Niestety nie mogę pobrać żadnej mapy gdyż wyskakuje mi poniższy komunikat: "An exception occurred while generating this Social Map. If the issue persists, contact customer support." Wiem co on oznacza, ale zanim się zgłoszę na ich helpdesk może uda mi się tu znaleźć rozwiązanie, bo może ktoś miał też taki kłopot. Poniżej wstawiam screeny z ekranu.Dzięki za góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Proponuję nie czekać. Twój problem stanie się ich problemem. Moje problemy ( czasami) udało się im rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mike-pike Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Podoba mi się Twoje podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mike-pike Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Pomogli:) - mają jakiś problem i wystarczy dodać grugą echo-fake i można ściągać. Pytanie nr2 do użytkowników Ti: mam ściągniętą mapę i chciałbym zmienić kolory. Wchodzę w opcje mapy/widok/ nie mam podświetlonej opcji zmiany kolorów. (na YT gość na filmie pokazuje dokładanie te same kroki i może zmieniać kolor a ja nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Ten problem przerabiałem. Na etapie rejestracji wprowadziłeś niewłaściwy model echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mike-pike Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Ten problem przerabiałem. Na etapie rejestracji wprowadziłeś niewłaściwy model echa.Który problem? Ze ściągnięciem mapy czy ustawieniem indywidualnym kolorów? Wcześniej widziałem chyba Twoje posty i sprawdziłem czy numery są prawidłowe od razu. Były OK.Problem był po stronie Genesis'a - napisałem do nich i napisali, że mają właśnie jakiś problem IT, który polega na tym, że jak masz zarejestrowaną jedną jednostkę, to nie ściągniesz mapy. Musisz zarejestrować drugą(z fałszywymi numerami) i wtedy problem zniknie. Tak zrobiłem i zadziałało Nie mogę niestety zmienić już na echo kolorów mapy, którą ściągnąłem. Jak masz na to rozwiązanie, to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Mi sie wydaje ale mogę się mylić ze musisz mieć subskrypcje premium żeby zmieniać kolory,ja miałem wykupiona w zeszłym sezonie i wszytko śmigało przed wykupieniem miałem taki sam problem jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bierjoza
Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.
Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.
Ktoś już próbował?
http://parker.com.pl/aktualnosc/62
Edytowane przez bierjozaOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
57
26
22
21
Popularne dni
18 Lip
12
17 Maj
11
14 Maj
11
15 Mar
8
Top użytkownicy dla tego pytania
Sailfish 57 odpowiedzi
Koza11 26 odpowiedzi
siarq 22 odpowiedzi
rower26 21 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lip 2016
12 odpowiedzi
17 Maj 2023
11 odpowiedzi
14 Maj 2018
11 odpowiedzi
15 Mar 2016
8 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Sailfish
Blisko, coraz bliżej...
rower26
Jak pobierasz mapę z genesis, pobiera się już w folderze. Nazwa folderu jest tożsama z nazwą zbiornika widoczną social maps. Nigdy tych nazw folderów nie zmieniałem. Każda jest inna. Wiele folde
Opublikowane grafiki
291 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi