bierjoza Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.Ktoś już próbował?http://parker.com.pl/aktualnosc/62 Edytowane 26 Czerwca 2015 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Który problem? Ze ściągnięciem mapy czy ustawieniem indywidualnym kolorów? Wcześniej widziałem chyba Twoje posty i sprawdziłem czy numery są prawidłowe od razu. Były OK.Problem był po stronie Genesis'a - napisałem do nich i napisali, że mają właśnie jakiś problem IT, który polega na tym, że jak masz zarejestrowaną jedną jednostkę, to nie ściągniesz mapy. Musisz zarejestrować drugą(z fałszywymi numerami) i wtedy problem zniknie. Tak zrobiłem i zadziałało Nie mogę niestety zmienić już na echo kolorów mapy, którą ściągnąłem. Jak masz na to rozwiązanie, to będę wdzięcznyProblem z kolorowaniem występował wtedy, gdy na etapie rejestracji echa, wybrałem Lowrance 7, zamiast Lowrance Ti. Numer wprowadziłem poprawny. Wszystka działało za wyjątkiem kolorowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mike-pike Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Dziwna sytuacja, bo ja mam dane od samego początku wprowadzone prawidłowo... może faktycznie jak masz konto premium, to mapa ma wtedy możliwość edycji... nic innego mi nie przychodzi do głowy W każdym bądź razie dzięki za pomoc Edytowane 28 Lutego 2019 przez mike-pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Dziwna sytuacja, bo ja mam dane od samego początku wprowadzone prawidłowo... może faktycznie jak masz konto premium, to mapa ma wtedy możliwość edycji... nic innego mi nie przychodzi do głowy W każdym bądź razie dzięki za pomoc Według opisu na stronie, kolorowanie powinno działać również na koncie Social. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mike-pike Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Niestety masz racje też to znalazłem. Obejrzałem jeszcze kilka filmów na YT i nie ma tam problemu kolorowanie na social mapach Napisze jeszcze na Helpdesk Genesisa i może oni mi coś doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Hej!Dzięki za pomoc, uwagi okazały się jak najbardziej słuszne - wpisałem zły numer urządzenia - wziąłem ten z pudełka, a urządzenie ma jednak inny serial i id number... Chwila poszukania w ustawieniach echa i voila - mapy śmigają aż miło Jeszcze raz dzięki za naprowadzenie! Panowie, rejestruję plotter, który to Content ID #? FCC ID, IC ID czy może CMIIT ID? Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez elpojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 https://insightgenesis.wordpress.com/2015/06/02/how-to-register-your-sonargps-units-to-be-able-to-display-c-map-genesis-maps/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Bliżej niż dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Bliżej niż dalejDuża sprawa.Twoja robota, czy socjalna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) A ja się trochę pogniewałem na C-Map. Wcięło mi konto premium po tym jak zmieniłem maila na który wysyłają powiadomienia. Teraz logując się nowym mailem mam konto free. Powrót do poprzednich ustawień też nie przyniósł rezultatu. Pomoc techniczna skierowała mnie do polskiego dystrybutora Lowrance czyli do Parkera który, tak jak zresztą podejrzewałem olał mnie ciepłym moczem tłumacząc, że C-Map nie jest usługą którą sprzedają. Ponowny kontakt z pomocą techniczną na chwilę obecną pozostaje bez odzewu. Mieliście albo znacie podobny przypadek? Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Duża sprawa.Twoja robota, czy socjalna?Moja. I mama nadzieję, że do czerwca skończę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Moja. I mama nadzieję, że do czerwca skończę.Jak gęsto tniesz wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 mam pytanie czy na koncie premium każda woda dostępna do ściągnięcia z social maps ma te dodatkowe opcje typu vegetation maps,bottom hardness? Czy może tylko te mapy które sam zrobię to będą miały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 mam pytanie czy na koncie premium każda woda dostępna do ściągnięcia z social maps ma te dodatkowe opcje typu vegetation maps,bottom hardness? Czy może tylko te mapy które sam zrobię to będą miały?Nie będzie miała, te opcje będą miały tylko Twoje mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jak gęsto tniesz wodęCiąłem wodę i właśnie wróciłem. 20 m na stronę ( jeśli o to chodzi?). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Moja. I mama nadzieję, że do czerwca skończę.Szacun Czarek???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Ciąłem wodę i właśnie wróciłem. 20 m na stronę ( jeśli o to chodzi?).Cała Turawa zmapowana jest na maximapie południe. Jeśli miałbyś dostęp to można ewentualnie porównać. Mapa którą zrobiłeś jest prywatna jak rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Navico rozpoczyna rewolucję w mapach morskich- dostępne są już części wybrzeża USA robione w technologii multibeam- czyli sonaru wielowiązkowego. Ciekawe, czy robiono je przy użyciu profesjonalnych sonarów, czy po prostu odkodowano dane 3D z .sl3. Obstawiam sonary holowane, bo nie są tak podatne na falowanie.https://www.youtube.com/watch?v=oWVjCEfO4o8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Cała Turawa zmapowana jest na maximapie południe. Jeśli miałbyś dostęp to można ewentualnie porównać. Mapa którą zrobiłeś jest prywatna jak rozumiem?Odkąd zacząłem tworzyć mapę twardości dna, przestałem używać maximapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Navico rozpoczyna rewolucję w mapach morskich- dostępne są już części wybrzeża USA robione w technologii multibeam- czyli sonaru wielowiązkowego. Ciekawe, czy robiono je przy użyciu profesjonalnych sonarów, czy po prostu odkodowano dane 3D z .sl3. Obstawiam sonary holowane, bo nie są tak podatne na falowanie.https://www.youtube.com/watch?v=oWVjCEfO4o8Tak, tak. Zapewne kiedyś będę mógł kupić mapę Turawy wykonaną na podstawie moich plików sl3. Tak działa ten system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zawsze możesz ustawić w echu .sl2 jako wyjściowy, a z tego nie wymodzą 3D.Zresztą, skoro jest maxi dla Turawy, to i tak je mają..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Turawe maja pełną i kompletna , zebrana i przekazana.przez maxi mapa z plików sl2 zebranych sondami elite... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) A widzisz, zapomniałem o systemie autora Maximapy. Z Mietkowa to zdjęcia są w sieci z operacji zbierania danych. W sumie to dobrze, bo za dużo danych w łapach Navico to z tego nie będzie....Teraz mapy 2D są już dostępne dla dużej części wód czy to na płatnych kartach, czy to na socialmapach, mapowanie live.... Tyle, że one dają najmniej czysto wędkarskich informacji Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Social Bottom Composition LayerGenesis EDGE has unlocked a new feature — the Social Bottom Composition Layer displays bottom-hardness zones in maps of select water bodies available for download from Social Map. This means that you can now enjoy more quality fishing in areas you have not mapped or even been to before. What’s more, if you subscribe by the end of May, you pay for the first month of using C-MAP Genesis Edge for only $10.99. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 A tak to wygląda w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Blisko, coraz bliżej... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bierjoza
Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.
Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.
Ktoś już próbował?
http://parker.com.pl/aktualnosc/62
Edytowane przez bierjozaOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
57
26
22
21
Popularne dni
18 Lip
12
17 Maj
11
14 Maj
11
15 Mar
8
Top użytkownicy dla tego pytania
Sailfish 57 odpowiedzi
Koza11 26 odpowiedzi
siarq 22 odpowiedzi
rower26 21 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lip 2016
12 odpowiedzi
17 Maj 2023
11 odpowiedzi
14 Maj 2018
11 odpowiedzi
15 Mar 2016
8 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Sailfish
Blisko, coraz bliżej...
rower26
Jak pobierasz mapę z genesis, pobiera się już w folderze. Nazwa folderu jest tożsama z nazwą zbiornika widoczną social maps. Nigdy tych nazw folderów nie zmieniałem. Każda jest inna. Wiele folde
Opublikowane grafiki
291 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi