bierjoza Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.Ktoś już próbował?http://parker.com.pl/aktualnosc/62 Edytowane 26 Czerwca 2015 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 No Cezary.,,Szacun,, .Wiem ile czasu na jej stworzenie poświęcasz...Zobaczymy 1-go czerwca efekty?Zdążysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 No Cezary.,,Szacun,, .Wiem ile czasu na jej stworzenie poświęcasz...Zobaczymy 1-go czerwca efekty?Zdążysz?Spoko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 muszek92 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Czy może mi podpowiedzieć ja to działa... zrobiłem log (Elite ti) zalogowałem się (zwykłe konto) i wrzuciłem log. I tyle. Czy mogę cokolwiek podejrzeć? zobaczyć to co wrzuciłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Czy może mi podpowiedzieć ja to działa... zrobiłem log (Elite ti) zalogowałem się (zwykłe konto) i wrzuciłem log. I tyle. Czy mogę cokolwiek podejrzeć? zobaczyć to co wrzuciłem? Na zwykłym koncie nic nie podejrzysz. Jak logi dodałeś to po jakimś czasie wypluje gotową mapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Ręce opadają: "Issues with .sl3 file format on new Lowrance SoftwareWe are encountering infrequent corruptions of the .sl3 file format with the Lowrance software newer than August 2018 (v 18.2). We recommend recording files in the .sl2 format (touch default .sl3 in Record Sonar menu and select .sl2) to avoid these corruptions. .sl2 will also throw random corruptions but we have been able to quickly recover errored .sl2 files.We are working on a fix to this issue but it may take some time." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Witam Pływam po jeziorze i zawsze włączam genesiss live. Stworzyłem już spory zarys mapy batymetrycznej jeziora. Wczoraj zaktualizowałem wersję i sonda nie czyta wszystkich plików genesiss live. Wróciłem do poprzedniej wersji i to samo. Pliki mam na karcie SD, może muszę je gdzieś skopiować? Ale wcześniej tak było i działała mapa. Na mapie pokazuje z 2 trasy, reszty około 12 nie pokazuje jako batymetrie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Co trzeba zrobić aby sonda czytała wszystkie pliki map batymetryczną Ch genesiss live? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 To jest wątek dotyczący C-MAP Genesis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 mam na karcie wszystkie wyprawy z włączonym genesiss live i wszystko działało, aż do wczoraj kiedy zrobiłem aktualizację do najnowszej wersji (tak podejrzewam, że to od aktualizacji) i wyświetla mi tylko kawałek mapy batymetrycznej.Kopiowałem też wszystkie pliki z karty na komputer i odwrotnie. Na karcie mam liki genesiss live z rozszerzeniem chyba gds, ale na mapie nie chce wyświetlać wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 mam na karcie wszystkie wyprawy z włączonym genesiss live i wszystko działało, aż do wczoraj kiedy zrobiłem aktualizację do najnowszej wersji (tak podejrzewam, że to od aktualizacji) i wyświetla mi tylko kawałek mapy batymetrycznej.Kopiowałem też wszystkie pliki z karty na komputer i odwrotnie. Na karcie mam liki genesiss live z rozszerzeniem chyba gds, ale na mapie nie chce wyświetlać wszystkich.Kolego, czy opisałeś już swoją krzywdę we wszystkich wątkach na tym forum? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Kolego, czy opisałeś już swoją krzywdę we wszystkich wątkach na tym forum? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalkanie, tylko na tych, które mnie interesują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 nie, tylko na tych, które mnie interesują!Wystarczy założyć nowy wątek i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Wystarczy założyć nowy wątek i po kłopociejakby tak było o już dawno bym to zrobił, a tak nikt nie ma takiego problemu i nie potrafi pomóc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Ręce opadają:"Issues with .sl3 file format on new Lowrance SoftwareWe are encountering infrequent corruptions of the .sl3 file format with the Lowrance software newer than August 2018 (v 18.2). We recommend recording files in the .sl2 format (touch default .sl3 in Record Sonar menu and select .sl2) to avoid these corruptions. .sl2 will also throw random corruptions but we have been able to quickly recover errored .sl2 files.We are working on a fix to this issue but it may take some time." Ciekawe, ile czasu jeszcze im to zajmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Ciekawe, ile czasu jeszcze im to zajmie Standardowo- do następnego update, które owszem, naprawi ten błąd- ale zywczajowo coś zepsuje gdzie indziej. Ja np. nie mogę otworzyć nagranego wcześniej .sl3 w echu, wywala się. Kiedyś działał konwerter sl3 to .sl2 znaczy Low2ozi, ale przestał= widocznie zmieniono strukturę pliku. Mnie bardziej wnerwia fakt, że w echu nie można zapisać domyślnych ustawień formatu wyjściowego( ja i tak nagrywam w sl2) i za każdym razem trzeba pamiętać o zmianie rzeczonego .sl3 na .sl2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Orientujecie się koledzy i koleżanki czy po pobraniu map ze strony - https://www.genesismaps.com , następnie zgraniu na kartę i wmontowaniu do echa trzeba jeszcze rejestrować coś w sieci żeby móc korzystać z nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Pierwszym ruchem jaki trzeba wykonać, jest założenie na stronie C-MAP Genesis darmowego konta. Następnie przypisujemy do konta nasze urządzenie ( urządzenia). Po ściągnięciu mapy ( dla konkretnego urządzenia), nic już nie trzeba rejestrować. Nie można jednak przekładać mapy przypisanej np. do urządzenia kolegi, do naszej echosondy bo nie będzie działać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Orientujecie się koledzy i koleżanki czy po pobraniu map ze strony - https://www.genesismaps.com , następnie zgraniu na kartę i wmontowaniu do echa trzeba jeszcze rejestrować coś w sieci żeby móc korzystać z nich ?do wypowiedzi @Sailfish jeszcze dodam że na karcie może się znaleźć kilka różnych map z genesis - każda musi być w oddzielnym folderze bo nazwy plików są takie same. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 do wypowiedzi @Sailfish jeszcze dodam że na karcie może się znaleźć kilka różnych map z genesis - każda musi być w oddzielnym folderze bo nazwy plików są takie same. Łukasz, czy foldery mogą / powinny mieć taką samą nazwę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Jak pobierasz mapę z genesis, pobiera się już w folderze. Nazwa folderu jest tożsama z nazwą zbiornika widoczną social maps. Nigdy tych nazw folderów nie zmieniałem. Każda jest inna. Wiele folderów na jednej karcie jest możliwe tylko w Ti, Ti2 i HDS np. w Elite HDI mozna było mieć tylko jedną mapę, na 1 karcie, pliki nie mogły być w folderze. Edytowane 22 Listopada 2019 przez rower26 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Dzięki chłopy za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Jak pobierasz mapę z genesis, pobiera się już w folderze. Nazwa folderu jest tożsama z nazwą zbiornika widoczną social maps. Nigdy tych nazw folderów nie zmieniałem. Każda jest inna. Wiele folderów na jednej karcie jest możliwe tylko w Ti, Ti2 i HDS np. w Elite HDI mozna było mieć tylko jedną mapę, na 1 karcie, pliki nie mogły być w folderze.W Hook 7 przed update do nowego softu też można było mieć kilka map. Teraz można również, jednak nie wszystkie się wczytują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybitwa Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Witam serdecznie Wszystkich Forumowiczów!Kilka słów wstępu. Pływam Rybitwą z 60-oma kucykami Hondy. Aktualne akweny: Zalew Zegrzyński oraz Jezioro Duckie /Ruda Woda/. Chciałbym prosić o pomoc w zakresie wykorzystania map Navionics.W warunkach domowych /zaznaczam bo być może ma to znaczenie na odczyt GPS-a i dalsze okoliczności/, zarejestrowałem urządzenie Lowrance Hook2-7X Gps Tripleshot Fishfinder Track na stronie. Zassałem dwie wymienione powyżej mapy. Po wgraniu na echosondę do katalogu Moje pliki wgrany materiał z danego akwenu zostaje rozrzucony na 5 plików.Urządzenie nie kompiluje mapy na wyświetlaczu. Co może być nie tak? Jak zapisać i zrzucić konkretną mapę do echo?PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Pewien jesteś, że to mapy Navionics ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybitwa Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Kolega Paprykarz ma rację. Dziękuję za szybką korektę. Chodzi oczywiście o Insight Genesis.W ferworze zapoznawania się z tematem map pomyliłem nazwę wydawcy.Pytanie jednak wciąż aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bierjoza
Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.
Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.
Ktoś już próbował?
http://parker.com.pl/aktualnosc/62
Edytowane przez bierjozaOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
57
26
22
21
Popularne dni
18 Lip
12
17 Maj
11
14 Maj
11
15 Mar
8
Top użytkownicy dla tego pytania
Sailfish 57 odpowiedzi
Koza11 26 odpowiedzi
siarq 22 odpowiedzi
rower26 21 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lip 2016
12 odpowiedzi
17 Maj 2023
11 odpowiedzi
14 Maj 2018
11 odpowiedzi
15 Mar 2016
8 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Sailfish
Blisko, coraz bliżej...
rower26
Jak pobierasz mapę z genesis, pobiera się już w folderze. Nazwa folderu jest tożsama z nazwą zbiornika widoczną social maps. Nigdy tych nazw folderów nie zmieniałem. Każda jest inna. Wiele folde
Opublikowane grafiki
291 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi