bierjoza Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.Ktoś już próbował?http://parker.com.pl/aktualnosc/62 Edytowane 26 Czerwca 2015 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Pewnien wpisales niepoprawny nr urządzenia przy rejestracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybitwa Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Serial number i Content ID wpisałem poprawnie. Natomiast rejestrując się w C-MAP Genesis trzeba podać nazwę Plotera. A jak ją ustawić w echu? W opisie Software mam wpisane Hook2 z urzędu bez opcji zmiany nazwy echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Nazwa dowolna. Możesz wpisac cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybitwa Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Może ktoś wyłapie jakiś mój błąd podczas wykonanych czynności:Zarejestrowałem echo na C-Map. Dane Serial number i Content ID są poprawne.Ściągnąłem dwa interesujące mnie pliki. Rozpakowałem foldery /w każdym pliku z nazwą akwenu są takie same pliki/ i dla przykładu folder RudaWoda zawiera w sobie 5 plików:permits.txt; NOS_Small.at5; NOS_Medium.at5; NOS_Large.at5; at5.xmlWpinam do echo kartę i wybieram RudaWoda, opcję Kopiuj wszystko, po czym wklejam w katalog Moje pliki /czy w konkretny folder?/.Czy w tym momencie na ekranie podglądu GPS-u powinien pojawić się podkład z mamy C-Map, czy trzeba ją w jakiś sposób zaimportować do wyświetlania?PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Pliki mapy ( 5 plików) powinny znajdować się na karcie. Każda mapa w osobnym folderze. Nic nie trzeba importować. Należy tylko w opcjach mapy wybrać interesujący nas akwen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Wydaje mi się, że 7x nie obsługuje map, ma rylko GPS jak pierwsze strikery. Ale mogę się mylić. Może za to zbierać logi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Strona Lowrance tego nie potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) No chybabjednak potwierdza. Poklikaj w opcjach. Jak zazanaczysz GPS only, to model zmienia się na 7x. Z mapami jest 7. HOOK² 7x with SplitShot Transducer and GPS Plotter Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Lutego 2020 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgadza się. "The HOOK² 'x' Models* Provide Basic Navigation Without a Map" . Sorry @Rybitwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybitwa Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Co prawda na temat prezentów z USA się nie grymasi... ale trochę szkoda. Może coś się pojawi w przyszłości w zakresie upgrade z wczytaniem map. Zastanawia mnie jednak fakt, iż w opisie Software jest zapis: Navionics version - 00.08.44.Może można zaimplementować tylko mapy Navionics? Dziękuję za bieżące rozkminienie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Komunikat ze strony: On Friday, February 26th 2021, we will be updating sonar log processing algorithms and pushing out enhancements to bottom hardness and vegetation processing. Edge Users may notice a delay in trip and merge processing and temporary losses in other functionality. Barring any unforeseen events, we expect to be back up and running full strength by the end of the day on the 27th. Thank you for your patience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 (edytowane) Dla początkujących użytkowników i amatorów własnego mapowania: uruchamianie nakładek danych Genesis Live i struktury w różnych echach od Navico. Edytowane 14 Marca 2021 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sdd_ Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Cześć Zostałem posiadaczem Elite 9Ti2. Pologowałem się w różnych miejscach, utworzyłem konto w sklepie sparowałem echo z domową siecią ale nie mogę pobrać social maps. U mnie po wejściu do sklepu pojawiają się ikony C-MAP DISCOVER i C-MAP REVEAL a GENESIS nie ma, jest natomiast komunikat, że mogę je pobrać z www.genesismaps.com/socialmap.Oglądałem w necie film umieszczony poniżej. Ok 13 minuty kolega pobiera social map ale jego interfejs wygląda inaczej. Co robie nie tak ? PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Najpierw utwórz konto na stronie C-MAP Genesis. Użyj komputera. Następnie możesz zalogować się z echa, ale nie jest to najszybszy i najwygodniejszy sposób ściągania map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć Zostałem posiadaczem Elite 9Ti2. Pologowałem się w różnych miejscach, utworzyłem konto w sklepie sparowałem echo z domową siecią ale nie mogę pobrać social maps. U mnie po wejściu do sklepu pojawiają się ikony C-MAP DISCOVER i C-MAP REVEAL a GENESIS nie ma, jest natomiast komunikat, że mogę je pobrać z www.genesismaps.com/socialmap.Oglądałem w necie film umieszczony poniżej. Ok 13 minuty kolega pobiera social map ale jego interfejs wygląda inaczej. Co robie nie tak ? PozdrawiamSławek Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez Maciej_K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sdd_ Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Najpierw utwórz konto na stronie C-MAP Genesis. Użyj komputera. Następnie możesz zalogować się z echa, ale nie jest to najszybszy i najwygodniejszy sposób ściągania map. Dzięki Panowie konto na C-MAP Genesis już mam typ urządzenia, nr seryjny, ID połączenia równiez sa wprowadzone. Mapy w komputerze mogę wygenerować.Ale na filmie który wcześniej wskazałem Kolega chyba pobiera mapę bezpośrednio z echa bez pośrednictwa karty.Czy sie mylę ? Czy zalogowanie z echa umożliwia bezpośrednie ściągnięcie map ? PozdsrawiamSławek Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez sdd_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Dzięki Panowie konto na C-MAP Genesis już mam typ urządzenia, nr seryjny, ID połączenia równiez sa wprowadzone. Mapy w komputerze mogę wygenerować.Ale na filmie który wcześniej wskazałem Kolega chyba pobiera mapę bezpośrednio z echa bez pośrednictwa karty.Czy sie mylę ? Czy zalogowanie z echa umożliwia bezpośrednie ściągnięcie map ? PozdsrawiamSławekByła taka możliwość przed wrześniową aktualizacją. Potem już się nie dało. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Była taka możliwość przed wrześniową aktualizacją. Potem już się nie dało. Pozdrawiam,PiotrekAż poszedłem sprawdzić. Może i dobrze. Poprzednio można było ściągnąć spakowaną mapę socjalną bezpośrednio na kartę urządzenia. Następnie należało przenieść kartę ze spakowanym plikiem na komputer i rozpakować co było mało sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sdd_ Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Aż poszedłem sprawdzić. Może i dobrze. Poprzednio można było ściągnąć spakowaną mapę socjalną bezpośrednio na kartę urządzenia. Następnie należało przenieść kartę ze spakowanym plikiem na komputer i rozpakować co było mało sensowne.Jeżeli tak działało to faktycznie słabo, wartością dodaną byłoby pominięcie kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paluch164 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Panowie czy do HDSa gen 1 moge wgrac jakies mapy barometryczne ? Navionicsa albo c map ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Z informacji na stronie Navionicsa wynika, że HDS gen 1 jest kompatybilny z mapami Navionics:https://www.navionics.com/media/wysiwyg/docs/Compatibility_Guides/GPS_Plotter_Cards_Compatibility_Guide.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paluch164 Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Panowie sciagaliscie ostatnio jakies jeziora z c map ? od 3 dni chce sciagnac dwa jeziorzea szwedzki i po kliknieciu download nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Panowie sciagaliscie ostatnio jakies jeziora z c map ? od 3 dni chce sciagnac dwa jeziorzea szwedzki i po kliknieciu download nic sie nie dzieje.29 lipca pobieralem nasze jeziorko i bez problemu. Co prawda było świeżo zaktualizowane ale nie sądzę żeby to miało jakiś wpływ. Może to kwestia przeglądarki, lub komputera albo nawet dostawcy Internetu. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paluch164 Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 (edytowane) zmienilem komputer i poszlo! dzieki Edytowane 31 Lipca 2021 przez Paluch164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 a czy jest szansa zebys sprawdzil czy pojdzie u CIebie jeziorko w szwecji Mjörn? jesli tak to gdybys wrzucil mi na wetrasnfer to bylbym gozgodnie wdzieczny ploter lowrance 9ti2U mnie poszło. Właśnie pobralem. Niestety żebyś mógł z niej korzystać to musiałbym mieć dane Twojego echo i je zarejestrować na swoim koncie. Pozdrawiam,Piotrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bierjoza
Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.
Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.
Ktoś już próbował?
http://parker.com.pl/aktualnosc/62
Edytowane przez bierjozaOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
57
26
22
21
Popularne dni
18 Lip
12
17 Maj
11
14 Maj
11
15 Mar
8
Top użytkownicy dla tego pytania
Sailfish 57 odpowiedzi
Koza11 26 odpowiedzi
siarq 22 odpowiedzi
rower26 21 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lip 2016
12 odpowiedzi
17 Maj 2023
11 odpowiedzi
14 Maj 2018
11 odpowiedzi
15 Mar 2016
8 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Sailfish
Blisko, coraz bliżej...
rower26
Jak pobierasz mapę z genesis, pobiera się już w folderze. Nazwa folderu jest tożsama z nazwą zbiornika widoczną social maps. Nigdy tych nazw folderów nie zmieniałem. Każda jest inna. Wiele folde
Opublikowane grafiki
291 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi