bierjoza Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.Ktoś już próbował?http://parker.com.pl/aktualnosc/62 Edytowane 26 Czerwca 2015 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paluch164 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Nie wiem dlaczego moje odpowiedzi nie pokazaly sie wczesniej. Pisalem od razu po twojej odpowiedzi. Generalnie zmienilem komputer i wszystko poszlo bez problemu [emoji3526] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) Koledzy proszę o rozwikłanie zagadki. Lowrance Elite FS 9, ostatnio podczas pływania nie zapisywał nowych izobat. Pierwszy raz tak jest. Pływałem po akwenie częściowo zapisanym. Kiedy wpływałem na obszar nie zapisany, pozostawał pusty bez nowego zapisu. Mam na karcie 7 map pobranych z C-Map które podczas pływania są nadpisywane przez nowy zapis. Jest włączona funkcja Genesis Live. Ktoś mi powiedział że powodem może być za duża liczba map na karcie. Karta 2GB. Zajęte miejsce 11,7 MB. Druga kwestia; pliki Genesis Live .gsd, zapisywane są w głównym folderze karty, nie w folderach odpowiednich zbiorników. Czy do zapisu nowych plików należy każdorazowo wybrać w menu echa, folder odpowiadającego zbiornika? Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez Ardoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Pliki c-map stanowią gotową mapę.to nie to samo co genesis live które są nakładką na mapę. Nie można ich scalić z gotową mapę. Zapis będzie się odbywał tak jak opisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Wydaje mi się że założyciel wątku miał na mysli nie C-map a po prostu social maps. U mnie w ti2 mam kilkanaście map z social maps pobranych i jak mam włączoną nakładkę genesis live to się rysują nowe mapy na żywo na tych z social maps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Wydaje mi się że założyciel wątku miał na mysli nie C-map a po prostu social maps. U mnie w ti2 mam kilkanaście map z social maps pobranych i jak mam włączoną nakładkę genesis live to się rysują nowe mapy na żywo na tych z social maps. Tak, zgadza się, to są social maps pobrane z: https://www.genesismaps.com/Dashboard/SocialMap/ListProblem w tym że u mnie ostatnio, nowe mapy przestały się rysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Witam, podbije wątek bo chciałbym pobrać kilka plików z social map, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, moje echo to ti2 9" od lowrance. Zawsze używałem navionicsa i to mi wystarczało ale teraz zobaczyłem na c map jedno jeziorko na którym mi bardzo zależy. Mam pytanie, jak zacząć pobieranie tych map?Czy mapę pobiera się na kartę sd czy do użądzenia?Rozumiem że muszę mieć konto na c map, i trzeba zalogować się w poprzez echo sondę, w opcjach sondy wybrać opcję zapisu lub pobierania? Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Tutaj znajdziesz potrzebne informacje:http://jerkbait.pl/topic/60161-lowrance-c-map-genesis-wcze%C5%9Bniej-insight-genesis-us%C5%82uga-do-tworzenia-map-batymetrycznych/page-1 Ściągasz mapę na kartę, nie do urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Witam, podbije wątek bo chciałbym pobrać kilka plików z social map, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, moje echo to ti2 9" od lowrance. Zawsze używałem navionicsa i to mi wystarczało ale teraz zobaczyłem na c map jedno jeziorko na którym mi bardzo zależy.Mam pytanie, jak zacząć pobieranie tych map?Czy mapę pobiera się na kartę sd czy do użądzenia?Rozumiem że muszę mieć konto na c map, i trzeba zalogować się w poprzez echo sondę, w opcjach sondy wybrać opcję zapisu lub pobierania? Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu TapatalkaTrzeba założyć konto, zarejestrować urządzenie, pobrać na kartę SD, włożyć ją do echo, i masz mapę. Przynajmniej w Elite FS tak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Po wypakowaniu mapy pojawiają się w folderach, czy pliki wrzucamy na kartę właśnie w takiej postaci czy samą zawartość folderu. Konieczne jest zarejestrowanie echa na stronie c- map z poziomu echosondy czy wystarczy na stronie www.? Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Po wypakowaniu mapy pojawiają się w folderach, czy pliki wrzucamy na kartę właśnie w takiej postaci czy samą zawartość folderu.Konieczne jest zarejestrowanie echa na stronie c- map z poziomu echosondy czy wystarczy na stronie www.? Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu TapatalkaZapisujesz i przenosisz całe foldery. Rejestrujesz na www. podając rodzaj i nr ser. urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Dzięki Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Do rysowania genesisem nie trzeba ani rejestracji ani pobierania danych. Sama karta maksymalnej pojemności 32GB wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Do rysowania genesisem nie trzeba ani rejestracji ani pobierania danych. Sama karta maksymalnej pojemności 32GB wystarczy. Maciek, skoro tak piszesz, zapewne można. Ja nie sprawdzałem. Poradziłem koledze tak jak zrobiłem. Ale prosiłbym, żebyś doradzał w miarę możliwości, jak wykonywać kolejne kroki. Dla Ciebie te rzeczy są oczywiste, dla początkującego "eksperta", niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Maciek, skoro tak piszesz, zapewne można. Ja nie sprawdzałem. Poradziłem koledze tak jak zrobiłem. Ale prosiłbym, żebyś doradzał w miarę możliwości, jak wykonywać kolejne kroki. Dla Ciebie te rzeczy są oczywiste, dla początkującego "eksperta", niekoniecznieWiedza jest tutaj: Z echosondami Lowrance na nieznanej wodzie. - YouTuberejestracja, uruchamianie genezisa i wiele innych rzeczy. Po prostu wystarczy sięgnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Pojawiła się nowa funkcjonalność umożliwiająca zapisywanie swoich plików GSD tworzonych podczas korzystania z funkcji Genesis Live na swoim koncie. Ma to umożliwiać połączenie tych plików z własną mapą a wkrótce będzie możliwe także łączenie tych plików z mapą społecznościową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Pojawiła się nowa funkcjonalność umożliwiająca zapisywanie swoich plików GSD tworzonych podczas korzystania z funkcji Genesis Live na swoim koncie. Ma to umożliwiać połączenie tych plików z własną mapą a wkrótce będzie możliwe także łączenie tych plików z mapą społecznościową.a obecnie można przesłać GSD na socjal czy tylko logi sonarowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Można przesłać GSD. Oczywiście na razie na własne konto. I jeszcze taka uwaga: **Depending on the waterbody and the quality of the data it could be excluded from the Social Map. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez Sailfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Można przesłać GSD. Oczywiście na razie na własne konto. I jeszcze taka uwaga: **Depending on the waterbody and the quality of the data it could be excluded from the Social Map.Dzięki, bo wybieram się mapować Bielinek i chcę zbierać dane HB, a resztę to sobie zrobie na kompie - GSD oraz Quickdraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Czołem. Czy ktoś z forumowiczów orientuje się ile trzeba czekać na pojawienie się mapy, aby móc ją pobrać do urządzenia? Wrzuciłem nagrane logi na serwer i od dziesięciu dni pojawia mi się komunikat, że są w trakcie przeglądu.Przy okazji zapytam. Czy korzystał ktoś z wersji edge? Warte to 100 zielonych $? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Po ostatnich zmianach, trudno wyczuć. Jeżeli chodzi o mapy socjalne to w zależności od pory roku od kilku do kilkunastu dni. Szybciej to działało, jeżeli miałem opłaconą subskrybcję. Teraz opłacam tyko na miesiąc, jak potrzebują ściągnąć mapy twardości. Wcześniej, gdy robiłem mapy dla siebie opłacałem na cały rok. Wszystko zależy od potrzeb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Po ostatnich zmianach, trudno wyczuć. Jeżeli chodzi o mapy socjalne to w zależności od pory roku od kilku do kilkunastu dni. Szybciej to działało, jeżeli miałem opłaconą subskrybcję. Teraz opłacam tyko na miesiąc, jak potrzebują ściągnąć mapy twardości. Wcześniej, gdy robiłem mapy dla siebie opłacałem na cały rok. Wszystko zależy od potrzeb.Wychodzi na to, że trzeba uzbroić się w cierpliwość.Czarku, odpowiedz na jeszcze jedno moje pytanie. Czy po wykupieniu subskrybcji, zmapowaniu interesującego mnie akwenu i stworzeniu mapy np. twardości dna lub roślinności. Po pobraniu do echosondy ta mapa zostaje ze mną na zawsze, czy działa tylko w tym czasie gdy mam wykupiony dostęp premium?Byłbym wdzięczny gdybyś mógł podesłać tutaj lub na maila (jeżeli to nie kłopot), zdjęcia jak wyglądają poszczególne mapy w wersji edge. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 (edytowane) Dawno nie pobierałem map z sociali ale zauważyłem że zmienił podział map. Nie pobiera się teraz mapy dla kazdego zbiornika tylko jest jakiś kwadratowy wycinek całej mapy do pobrania. Pobierał juz ktoś w ten sposób? Wychodzi że linia tego wycinka mapy przechodzi przez środek jeziora to trzeba pobrać dwa kwadraty obok siebie? Edytowane 17 Maja 2023 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Nie sprawdzałem, ale podejrzewam, że tak. Do tej pory pobierałem mapy po staremu, klikając w ikonkę akwenu. Ot, kolejne ulepszenie mające ułatwić nam życie… ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Dawno nie pobierałem map z sociali ale zauważyłem że zmienił podział map. Nie pobiera się teraz mapy dla kazdego zbiornika tylko jest jakiś kwadratowy wycinek całej mapy do pobrania. Pobierał juz ktoś w ten sposób? Wychodzi że linia tego wycinka mapy przechodzi przez środek jeziora to trzeba pobrać dwa kwadraty obok siebie?Dokładnie, tak jak napisałeś. Na moje jezioro potrzebuję 5 wycinków. Ale jakość wzrosła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bierjoza
Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.
Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.
Ktoś już próbował?
http://parker.com.pl/aktualnosc/62
Edytowane przez bierjozaOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
57
26
22
21
Popularne dni
18 Lip
12
17 Maj
11
14 Maj
11
15 Mar
8
Top użytkownicy dla tego pytania
Sailfish 57 odpowiedzi
Koza11 26 odpowiedzi
siarq 22 odpowiedzi
rower26 21 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lip 2016
12 odpowiedzi
17 Maj 2023
11 odpowiedzi
14 Maj 2018
11 odpowiedzi
15 Mar 2016
8 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Sailfish
Blisko, coraz bliżej...
rower26
Jak pobierasz mapę z genesis, pobiera się już w folderze. Nazwa folderu jest tożsama z nazwą zbiornika widoczną social maps. Nigdy tych nazw folderów nie zmieniałem. Każda jest inna. Wiele folde
Opublikowane grafiki
291 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi