bierjoza Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.Ktoś już próbował?http://parker.com.pl/aktualnosc/62 Edytowane 26 Czerwca 2015 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Na mapie społecznej to jest mapa twardości dna? Nie do końca mi się zgadza z rzeczywistością, którą znam w miarę dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zrzut ekranu 2024-04-19 134548.pngNa mapie społecznej to jest mapa twardości dna? Nie do końca mi się zgadza z rzeczywistością, którą znam w miarę dokładnieTak, mapa twardości. Dokładność jest taka jak innych map społecznościowych. Może nie do końca się pokrywać z rzeczywistością. Mam jedno jezioro w se gdzie na mapie jest 10 m głębokości a w tym miejscu jest kamień wychodzący prawie pod powierzchnię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zrzut ekranu 2024-04-19 134548.pngNa mapie społecznej to jest mapa twardości dna? Nie do końca mi się zgadza z rzeczywistością, którą znam w miarę dokładnieMapy społecznościowe dość mocno odbiegają od rzeczywistości, bo wrzucane są dane z latania ślizgiem, co na dużej głębokości przekłamuje nieraz o kilka metrów, mapy twardości dna wymagają ustawień trdycyjnego sonaru tak, by głębokość wyświetlana był 2-3 większa niż realna. To zabezpiecza mocną transmisję sygnału i widać wtedy podwójne lub liczniejsze powroty sygnału na ekranie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 (edytowane) mapy twardości dna wymagają ustawień trdycyjnego sonaru tak, by głębokość wyświetlana był 2-3 większa niż realnaTo znaczy pod kątem? A jeśli tak to rozumiem przód-tył, a nie na boki. Jak się pływa powoli to też? Tomek Edytowane 19 Kwietnia 2024 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 mapy twardości dna wymagają ustawień trdycyjnego sonaru tak, by głębokość wyświetlana był 2-3 większa niż realnaTo znaczy pod kątem? A jeśli tak to rozumiem przód-tył, a nie na boki. Jak się pływa powoli to też? Tomek jeśli znasz przybliżoną głębokość zbiornika/miejsca - wtedy wyłączasz tryb auto zasięgu głębokości i ustawiasz jego dwu, trzykrotność manualnie i wtedy nagrywasz dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Aaa, to o to chodzi. Dzięki. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hudzik Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Witam , czy jak pobiorę nowsze mapy z w/w strony do echosondy , to po aktualizacji stracę wszystkie zapisane punkty ?. Jakim programem mogę na komputerze otworzyć w/w pliki map (pliki AT5)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Witam , czy jak pobiorę nowsze mapy z w/w strony do echosondy , to po aktualizacji stracę wszystkie zapisane punkty ?. Jakim programem mogę na komputerze otworzyć w/w pliki map (pliki AT5)?Robert punkty piszą się w pamięci wew. urządzenia. Dodanie mapy z nośnika danych nie wpływa na ich obecność/nieobecność. Usunąć je możesz intencjonalnie lub robiąc hard reset. Viewera map At5 nie ma jako takiego, Insight Planner od lat nie jest dostępny- był bardzo niewdzięczny w obsłudze tak poza konkursem. Pozostaje przegląd danych na ekranie echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo33 Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) WitajcieZakupiłem FS9 i próbuje sobie pobrać dwa zbiorniki z map społecznościowych genesis C-Map są one podzielone na 3 obszary do pobrania ale co trzeba wybrać pobierając - kompozycje i kontur ? czy sam kontur bo nic mi nie działa wkładając do FS9 ?Czym to się różni: TYLKO KONTUR KOMPOZYCJA I KONTUR Co należy wybrać? by to działało w FS9Wypakowuje na kartę i niby echo pyta czy wczytać mapy ale na tym koniec nie widzi Edytowane 16 Stycznia przez Przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) WitajcieZakupiłem FS9 i próbuje sobie pobrać dwa zbiorniki z map społecznościowych genesis C-Map są one podzielone na 3 obszary do pobrania ale co trzeba wybrać pobierając - kompozycje i kontur ? czy sam kontur bo nic mi nie działa wkładając do FS9 ?Czym to się różni: TYLKO KONTUR KOMPOZYCJA I KONTUR Co należy wybrać? by to działało w FS9Wypakowuje na kartę i niby echo pyta czy wczytać mapy ale na tym koniec nie widzi 1) Czy na pewno dobrze przepisałeś dane z echa przy rejestracji w social maps? Serial + Content id. To jest najczęstszą przyczyną że map nie można odtworzyć. 2) jeśli powyższy punkt jest na bank prawidłowo wykonany to zobacz na źródło mapy w echu. Powinno być wybrane albo coś takiego social maps albo lowarance, już nie pamiętam dokładnie. 3) Nie ma zanczenia czy pobierzesz tylko kontur czy kompozycja i kontur. Kompozycja pokazuje również twardość dna przy odpowiednim ustawieniu widoku mapy na echosondzie. Przy ustawieniach mapy się wybiera jaki chcesz widok.4) Oczywiście wiesz o tym żeby mapę zobaczyć nie na wodzie a np w domu musisz sobie jej kursorem na mapie ogólnej poszukać i przybliżyć. Edytowane 16 Stycznia przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Kluczem jest właściwe zarejestrowanie echa, jeden z numerów do wpisania jest w echu, trzeba wejść w dane urządzenia.Drugi sposób rejestracja echa poprzez podpięcie do neta urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jazzzoff Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Dzien dobry. Korzystam z Genesis Live z mapami social C-Map. Mam takie pytanie - czy jest sens zakupu dla wedkarstwa platnych map C-Map? Czy mają one jakies zalety kosztujące 240 dolarow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Dzien dobry. Korzystam z Genesis Live z mapami social C-Map. Mam takie pytanie - czy jest sens zakupu dla wedkarstwa platnych map C-Map? Czy mają one jakies zalety kosztujące 240 dolarow?C-map płatne ma lepiej opracowane niektóre zbiorniki, bo kupuje dane batymetrii. Dane społecznościowe są takie, jak wrzucą użytkownicy- czasami dobre a czasami bez sprawdzenia poziomu wody, ze zbyt dużą prędkością nagrywane i przez to niewiarygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Dzien dobry. Korzystam z Genesis Live z mapami social C-Map. Mam takie pytanie - czy jest sens zakupu dla wedkarstwa platnych map C-Map? Czy mają one jakies zalety kosztujące 240 dolarow?Z własnego doświadczenia powiem , że c-map są niedokładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Dzien dobry. Korzystam z Genesis Live z mapami social C-Map. Mam takie pytanie - czy jest sens zakupu dla wedkarstwa platnych map C-Map? Czy mają one jakies zalety kosztujące 240 dolarow?Zobacz sobie maximapę. Sprawdź pokrycie i jeśli są zbiorniki na których pływasz to moim zdaniem jest nie do przebicia. A i sporo tańsza niż cmap. Maxi jest oczywiście dla Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Zobacz sobie maximapę. Sprawdź pokrycie i jeśli są zbiorniki na których pływasz to moim zdaniem jest nie do przebicia. A i sporo tańsza niż cmap. Maxi jest oczywiście dla Lowrance. Dane maximapy są i w cmapie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bierjoza
Na targach Eftex w Warszawie została zaprezentowana darmowa usługa do tworzenia map batymetrycznych przeznaczona dla Lowrance, Simrad i B&G.
Dotychczas nie działała w Polsce teraz juz tak.
Ktoś już próbował?
http://parker.com.pl/aktualnosc/62
Edytowane przez bierjozaOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
57
26
22
21
Popularne dni
18 Lip
12
17 Maj
11
14 Maj
11
15 Mar
8
Top użytkownicy dla tego pytania
Sailfish 57 odpowiedzi
Koza11 26 odpowiedzi
siarq 22 odpowiedzi
rower26 21 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lip 2016
12 odpowiedzi
17 Maj 2023
11 odpowiedzi
14 Maj 2018
11 odpowiedzi
15 Mar 2016
8 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Sailfish
Blisko, coraz bliżej...
rower26
Jak pobierasz mapę z genesis, pobiera się już w folderze. Nazwa folderu jest tożsama z nazwą zbiornika widoczną social maps. Nigdy tych nazw folderów nie zmieniałem. Każda jest inna. Wiele folde
Opublikowane grafiki
291 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi