Kacper.K Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Wybieram się do Paryża na kilka tygodni, polecicie jakieś sklepy wędkarskie? Głównie chodzi mi o te z dobrym asortymentem muchowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Francuzi i mucha.... chłopie tam sklepów karpiowych narąbanych jeden przy drugim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Fracuzi są bardzo dobrze rozwinięci pod względem muchy, szczególnie przypony do tzw. francuskiej nimfy, więc nie szufladkowałbym. Mają także firmę JMC, która specjalizuje się w ubraniach dla muszkarzy. Tak samo możnaby pomyśleć o Hiszpani, a idąc w Barcelonie ulicą niedaleko pomnika Kolumba okazuje się, że jest sklep stricte muchowy (flyshopsalmon2000, czy jakoś tak). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ja napisałem to z własnego puntu widzenia, we Francji jestem 2 razy do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Francuzi byli mistrzami świata w wędkarstwie muchowym w 1997r, dominowali od 2000r do 2003r a ponownie stanęli na najwyższym stopniu podium w 2005r i 2007r. Tylko Czesi / Czechosłowacy byli od nich lepi więcej razy w MŚ, więc żabojady coś tam łowią na muchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Na pewno mają gdzie trenować. Wody we Francji są o lata świetlne rybniejsze niż w Polsce. Tam np. małoktołowi klenie lub jazie na spining, a unas stają się rybami dominującymi z braki innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 klenie lub jazie na spining, a unas stają się rybami dominującymi z braki innych. U nas PZW zarybia jeziora kleniem, kroczkiem karpia czy boleniem więc nie ma co się dziwić, że sandacza czy szczupaka jak na lekarstwo. Może jak stare dziadygi wyginą i stery przejmą ludzie nie związani z komuną i komunistycznym myśleniem to coś się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi