wojciiech Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Tylko Wielkopolska Najniższe bezrobocie, czysto (jak na Polskę ), no ogólnie u nas najlepiej. Z perspektywy wędkarstwa, są lepsze miejsca, ale tak jak Adaś mówi, najpierw trzeba na te ryby zarobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Papiery mam niezłe, więc liczę że sobie poradzę A jak nie, to przecież i tak mnie nic nie będzie trzymać w 3City. Wtedy ku uciesze Małżonki zawiniemy nasz okręt do Poznania Dane z maja. Warmińsko mazurskie - 18,8%, Pomorskie 11,4, Wielkopolskie 8%1. Poznań 3,3 proc. 2. Sopot 3,9 proc. 3. Warszawa 4,4 proc. 4. Wrocław 4,6 proc. 5. Katowice 4,8 proc. 6. Kraków 5,2 proc. 7. Bielsko-Biała 5,2 proc. 8. Tychy 5,2 proc. 9. Gdynia 5,6 proc. 10. Gdańsk 5,7 proc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Znam doskonale oba miasta. Pomijając aspekt pracy o która się nie boisz to tylko Trójmiasto. Kulturalnie , środowiskowo , przyjaznosc otoczenia . Wszystko przemawia za Trójmiastem. Jedyne nad czym bym się zastanawial to Gdańsk czy Gdynia ale to juz inny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Nie że się nie boję, ale wierzę że dam radę :-). Wiesz, na dziś nie mam pracy ani ja ani żona :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Trójmiasto widzę bardziej prorozwojowe niż Poznań. Bliskość morza swoje robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Papiery mam niezłe, więc liczę że sobie poradzę A jak nie, to przecież i tak mnie nic nie będzie trzymać w 3City. Wtedy ku uciesze Małżonki zawiniemy nasz okręt do Poznania Dane z maja. Warmińsko mazurskie - 18,8%, Pomorskie 11,4, Wielkopolskie 8%1. Poznań 3,3 proc. 2. Sopot 3,9 proc. 3. Warszawa 4,4 proc. 4. Wrocław 4,6 proc. 5. Katowice 4,8 proc. 6. Kraków 5,2 proc. 7. Bielsko-Biała 5,2 proc. 8. Tychy 5,2 proc. 9. Gdynia 5,6 proc. 10. Gdańsk 5,7 proc.Dano, to są dane z poziomu bezrobocia ? Jak tak, to w Poznaniu jest bardzo źle dla pracodawcy i bardzo dobrze dla pracownika. Bezrobocie na poziomie 3% oznacza w zasadzie, że nie pracuje tylko ten kto nie chce. Nie tyczy się to rzecz jasna ogólnie rzecz ogarniając wykwalifikowanej pracy. Konkurencja musi być. Na rynku pracy też. Ponoć jest dobrze jak 1 na 10 nie ma pracy, bo wówczas zmusza tych 9 do efektywności. Poza tym z tych trochę dziwnych badań przeze mnie przytoczonych to Poznań ma 3 a średnia Trójmiasta to 8,3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 A ja myślałem że to średnia moc trunków pijanych w w/w miastach i wcale się nie dziwiłem Danielowi że nie chce do Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Z tą czystością w Poznaniu bym nie przesadzał. Nie znam drugiego tak zasranego przez psy miasta. I Warty niestety tego typu problemy nie omijają. Odcinek miejski to podpaski , prezerwatywy i papier toaletowy. Nie znam też drugiego miasta z takim kłusownictwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Kłusownictwo-może i owszem,choć tyczy się to głównie portu na Garbarach,czy Starołęce,tam jest to szczególnie widoczne i dlatego kłuje w oczy. Jeśli chodzi zasranie...........no cóż,centralny w Warszawie,Olsztynie,Białymstoku...........dużo bardziej zasrany przez ludzi ,niż przez psy w Poznaniu........znak to że ludzie w Poznaniu psy wyprowadzają na spacer na dworzec,a z innych miast ludzie spierdalają tak szybko, że swoje gówno zapominają zostawić w swoim domu/kiblu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus53 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o prace to wybrałbym Poznań.Jeśli o ryby to Gdańsk. Swoją drogą bilet lotniczy z Poznania do Sztokholmu w dwie strony kosztuje 78zł (bagaż podręczny) 280zł (bagaż zwykły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Z tego co widzę to jedynie pod kątem zatrudnienia Poznań ma mała przewagę nad Gdańskiem. W każdej innej kategorii Gdańsk wygrywa bezapelacyjnie. Do tego dochodzi bliskość Gdyni i Sopotu co zdecydowanie zwiększa atrakcyjność Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Mikołaj, miasto zasrane? Każde wielkie miasto ma ten problem. A ja, tak jak Tofik, uważam że w wielu innych miejscach bywa o wiele gorzej. Pomyślałem, że wymienię jeszcze parę zalet Poznania, i ogólnie Wielkopolski 1. Mamy najfajniejszą gwarę.2. Mamy na Świętego Marcina najlepsze rogaliki, żadne pączki nie mogą się z naszymi rogalikami równać.3. Stare Miasto jest naprawdę ładne.4. Targi.5. Oszczędność - niektórym nie pasuje, dla mnie to plus Wielkopolan ale sam jestem Wielkopolaninem od pokoleń.6. I jeszcze kilka innych by się znalazło. Np. plendze, gzik, a na Boże Narodzenie - makiełki pozdrowienia dla wiary z Wielkopolski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 w Gdyni mieszkać (sam się przenoszę w przyszłym tygodniu) w Gdańsku pracować w Sopocie imprezować!Wędkarsko masz wszystko : Wisła, Nogat, Morze, rzeki pstrągowe i trociowe. Sandacze na wodach morskich :D:D Polska wschodnia mocno zasiedla 3City :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Decyzje zapadły :-). Dziękuję wszystkim za opinie - pomogły mi przekonać małżonkę :-). Zatem od sierpnia wszystko powinno być już na nowym adresie. ... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Do budyniowa czy sledziowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 3City. Z opcją jaką wskazał Gadget :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Witamy w sledziowie dobry wybór. Mieszkanie na Kamiennej Gorze albo Orłowie i miód malina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ja będę mieszkał na Fikakowie, @Pumba kazał żebym szukał mieszkania blisko niego, żeby się sprawniej jeździło na ryby!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 hehehe. Jadę jutro oglądać mieszkania. Między innymi na Fikakowie :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 no i gitara!! Ja jutro zaczynam zwozić swoje rzeczy z hodowli do Gdyni. Fikakowo fajna dzielnia. Daj na prive swoje gg albo kom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Hmmm, chyba też muszę się poważnie nad taką opcją zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Biorac pod uwage dojazd do GD to mieszkanie na Wielkim Kacku ma swoje plusy aczkolwiek wolalbym cos na trasie SKM Najblizej na ryby mialbys mieszkajac na Orlowie Mialbys baz rybacka pod nosem Edytowane 30 Czerwca 2015 przez anowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Biorac pod uwage dojazd do GD to mieszkanie na Wielkim Kacku ma swoje plusy aczkolwiek wolalbym cos na trasie SKM Najblizej na ryby mialbys mieszkajac na Orlowie Mialbys baz rybacka pod nosem Jedynie cena kupna/wynajmu mieszkania trochę inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 O zaletach SKM słyszałem. Na razie szukammieszkania, rozglądam się. Coś trzeba wynająć, a za rok coś kupić.Jestem dość zmotoryzowany, więc krzywdy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Podsumowując temat - od wczoraj jesteśmy z rodziną mieszkańcami Gdyni Za wszystkie wypowiedzi dziękuję - pomogły mi przekonać nie tylko siebie, lecz również małżonkę.Teraz się ogarnąć trzeba i do pra.... eee nie. I na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi