okonilowca Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Cześć, szukam kołowrotka do okoniówki 2-10gr 80g, kija na prelotkach Fuji KR. Póki co korzystam z podlodowego Mistralla wielkości 1000 i wadze 175gr. Nawet daje rade, ale na dłuższą metę trochę mnie męczy. Szukam czegoś nowego. Póki co swoją uwagę skierowałem na:Spro Addiction 1000 - choć pojawia się sporo negatywnych opinii na jego temat i trochę ostudziło to mój zapał, min. luzy, ale za to jest taniRyobi Slam 1000 - 220gr, podoba mi się, ale nie miałem go w rękachAbu Orra SX10 - choć nie ukrywam, że żal byłoby mi wydać prawie 400zł za taką malutką maszynkęMacie może inne propozycje? Oczekiwałbym nienagannej pracy i równego nawoju plecionki 0.06 - coś na poziomie Red Arca z którego jestem bardzo zadowolony, szkoda, że mniejszy rozmiar jest taki ciężki bo bym go przytulił bez zastanowienia gdyby był lżejszy o te 50-60gr.Nie mam możliwości obejrzenia kołowrotków w sklepie. Odpada Passion 710, Red Arc 10100 i wszystkie młynki cięższe jak 230gr bo za ciężkie są. Edytowane 27 Czerwca 2015 przez okonilowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Shimano Exage 1000 FD (200g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Może zainteresuję Cię Tenacity 2 910 FD (185g)? Macałem w sklepie, wydaję się być ciekawą propozycją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Witam, jeszcze niedawno miałem podobny dylemat i będąc w sklepie kręciłem min. Spro Addiction i Redem, jednak zdecydowałem się na Shimano Exage 1000 FD. Młynek lekki 200 gr., kręci przyjemnie i ogólne wrażenie bardzo dobre. Spro Addiction niższa cena jednak faktycznie luzy na korbie i czuc przekładnie. W sklepie zapłaciłem 300 pln ale na znanym portalu aukcyjnym dostaniesz go w niższej cenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Miałem w sumie rok temu Exage 1000FB i 1000RA, niestety jakoś mnie te młynki nie zachwyciły zbytnio, choć przyznam, że były to starsze modele. Teraz zaciekawił mnie Slam... Edytowane 27 Czerwca 2015 przez okonilowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 a alledrogo możesz trafic a chyba nawet jest za 299 OKUMA RTX 25 fd 188 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) spro addiction nie polecam. Jest zresztą już kilka opinii na ten temat na JB, Na alledrogo poszedł dzisiaj właśnie Quantum smoke SL10 za jakieś 280zł (nowy). Ja bym czekał aż się trafi jakaś okazja. Edytowane 27 Czerwca 2015 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Tego Quantuma dalej można kupić na innej stronie w podobnej cenie, ale jest za lekki - szukam czegoś w +-200gr. Młynek który mam obecnie waży 180, jest trochę za lekko. Myślę, że najlepiej będzie 200-230gr. Edytowane 27 Czerwca 2015 przez okonilowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Na giełdzie wisi Pflueger, który waży 180 g. Tyle tylko, że wielkościowo podobny do shimaniaków 2500 a i cena nieco wyższa. Miałem okazję nim pokręcić i naprawdę bardzo przyjemny kręcioł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Mitchell Mag Premier 2000 - sam rozważam go do okoniowej wklejki (waga 219 gr). Na alledrogo cena 299 zł z zapasową szpulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Witam.Przyłączę się do tematu. Potrzebuję kołowrotka na pstrągi z jak najlepiej działającym kabłąkiem. Lubię kiedy sam zamyka się podczas kręcenia korbką przy jak najmniejszym oporze. Który z wymienionych przez Was kołowrotków będzie lepszy???A co powiecie o DAM Quick Effzett-1 ??? Pozdrawiam Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Myku1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Wybór padł jednak na Slama 1000. Jak nie przypasuje to pójdzie w świat Edytowane 28 Czerwca 2015 przez okonilowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus53 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Do Ul używam niezawodnego zaubera 1000, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi