Skocz do zawartości

kołowrotek UL do 300zł

okonilowca

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

szukam kołowrotka do okoniówki 2-10gr 80g, kija na prelotkach Fuji KR. Póki co korzystam z podlodowego Mistralla wielkości 1000 i wadze 175gr. Nawet daje rade, ale na dłuższą metę trochę mnie męczy. Szukam czegoś nowego. Póki co swoją uwagę skierowałem na:

Spro Addiction 1000 - choć pojawia się sporo negatywnych opinii na jego temat i trochę ostudziło to mój zapał, min. luzy, ale za to jest tani

Ryobi Slam 1000 -  220gr, podoba mi się, ale nie miałem go w rękach

Abu Orra SX10 - choć nie ukrywam, że żal byłoby mi wydać prawie 400zł za taką malutką maszynkę

Macie może inne propozycje? 

Oczekiwałbym nienagannej pracy i równego nawoju plecionki 0.06 - coś na poziomie Red Arca z którego jestem bardzo zadowolony, szkoda, że mniejszy rozmiar jest taki ciężki bo bym go przytulił bez zastanowienia gdyby był lżejszy o te 50-60gr.

Nie mam możliwości obejrzenia kołowrotków w sklepie. 

Odpada Passion 710, Red Arc 10100 i wszystkie młynki cięższe jak 230gr bo za ciężkie są.

Edytowane przez okonilowca

Witam, jeszcze niedawno miałem podobny dylemat i będąc w sklepie kręciłem min. Spro Addiction i Redem, jednak zdecydowałem się na Shimano Exage 1000 FD. Młynek lekki 200 gr., kręci przyjemnie i ogólne wrażenie bardzo dobre. Spro Addiction niższa cena jednak faktycznie luzy na korbie i czuc przekładnie. W sklepie zapłaciłem 300 pln ale na znanym portalu aukcyjnym dostaniesz go w niższej cenie. Pozdrawiam.

Tego Quantuma dalej można kupić na innej stronie w podobnej cenie, ale jest za lekki - szukam czegoś w +-200gr. Młynek który mam obecnie waży 180, jest trochę za lekko. Myślę, że najlepiej będzie 200-230gr.

Edytowane przez okonilowca

Witam.

Przyłączę się do tematu. Potrzebuję kołowrotka na pstrągi z jak najlepiej działającym kabłąkiem. Lubię kiedy sam zamyka się podczas kręcenia korbką przy jak najmniejszym oporze. Który z wymienionych przez Was kołowrotków będzie lepszy???

A co powiecie o DAM Quick Effzett-1 ???

Pozdrawiam 

Edytowane przez Myku1987