Tszonek Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Witam Planuje zakup któregoś z ww. elektronarzędzi, problem w tym, że nigdy w życiu żadnego z nich nie widziałem nawet na oczy dlatego proszę Was, a szczególnie osoby które używały jednego i drugiego o wypisanie zalet/wad owych maszynek (biorąc pod uwagę wykorzystanie ich w lurebuilding'u). Dodam, że będą one używane do wycinania korpusów z "klocka" (jak narazie tylko balsa, niedługo pewnie również i lipa). Wiem, że temat poruszany wielokrotnie, jednak nie udało mi się znaleźć bezpośredniej konfrontacji Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Była dyskusja na ten temat. Treściwa zresztą. Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Najlepiej kup taśmową z tarczową.Taki set dwa w jednym.Na tarczy gruby papier.Do lipy 60tka.Wycinasz tym korpusy z grubsza a wykańczasz na taśmówce.Balsa wszystko na taśmówce lub na tarczy ale z drobniejszym papierem.Moje początki były na tej maszynce.Służyła dzielnie i dalej działa.Z blatu przy tarczówce wywalasz to coś,dorabiasz płaską płytkę i mocujesz na nim.Może być z szyby i można pracować.Dobrze podpiąć odkurzacz przemysłowy do niej.Może być najtańszy z karcher'a.Wejścia pod odkurzacz masz w maszynce już zamontowane.Trzeba jedynie zrobić przejściówki.Najlepiej rozgałęźnik żebyś nie musiał przepinać rury. Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Też polecam szlifierkę. Wyrzynarka nie daje rady przy grubszych listwach. Na szlifierce lepiej i szybciej je obrobisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Fajna ta szlifierka i na pewno się przyda, ja używam taśmowej zamocowanej w imadle.Do wycięcia kształtu z deski(listwy) piła włosowa jest idealna.Zastanawiam się nad zakupem urządzeń do warsztatu który powstaje.Na razie wycinam ręczną wyrzynarką i ... potrzebuję bardziej precyzyjnego urządzenia.Planuję piłę włosową lub wyrzynarkę stołową. Mam nadzieję przy odpowiedniej mocy i dobrym ostrzu to i z bukiem sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Więc trzeba będzie zamówić szlifierkę Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Chodziło o zeszlifownie drewna na około wzoru tak by uzyskać rzut boczny woblera? Edytowane 4 Lutego 2016 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi