-PYTOON- Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Witam,Zwracam się do Was z zapytaniem jak i gdzie najlepiej zamontować na stałe przetwornik SI w łodzi. Jedyne co mnie zastanawia to kolizja wiązki SI z silnikami. Echo to Humminbird 598 HD SI. Jak Waszym zdaniem można tego uniknąć?Pozdrawiam,Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Mocowanie musi być stabilne, jeżeli takie nie jest- rozmywają się detale na sonarze bocznym. Mam mieszane uczucia do burtowych uchwytów- muszą być tak długie, by przetwornik wyszedł poniżej kila, a to generuje opory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alphard28 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Nie masz problemu z obrazowaniem bocznym??Na lowrance miałeś problem? Czy wszystko śmigało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Delikatnie przysłonieta jest strona silnika ale bez tragedii... To co chce widzieć w bliskiej odległości od łódki widać i to mi w zupełności wystarcza... Czy to Lowrance czy Humminbird praktycznie było podobnie z cieniem jaki rzuca silnik... Jedyne wyjście to opuścić niżej przetwornik z tym że ja głównie pływam po rzece i jest to bardzo ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Albo odsunąć silnik na pantografie, schować xdcr pod jednostke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Witam . Łodź fox 405 ma wnekę w której chcę umieścic przetwornik active imaging 3in1 . Mniej więcej jak na zdjęciach, jak nisko muszę go opuscić żeby na sideview nie było cieni od krawędzi tej wnęki? Ewetualnie jak rozchodzi się sygnał sideview (według zaznaczonych linii , niebieski, czerwony, żółty )? Czy moze jeszcze inaczej ? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Kupilem nowe echo i sam nie wiem jak umocowac sonar .Zawsze mialem go z boku lodzi ale teraz patrzác na innych sam nie wiem czy nie lepiej miec go z tylu .Moze ktos mi podpowie co jest lepsze i daje mnie zaklócen . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zalezy czy uchwyt wytrzyma, jesli plywasz na elektryku do 6km/h powinien wytrzymac montaż na burcie. Jesli pływasz szybciej tylko rufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Plywam na spalinie .Problemem jest ze mam nowá lódké i zal mi na rufie dziury wiercic a na dodatek mam super uchwyt ze stali nierdzewnej (kosztowal 160 €) .Po przeczytaniu wielu wypowiedzi chyba zamontujé na pawézy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Plywam na spalinie .Problemem jest ze mam nowá lódké i zal mi na rufie dziury wiercic a na dodatek mam super uchwyt ze stali nierdzewnej (kosztowal 160 €) .Po przeczytaniu wielu wypowiedzi chyba zamontujé na pawézy .To nie problem- obędzie się bez wiercenia w kadłubie. Kupujesz płytkę z twardego pcv/plexi 25mm grubości, za pomocą klejów montażowych silka doklejasz ją do pawęży, kupujesz krótkie wkręty nierdzewne+ ogranicznik głębokości na wiertło i hulaj dusza, wiercisz, kręcisz, mocujesz. Jak dla mnie jedyne wskazanie przetwornika na burcie to łowienie wertykalne. Natomiast taki montaż ma sporo wad, jeżeli mówimy o sonarze bocznym- niekoniecznie będzie jakość obrazu , trzeba przetwornik chować głęboko w wodzie- wyjść pod kil łodzi, by bił na boki w trybie SI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Kupiłem uchwyt do przetwornika , poprzednie echo miało mały przetwornik i ten uchwyt na elektryku dawał radę , teraz jest przetwornik spory i przy pływaniu na spalinie wszystko się skręcało . Wykombinowałem taki solidny , ten się nic nie rusza na boki , jak ktoś chce założyć spory przetwornik to odradzam takie delikatne mocowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 (edytowane) Witam . Łodź fox 405 ma wnekę w której chcę umieścic przetwornik active imaging 3in1 . Mniej więcej jak na zdjęciach, jak nisko muszę go opuscić żeby na sideview nie było cieni od krawędzi tej wnęki? Ewetualnie jak rozchodzi się sygnał sideview (według zaznaczonych linii , niebieski, czerwony, żółty )? Czy moze jeszcze inaczej ? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Marca 2022 przez gumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 (edytowane) Mam Foxsa 405 i mój przetwornik nie nadaje się do założenia w tą wnękę , a mam echosondę element 9 . Proponuje zadzwonić do producenta na pewno podpowie czy ten Twój przetwornik można zamontować i co najważniejsze powie jak to zrobić . Super łódka i szkoda wiercić nie potrzebne dziury bo może okazać się że zile to zrobisz . Widzę że post starszy ale jak widać wciąż aktualny Edytowane 8 Marca 2022 przez pawlo29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Kolego zadzwoń do foxboats, dokupisz u nich oryginalny uchwyt żeby zamontować przetwornik w tej wnęce. Pod warunkiem że posiada on od góry otwory montażowe. Ja zamówiłem łódkę i echo do wymiany. Chcę mieć na stałe w tej wnęce a Hook reveal się do tego nie nadaje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 (edytowane) Ja się zastanawiam jak zamontować przetwornik od strikera 9 w pontonie bark 360 tak aby można było pływać z nim w ślizgu + aby silnik nie zasłaniał bocznego.. Ktos ma jakis ciekawy patent? Edytowane 11 Marca 2022 przez Pat92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Moja propozycja http://jerkbait.pl/topic/24310-uchwyt-do-przetwornika-echosondy/page-58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 pytanie jeszcze ile cm pod pokładem musi być przetwornik aby odbierał sygnał płynąc w ślizgu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Płynąc w ślizgu i tak całe G widać tzn głębokość jest ale o detalach można zapomnieć, ja ustawiam ze 2cm poniżej dna Łodzi. Wtedy ani nie chlapie ani zbyt dużego oporu nie stawia a widok w echo jest. Do side obracam przetwornik pod łódkę by spodzina silnika nie zasłaniała i podciągam na max do góry. Tylko trzeba pamiętać by do ślizgu "normalnie" Ustawić. Chodź kiedyś zapomniałem i też się nic nie urwało. No i w ustawieniach echo zmienić widok z prawej na lewą. Na pewno wygodniejsze rozwiązanie niż ręczne podnoszenie silnika na trymie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drChlubicz Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 WitamCzy montował ktoś przetwornik pod dnem łodzi nie posiadając wnęki jak w łodziach Fox? Zastanawiam się jaki może to mieć wpływ podczas szybkiego pływania. Łódź to Solar 360. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Dużżży, w foxie zamontowałem z podkładka (1,2cm)by zwiększyć zasięg sv( nie potrzebnie), prędkość spadła o 5 km/h. [emoji2526] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
-PYTOON-
Witam,
Zwracam się do Was z zapytaniem jak i gdzie najlepiej zamontować na stałe przetwornik SI w łodzi. Jedyne co mnie zastanawia to kolizja wiązki SI z silnikami. Echo to Humminbird 598 HD SI. Jak Waszym zdaniem można tego uniknąć?
Pozdrawiam,
Krzysiek
Top użytkownicy dla tego pytania
7
6
5
4
Popularne dni
18 Paź
6
16 Wrz
6
28 Mar
4
26 Sie
4
Top użytkownicy dla tego pytania
Paprykarz 7 odpowiedzi
IMMORTAL 6 odpowiedzi
kondzio 77 5 odpowiedzi
-PYTOON- 4 odpowiedzi
Popularne dni
18 Paź 2019
6 odpowiedzi
16 Wrz 2015
6 odpowiedzi
28 Mar 2017
4 odpowiedzi
26 Sie 2020
4 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
A- pantograf dla silnika B- wydłużona sztyca przetwornika C- odwrócenie przetwornika pod łódkę i softowa zamiana stron obrazowania w echu D- przeróbka łodzi, wycięcie kieszonki w kilu i zalaminowanie
Koza11
Mocowanie musi być stabilne, jeżeli takie nie jest- rozmywają się detale na sonarze bocznym. Mam mieszane uczucia do burtowych uchwytów- muszą być tak długie, by przetwornik wyszedł poniżej kila, a to
siarq
Albo odsunąć silnik na pantografie, schować xdcr pod jednostke
Opublikowane grafiki
69 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi