Skocz do zawartości

Sprawdzony zestaw na małe zakrzaczone rzeczki - Test.

LFF

Rekomendowane odpowiedzi

Choc male zakrzaczone rzeczki to nie moja specjalnosc, jednak dodam cos od siebie. Rok temu kupilem synowi Shakespeare Agilty Rise 6ft #3 i do tego linke Barrio Smallstream. Zestaw tani, ale jakosc do ceny naprawde zadowalajaca. Lapalismy tym zestawem wlasnie na malych rzeczkach, glownie na mokra muche i suchara. Z pstragiem 25-30cm juz jest zabawa. Poza rzutami znad glowy cwiczylem tez rolke i szlo bez problemu.

Jak spróbujesz na muchę to szybko może się okazać że spinning St. Croix wylądował w niszy, czyli w pawlaczu. .. :)

Co do linki to pod łowienie na małej rzeczce polecam odpuścić DT, i nabyć WF o krótkiej głowicy. Np. Vision Vibe 65 albo 85, albo jeszcze lepiej (bo taniej) Barrio Smallstream. W klasie kija, bez przeciążenia. Nie mam teraz czasu na rozpisywanie dlaczego, ale będziesz zadowolony ;)

Hmmm, próbuję. Ciągle jednak staram się dobierać metodę połowu do panujących warunków. Spinning jest zwyczajnie poręczniejszy ale jak woda mała i żrą owady z powierzchni aż miło to nie ma co się trzymać spina jak spódnicy mamy :)

Wezmę pod uwagę Twoje sugestie, możesz jednak w chwili wolnego czasu rozwinąć temat kształtu linek, na pewno wielu z skorzysta.

O tych Shakespear-ach słyszałem dużo dobrego, być może właśnie coś sobie z nich wybiorę.

A tym Visionem Keeper 8' # 4 machał ktoś?

Ed: Właśnie patrzę te linki i o ile Vision Vibe ma zaporową cenę o tyle Barrio Smallstrem już lepiej, tylko czy wiecie gdzie w Polesce mogę taką dostać?

Edytowane przez brown