jacob1993 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 byłem dziś na spacerze z muchówką i nic nie udało mi się złowić jedynie kilka wyjśc maluchów w miejscu gdzie na spina bez problemu wyciągam kilkadziesiąt okoni po przejsciu na staw obok udało mi sie złowic 2 szczupaczki 30-40 cm więc muchy sa raczej ok jak prowadzić streamerki pod okonki ? sznur zwijam wolnymi pociagnieciami po 20-30cm lub krotkimi szapnieciami po 10 cm I co to jest zwijanie sznura w Ósemke bo czesto sie to przewija w artykulach wedkarskich a nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Kiedyś nad kanałem łowiłem okonie takie do 25 cm.Sznur Rio OB Short z tonącą końcówką(chyba w klasie 7).Dwa typy much się sprawdzały najlepiej:czarne pijawki z zieloną główką albo białe z czerwoną główką.Prowadziłem bardzo krótkimi szarpnięciami max 5 cm ale odstępy między szarpnięciami po kilka sekund-najczęściej wtedy było branie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 czyli bardzo wolne prowadzenie łowie sznurem neutralnym może on za wolno tonie a okonie zeruja głebiej złowiłem kilka okoni na skoczka przy połowie szczupaków a wiec takimi łowiłem zonker z naturalnej siersci srebrny tułow oraz zonker zielony fluo z flashowym tułowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Dodam jeszcze,że to był początek listopada ale jak jestem na zaporowych tęczakach to gdy używam tego samego sznura to trafiają się okonki takie po 15 cm nawet na te przedziwne bloby.Także na Twoim miejscu szukałbym okoni przy dnie.Jak nie masz tonącego sznura to baaardzo dociążona mucha musi być w zależności od głębokości łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 bardzo dociazona sie nie fajnie rzuca ale te wyjscia okonkow mialem raczej do bardziej obciazonej muchy mosiezne oczka na pijawki nie probowalem a mam kilka czarnych w pudelku jeszcze mnie zastanwia co to jest zwijanie sznura w osemke w sensie sposob prowadzenia muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 http://flyanglersonline.com/begin/101/figure8.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 wydaje mi sie e prbleme jest uksztaltowanie dna przy brzegu plytko dalej troche glebiej a okonie w wiekszosci pewnie siedza za skarpa i latwiej tam dotrzec twisterkiem na głowce jigowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi