Szyszak Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Witam,czy ktoś z szanownych kolegów zna ten model. Zastanawiam się nad jego zakupem w rozmiarze 1000 z przeznaczeniem na pstrągi w małych ciurkach. Taki zestaw ultralajcik do krótkiego wędziska 1-5 gr. Czy to dobry wybór? Ten rozmiar zdaje się być wręcz filigranowy. Jak łowi się takim kołowrotkiem? Dopiero wgryzam się w temat ultralightu, wiec wciąż błądzę. Pozdrawiam,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 miałem kiedys TP1000FA jak do plecionek ten UL i żyłek max 0,18 to spox,powyzej 0,20 na małej srednicy szpuli robia sie małe probleny grytsza żyłka jest nieco sztywniejsza ,chociaż mozna i poszukać jakiejs bardziej machowej,ale łowić się da.generalnie jak ma być lekko i wagowolekko to dobry wybor,bo waga cos okolo 220gram,jana swojego łwiłem głownie kleniaki i okonki.mysle kropki się tez nie przestraszą FE jak pewnie wiesz to nie japan,ale jakpasuje to bierz i mykaj nad wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 zależy o jaką kwotę chodzi, ja bym postawił na TP magnezowego, waży tyle samo przy rozmiarze 2000/2500 w dodatku można wziąć wersję z płytką szpulą. na pewno będzie solidniejszy a gabarytowo wcale te kołowrotki duże nie są, same plusy.1000 to jest jak dla mnie pseudokołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Ja mam kolowrotki Sustain 2000FB uzywam do polowu sandacza(walleye),lape na zylkeFireLine 3.5kg i2.7kg.Kolowrotki sprawuja sie bardzo dobrze.Tylko cena $229.00 jest troche za wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Zerknij na Shimano RARENIUM CI4, super leciutki 2500-200gr. Czy oby na pewno Sustain FE to nie japan, bo mam wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Zwracam honor pomyłka z fd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Hej, używasz osobiście tego Sustaina 2500fe?Jak wrażenia,kultura pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi