Skocz do zawartości

Daiwa Revros 2015

FRS1985

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie tez zastanawiam sie nad tym młynkiem w rozmiarze 1500 pod szwedzkie okonie i podobnie jak nalewator chciałbym wiedzieć, czy wersja E różni sie tylko kolorem? Ponad to czy ktos ma doświadczenie jak ten kołowrotek radzi sobie z cienkimi plecionkami rzedu 0,06-0,10?

• 4 miesiące temu...

Pozwolę sobie tutaj zadać pytanie. Będąc w sklepie wędkarskim zauważyłem, że Ninja Revros Legalis w rozmiarze 2000 i 2500 mają korpusy tej samej wielkości. Kołowrotki te w rozmiarze 3000 mają większy korpus. Czy może ktoś orientuje się czy przekładnia również jest większa? Czy może we wszystkich jednakowa? Zastanawiam się czy między 2000 i 2500 jest różnica w wielkości przekładni?

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

W modelach 2000 i 2500 są tylko różnice pojemności szpul, body takie samo.

Oj chyba nie bardzo Ninja 2000 a Ninja 2500 różni się wielkością i wagą  , odpowiednio 240g i 270g

Oglądałem obie i przygarnąłem 2000

Edytowane przez jacekp29

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Czy ktoś posiada Revrosa EA tego niebiesko czarnego w rozmiarze 2500 i może podzielić się wrażeniami z użytkowania? Znalazłem ten kręcioł w dobrej cenie i się zastanawiam nad zakupem

Użytkuję ten kołowrotek od listopada ubiegłego roku. Najpierw przeznaczony był do łowienia okoni a od czerwca pracował bardzo dużo godzin przy łowieniu sandaczy z opadu gumami 4' plus głowki do 15 czasem 20 gram. Pracuje przyzwoicie, hamulec płynny. Ja placiłem około 220 zł. Wg mnie w tej cenie warty zakupu

• 2 tygodnie później...

Jak ze smarowaniem ,smarował ktoś zaraz po zakupie,dają do nich coś smaru?

Na sucho chodzi fajnie lekko,podczas wędkowania czuć, że coś tam delikatnie stuka,tak jakby zęby przekładni.

Chyba nie obędzie się bez rozkręcania.