fishbartek1 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Witam przebywam w landzie jak w tytule czy ma ktos doświadczenie z licencjami na lowienie lub jakies info o lowiskach bede wdzięczny za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jesli jestes "turystycznie" to mozesz wykupic karte goscia.Jesli mieszkasz tutaj i w BW jest Twoj tzw. Wohnsitz to musist zrobic kurs i zdac egzamin. Nie uznaja kart wedkarskich z Polski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 A gdzie kupic taka karte goscia narazie nie jestem zameldowanypytalem w rathausie to powiedzieli ze nie ma czegos takiego w tym landzie jak pozwolenia czasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbrojarz Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Pracowałem w tym landzie, chyba najbardziej policyjny i biurokratyczny ze wszystkich jakich bywałem. W 2010 była możliwość pobrać kartę turystyczną w urzędzie gminy, pod warunkiem braku meldunku w de. To, że powiedzieli Ci, że takiego czegoś nie ma nie znaczy, że tak jest naprawdę. Niemcom ciężko przyznać się do niewiedzy, szczególnie wobec Polaka czy innego obcokrajowca, oni są najlepsi na świecie przecież. Turystyczne karty w tym landzie wydawane były na okres 1 miesiąca. Swoją drogą,warto zdać egzamin i mieć spokój na całe życie. Kursy jak i egzaminy prowadzone są także w języku angielskim i rosyjskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Prosze bardzo: info w jez. polskim.http://www.lfvbw.de/index.php?id=353 PS.Mieszkalem w NRW . Teraz mieszkam w BW. Do tej pory czyli ponad 2 lata nie mialem do czynienia z jakimikolwiek sluzbami mundurowymi.W NRW kontrole byly na porzadku dziennym a specjalizowal sie w nich policjant z polskim pochodzeniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbrojarz Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Mnie BW powitała kontrolą policji, kipiszem, wizytami na komisariacie w celu potwierdzenia legalności przewożonego telewizora, sprzętu wędkarskiego później jeszcze lepiej było. Ogólnie całe miasteczko w stanie podniesionej gotowości z powodu ośmiu Polaków którzy przyjechali do pracy. Wiedzieli o nas wszyscy, w każdym sklepie, restauracji, knajpce. Kripo na zmiany pod kwaterą. A nie było wśród nas kogokolwiek z nieciekawą przeszłością, ot zwykli ludzie. O akcjach jakie tam miałem na rybach nie będę nawet wspominał. Zrezygnowałem z lepszych pieniędzy, lżejszej pracy, stanowiska na rzecz wolności. Wróciłem na Bawarię. Policji na wiosce w tym roku chyba nie widziałem, ludzie się mnie nie boją, kontrole na rybach ograniczają się do zamiany paru słów, często bez pokazywania papierów. Tutaj jest taki ordnung z przymrużeniem oka. Wypuszczanie ryb na porządku dziennym, karane palcowym nu nu i uśmiechem do tego. W BW mało nie straciłem o to karty, a i problemów było i euro trochę poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 może mam farta bo mieszkam na pograniczu Bawarii i Badenii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Dzięki za rady pomogliscie mi dzieki anowi za linka jutro tam zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi