Skocz do zawartości

Kamizelka wedkarska z duzymi kieszeniami

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

Temat juz sie kilka razy przewinal, ale ja mam troszke inne wymagania. Po debacie z moim staruszkiem doszlismy do wniosku, ze kamizelka do spinningu powinna miec wieksze kieszenie, zeby pomiescic pudlo z woblerami. Ojciec znalazl cos takiego:

http://www.hurch.pl/index.php?s=produkt&idCat=76&idP rod=2032

Dwie pojemne kieszenie w pionie i kilka mniejszych. Moze szalowo nie wyglada, ale chyba da rade. Ktos moze juz ja przetestowal? Albo moze macie inne propozycje? Nie wiedzialem nic ciekawego ani na Cabelas ani na BassPro. Myslalem tez o chest-packu Fishponda. Duzo kieszeni, ale wszystkie male i wyglada, ze troche wazy. Chyba nie dla mnie.

Od kilku sezonów używam takiego Graffa:

http://www.graff.cil.pl/katalog.php?mod=prod&id=548& dzial1=50&nr_dz_gl=〈=pl

Spokojnie można zmieścić pudełka ze sporymi woblerami. Na razie nie odnotowałem żadnych usterek, suwaki działają, nigdzie się nie pruje itd. Cena bardzo umiarkowana.

Graff raczej odpada, mam muchowa i nie jestem zadowolony. Zamki sie rozwalaja i chyba cos z konstrukcja jest nie tak, obciazenie zle sie rozklada na ramiona i kark. Simms robi fajne kamizelki ale kiszenie sa zdecydowanie za male.

Wada chest-packow, jak dla mnie, jest to, ze kilka kieszeni nachodzi na siebie. Kumpel ma Fishponda, jak zapakuje kiezenie, to wszystko z przodu odstaje. Bardzo nieporeczne. Mi wystarcza dwie duze i jedna lub dwie male kieszenie z przodu, a z tylu na aparat. No i musi sie nadawac do brodzenia. Ktos widzial takowa?

Nawet nie glupio wyglada i podejzanie tanio. Slaba wytrzymalosc jest mocna strona Wychwooda :lol:

A moze ktos tego Loopa ma? http://www.fishingmegastore.com/loop-opti-vest~5186.html

Troche kosztuje, ale spelnia wymagania. Ciekawe tylko czy wygodna?

O ile wedki bezposrednio wplywaja na wedkarski wynik o tyle to, w co jestem ubrany mniej.

Cos chyba nie tak z tymi linkami na poczatku watku? Musze powiedziec, ze skutecznie to musi odstreczac do lektury watku...

Odnosnie jednej takiej cechy kamizelki wedkarskiej, ktora moim zdaniem jest najistotniejsza a takiej jeszce nie widzialem organoleptycznie...

Jak dla mnie kamizelka wedkarska (zakladam ze uzywa sie jako ostatnia, zewnetrzna warstwa) nie zawadzi jakby byla z czegos co nie przemaka.

Zakladanie drugiego dnia na siebie mokrej szmaty nie jest ok a i niszcza sie rozne przedmioty, ktore tam sie trzyma.

Gumo

Jesli szukasz dobrej kamizelki to polecam wyrób Orvisa Battenkill Pro Guide Vest. Kamizelka produkowana z niewielkimi zmianami przez ponad 12 lat.Niezawodne zamki, kieszenie pojemne, materiał zbudowany w ten sposób że kiedy wbije się w niego hak z zadziorem to rozciągamy go i wyjmujemy bez rwania, bardzo komfortowa nawet gdy włożymy ciężkie i duże pudełka z przynętami. Sam jej używam od 9 sezonów i nie widzę wad.

http://www.orvis.com/store/Product.aspx?pf_id=818P&dir_i d=758&group_id=781&cat_id=5138&subcat_id=6037

Witam.

Tak to wygląda przykładowo zapakowane i wypakowane najwieksze pudełko pośrodku 20*14*3,5cm wchodzi do trzeciej i drugiej kieszeni od przodu, czarne pudełka C&F 20*12*4 wchodzą spokojnie z zapasem do wszystkich kieszeni oprócz zupełnie tych z przodu gdzie wejdą ale z pewnym oporem. Kamizelka na zdjęciu może nie jest już najpiękniejsza ale ma za sobą jakieś 9 sezonów, każdego roku około 50 dni nad wodą w słońcu i deszczu.

post-1254-1348914675,9653_thumb.jpg

post-1254-1348914676,0993_thumb.jpg

Hej, Łukasz.Ja ze swojej strony mogę Ci polecić plecak William Joseph ESCAPE.Świetne wykonanie, wchodzi sporo i do plecaka i do kieszeni na piersiach a przy tym prawie nic nie waży i oddychają plecy dzięki systemikowi. :mellow: Postaram się coś wkleić później.W Polsce drogie al na zachodzie ceny miodzio.