_iVo_ Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam,Dopiero zaczynam przygodę z castingiem, choć jest to moje drugie podejście..Obecnie kompletuje zestaw do lekkich przynęt z Curado 101D w głównej roli, jednak z od kilku lat posiadam nieużywane Shimano Cardiff 201A i kij Rozemeijer Jointed Jerk 1,95 80gPoprzednie próby tym zestawem skończyły się po kilku rzutach (dużym kalibrem jakiegoś Salmiaka) i odstawką na kilka lat. Multik świetnie pracuje i bardzo dobrze układa linkę, więc pewnie wina leży po stronie nieodpowiedniego doboru przynęt i/lub kija (o technice nie wspomnę.. ) Stąd moje pytanie; jakie zastosowanie było by najodpowiedniejsze dla w/w Cardiff-a i Rozemeijer-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_iVo_ Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 średnio 35g czyli, 3 razy cięzej niż łowię Jak dostać sie do bloczków w Cardiffie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Wszystko ok, tylko te bloczki to są po stronie korbki a nie z drugiej strony. Można je przestawić bez wyjmowania szpulki. A tak poza tym to świetny młynek. pozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_iVo_ Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Sprawdziłem i faktycznie od 20g leci super, tyle że to już dla mnie waga ciężka.. Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) witam,nie znalazłem informacji w szukajce, dlatego pozwolę sobie odkopać ten wątek.Powiedzcie proszę, które bloczki w cardiffie 201 są lżejsze? szare czy czarne? pozdr Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez Arturrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi