Mateush Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Witam Mam pytanie do biegłych w kwesti ofe . Otrzymałem roczne sprawozdanie z ofe i zastanawiam sie czy jest mozliwość fizycznie wypłacenia pozostałej części pieniędzy na rachunku zanim będzie za późno ? Zanim łączna wartość , pozostała w tej chwili na rachunku , zostanie wliczona w tzw ryzyko i po prostu szlag to trafi a w nastepnym rozliczeniu będzie 0zł . Do listu tego dołączono także półstronicowy opis ryzyka zwiazanego z byciem członkiem ofe co ewidentnie wskazuje , że złodzieje ukradną te pieniądze lub jednostki .... legalnie , zgodnie z prawem Ogólnie nie mam pojęcia co to jest wogóle ofe ale kwota na dwie stellki jak znalazł Pozdrawiam ps. na ulotce reklamowej napisali , że rozwijają sie dla mnie ponad 145 lat Edytowane 3 Lipca 2015 przez emigrand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Też się na tym nie znam, ale to co Ci zajumali to poszło na ZUS, czyli że jak to wszystko nie pierdyknie to może kiedyś dostaniesz z ZUSu 10zł emerytury. Więcej z OFE nie powinno Ci znikać (jak będą dobrze inwestować to wzrośnie), a przynajmniej nie w takiej ilości. No i wypłacić tak o, do swojej kieszeni to chyba nie możesz, możesz przenieść do innego OFE Edytowane 3 Lipca 2015 przez Pasta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) A to zus znam dobrze , od tych to nic nie dostanę prawdopodobnie . Czyli trzeba zarobic na stellki Edytowane 3 Lipca 2015 przez emigrand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Nie ma możliwości wypłaty pozostałych środków.Trzeba na stellki zarobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ogólnie nie mam pojęcia co to jest wogóle ofe ale kwota na dwie stellki jak znalazł Szczęściarzu . Dwie Stellki cóż to jest wobec 11-12 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Owoc żywota naszego jeZUS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 I najgorsze jest to ze zgodnie z prawem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) Więcej z OFE nie powinno Ci znikać (jak będą dobrze inwestować to wzrośnie), a przynajmniej nie w takiej ilości. Zniknie i to wszystko zgodnie z prawem. Na 10 lat przed przewidywaną emeryturą OFE co roku część środków przekazuje jeZUS owi.Tak, aby w ostatnim roku już nic nie zostało u nich na koncie. To tak w dużym skrócie. Po czegóły to do OFE. Edytowane 4 Lipca 2015 przez darogryf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Jest kilka miejsc na świecie, gdzie można taki myk zrobić, włącznie z dziedziczeniem środków. W III RP nie. Niestety nie ma żadnych rachunków ani w OFE, ani w ZUS na których są odkładane jakieś pieniądze. Nasze składki na bieżąco przeznaczane są na wypłaty comiesięcznych emerytur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 I jeszcze na nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 ZUS - Zapłać , Ubezpiecz , Spier...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 ZUS - Zapłać , Ubezpiecz , Spier......................Skorzystałem ze wszystkich opcji a najbardziej zadowolony jestem z ostatniej , .... doliłem w samą porę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Dobry emeryt to martwy emeryt, wg ZUS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi