zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Panowie mam pewien problem. Stella milenium 2500 przy rzutach przynęta lubi robić brodę. Wczoraj straciłem kilkanaście metrów varivas max pe... przynęty pstrągowe. Rzut i..... wylatuje kilka metrów i co jakiś czas po tych kilku metrach leci broda... niby nawój ładny linki... ale kurde coś szwankuje... aż boję się rzucać stelka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Wyrzuc stelle przecież one są do du.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Jeszcze chwile j tak zrobię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Może plecionka ma właściwości do splątań. Rzucasz małymi, lekkimi przynętami dosyć często na małe odległości to raj dla powstawania bród. Sztywny ten varivas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 pewnie łowiłeś lekkimi przynętami i linka nie była odpowiednio napięta podczas nawijania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Varivas super trout advanced... Ale z drugiej strony łowię innymi varivasami i nawet lżej i nic się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Stelka czy nie stelka, nie mam ale... na początku, ręcznie nawijam trochę przy rancie szpuli a później odwrócony, daiwowski, stożek sam sie utrzymuje na szpuli. To zawsze pomaga przy pletkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Daiwy ignis jak i luvias nie mają problemów żadnych... Stella pierdo***i i na żyłce i na plecionce.. Bo na drugiej szpuli jest żyłka varivas i tez potrafi wylecieć broda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 pewnie łowiłeś lekkimi przynętami i linka nie była odpowiednio napięta podczas nawijania. Mialem ostatnio taki sam problem, zbyt lekka przyneta do mocy linki. I brody sie zaczely robic, na ciezszych przynetach nawet jednej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Plecionka pe 0.6... Przynęta np minnow 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Plecionka pe 0.6... Przynęta np minnow 5 No to masz zdecydowanie inny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Kurde wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Tzn? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 To trochę ja w starym dowcipie. Przyszła powódź żydom potopiły się indyki, kury, kozy iid... przychodzą do rabego z pretensjami, że powódź, że Bóg im chyba nie miły, co robić... a rabe im na to. Odpowiedź jest prosta kaczki, kaczki hodować. Tomek odpowiedź jest prosta. Żyłkę, żyłkę używać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 To trochę ja w starym dowcipie. Przyszła powódź żydom potopiły się indyki, kury, kozy iid... przychodzą do rabego z pretensjami, że powódź, że Bóg im chyba nie miły, co robić... a rabe im na to. Odpowiedź jest prosta kaczki, kaczki hodować. Tomek odpowiedź jest prosta. Żyłkę, żyłkę używać. Pisal wyzej ze na zylce tez brody sie robia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Fakt. Cofam. Używać kaczek, kaczek używać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Ale rzadziej niż na plecionce... Kurde z drugiej strony.... Kołowrotek nie najgorszy plecka z wyższej półki... I co ja niby kuwa nie mogę tym pstrągow łowić?? Jak tak to Stella faktycznie do d..y Aha kołowrotek był na serwisie u Pana Leśniaka wiec o jego stan jestem spokojny... Ma jeszcze latać lata... Edytowane 3 Lipca 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Nie wiem jak jest w millenijnej ale gdy wodzik jest odwrócony 180 stopni tzn , żle założony po serwisie to takie rzeczy dzieją się lub moga się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Wiesz jak bym przy nim sam grzebał to w pierwszej kolejności założył bym ze gdzieś dałem ciała przy składaniu... A wodzik to ten dynks co chodzi po wormie? Edytowane 3 Lipca 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Znam to z wlasnych sytuacji nad woda.Z taka SSka nie chodze. Ale problem nie jest mi obcy. Moim zdaniem geneza tego problemu jest pierwszy nawoj linki po zamknieciu kablaka. Czy istnieje na to lekarstwo ? Chcialbym je poznac. Byc moze zamykanie kablaka przy pomocy korbki, a nie reka, jest jakas opcja. Warto zwrócić uwagę, jak rozny system zbijania kablaka jest stosowany w Shimano i w Daiwie. Mowisz, ze w Daiwie ten problem nie meczy Cie podczas pstragowania ? chodz na pstragi z Daiwa Zdrowa mieszanka Shimano + Daiwa to recepta na udane spiningowanie. Bez popadania w extrema Tak to widze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Chodziło mi o rolkę kabłąka , sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 A obrotówkę czy wahadłówkę bez krętlika nie używałeś? Nawet woblery potrafią poskręcać w wartkim nurcie rzeczki pstrągowej. Skręcona żyłka czy plecionka i masz problem jak opisujesz. Miałem identyczną sytuację z Stellką 2500FE. Dobry krętlik i wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Znam to z wlasnych sytuacji nad woda.Z taka SSka nie chodze. Ale problem nie jest mi obcy. Moim zdaniem geneza tego problemu jest pierwszy nawoj linki po zamknieciu kablaka. Czy istnieje na to lekarstwo ? Chcialbym je poznac.Wiesz takie mam właśnie odczucie ze to w miejscu ostatniego rzutu i pierwszego położonego zwoju przy następnym powstaje ta broda... Jak z tym sobie radzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 A obrotówkę czy wahadłówkę bez krętlika nie używałeś? Nawet woblery potrafią poskręcać w wartkim nurcie rzeczki pstrągowej. Skręcona żyłka czy plecionka i masz problem jak opisujesz. Miałem identyczną sytuację z Stellką 2500FE. Dobry krętlik i wszystko wróciło do normy.Plecionka nówka była sztuka... nie miała kontaktu z blachami.... jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 A obrotówkę czy wahadłówkę bez krętlika nie używałeś? Nawet woblery potrafią poskręcać w wartkim nurcie rzeczki pstrągowej. Skręcona żyłka czy plecionka i masz problem jak opisujesz. Miałem identyczną sytuację z Stellką 2500FE. Dobry krętlik i wszystko wróciło do normy. Byc moze w tym tkwi problem - w skrecaniu linki. Ja blystek nie uzywam. Najczesciej gumy i woblery. Lowie bez kretlika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi