Skocz do zawartości

Buff® Original - jerkbait.pl - ANKIETA

admin

Nowy buff jerkbait.pl - ankieta  

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki kolor nowej edycji buffa jerkbait.pl

• Dotychczasowy (niebieski + czarne logo)
      29
    • Nowy kolor - jaśniejszy
      40
    • Nowy kolor - ciemniejszy
      24
  2. 2. Jaka wersja nowego buffa?

• Dotychczasowa (letnia)
      49
    • Nowa (ocieplana - zimowa)
      44

Rekomendowane odpowiedzi

Czytam Twój komentarz i staram się Ciebie zrozumieć ale nie rozumiem ... co możemy zrobić? Jesteśmy całkowicie zależni od Buff'a. Od samego początku napisałem, że nie będziemy sprzedawać wzoru, który jest na rynku a będziemy tworzyć własny jerkbaitowy. To powoduje, że wpadamy w proces produkcyjny Buff'a.

Nie określiłem też dat oprócz jednej, która nie była dotrzymana przez Buff'a. Projekt przyszedł (nawet dwa) ale nie odważe się go pokazać bo ... nie było osoby, która by napisała, że wzór jest do zaakceptowania. Zleciliśmy kolejny projekt (ponad umowę - bo w umowie miałem dwa projekty) i ... czekamy. 

Rozumiem gdybym określił konkretną datę ale od samego początku konsekwentnie jej nie podawałem i pisałem, że NIE WIEM kiedy będą bo jesteśmy CAŁKOWICIE uzależnieni od Buff'a.

Z naszej strony wszystko zostało wykonane zgodnie z umową:

- przelaliśmy kilka tysięcy złotych jako zapłata za całą produkcję 150 szt. buffów

- wysłaliśmy uwagi do projektów, zleciliśmy trzecie podejście

Nie wiem na ile Buffow zapisal sie Kuba. 

Ale zobowiazuje sie przejac jego zamowienie, tym samym powiekszajac moje.

Dziekuje

Pozdrawiam

• Like 2

Sorry, ale nie do końca i ja rozumiem - kupiliście kota w worku płacąc z góry, od miesiąca nie jesteście w stanie wymusić/wyprosić nowego projektu i... I zero pomysłu co zrobić dalej?

Facepalm chyba w napalm się przeradza...

Kuba proszę czytaj ze zrozumieniem co napisałem .... Poza tym sprawa jest bardziej skomplikowana niż się Tobie wydaje .... 

To teraz pozostało nam zorganizować pielgrzymkę na JG w intencji projektantów.

Panowie podziwiam was. Pewnie wszyscy do tej pory brali projekty jak leci. Zlecenie zapłacone to sobie poczekamy.

Procedura podobno dla każdego projektu custom jest taka sama. Niestety obawiam się tego, że z projektem trafiliśmy w co? .... W okres wakacyjny ... 

Remek czytam ten wątek od jakiegos czasu.... bo sam czekam.....nie rozumiem tylko jaką to kosmiczno-projektową technologię ma Buff, że np. nie możesz Im wysłać gotowego projektu na Ich szablonie???????  :)

Na forum jest przynajmniej setka grafików- kozaków co w jeden wieczór ogarnęłoby sto takich projektów....potem 2-3 dni dni głosowania, który jest naj....i tyle...ja nie widzę problemu....sam moge pomóc .....a od jakiegoś czasu to wygląda tak jakby w Nasa projektowali kostium batmana ;)

Rozumiem też druga stronę medalu...ale na to są zapewne przewidziane jakieś umowy "lojalnościowe" ;)

I co bedzie jak następny projekt okaże sie równie ch......jak poprzednie ;)

P.S. nie mam ciśnienia, bo jestem zadowolonym użytkownikiem seryjnych wersji...tak tylko się dziwię ;) pzdr

• Like 5

Kostium batmana :) to mi się podoba ... Widzisz ... jak zwykle błąd jest w kolejności tego co się wydarzyło. Najpierw powinniśmy zrobić a dopiero później pokazać na forum ... 

Wysłałem im 2 projekty wraz z opisem. Niestety to co otrzymałem nie nadawało się do druku i produkcji (krótko - żaden z Buffów nam się nie podobał). Projekty widzieli koledzy redakcyjni, Karolcia oraz tpe. Po wymianie zdań, szczegółowych opisach Karolci i tpe postanowiliśmy (mimo, że mamy w kontrakcie 2 projekty) nie akceptować wzorów i poprosić o jeszcze jeden. Mam z dzisiaj rana potwierdzenie, że projektant jest na wakacjach ale ... na dniach ma być projekt.

P.S.

Co do setki grafików .... szukam jednego .... nie setki ... który ogarniałby projekty dla jerkbait.pl. Znasz takiego?

Panowie każdy czeka z niecierpliwością , w skali całego życia jeden Buff prędzej czy później nie robi żadnego znaczenia.Niestety

nie jest to projekt za grubą bańkę i w takiej firmie nikt nie ślęczy po nocach żeby go na ''wczoraj '' oddać . Zrobią to będzie . To tylko kawałek szmatki .  

Super pomysł na gadżet  i mam nadzieję że prędzej czy później cieszyć się będziemy . :)

ps. nie ma co tupać nóżkami 

• Like 5

Gdybym miał krótko odpisać to TAK :) Teraz dłużej. W piątek wieczorem otrzymałem kolejny projekt (3 projekt). Wysłałem do grona, które poprosiłem o uwagi. Szybko je otrzymałem. Dzisiaj, dosłownie przed 15 minutami wysłałem nasze uwagi do producenta (zapytałem też jak długo od akceptacji projektu będziemy czekać na produkcję). Projekt wygląda lepiej ale jeszcze nas nie zadowala. Jesteśmy moim zdaniem na dobrej drodze.

Otrzymałem również informację z czego wynika opóźnienie. W Buff była przerwa wakacyjna. Wrócili i działamy.

Będziecie zadowoleni. To co mogę gwarantować to, że cenowo takiego buffa (UV) nie kupicie na rynku :)

• Like 6

Oby Remku, oby. Rozbudziłeś masę nadziei w ogromnej liczbie użytkowników. Teraz wszyscy piszczą i tupią nóżkami.  :P

Cały czas powtarzam - cierpliwości. Będzie, męczę Buff'a, Buff męczy Buff'a ... :) Posuwamy się do przodu. Powoli - to fakt, ale skutecznie :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Buff z tego co pamietam jest robiony w Hiszpani , a to mowi samo za siebie  :P . Powoli , spokojnie nie ma co sie spieszyc a i wakacje trzeba wykorzystac  :D . Tak niestety jest tutaj w okresie wakacyjnym wszystko jakby umarlo , cisza spokoj firmy pozamykane , ale nie ma co sie podniecac tak jak napisal Remek powoli ale do przodu.

Pozdro dla wszystkich.