Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Lowrance Mark-5x Pro

danek

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

miałem x4 Pro i wiem, że w dokumentacji i w reklamach taki pisali jednak na stronie Lowrance żaden z przetworników 83/200 w tym i HST-WSU nie ma 60/120

http://www.lowrance.com/en-US/Products/Transducers/HST-WSU-Transducer-en-us.aspx

@wuran

wartości podane na stronie, której link podałeś odnoszą się do  spadku sygnału o -3db

temat był już omawiany parę lat temu:

http://jerkbait.pl/topic/18389-jaka-echosonda-na-p%C5%82ytk%C4%85-wod%C4%99/page-2

Edytowane przez bierjoza

• 0

Odkopie. Mam problem z echo, zaczęła mi pokazywać błędna temperaturę wody raz 50+ stopni raz 5 prawdopodobnie zepsuł sie czujnik temp. Orientuję się ktoś czy idzie to jakoś naprawić? Kalibracja jest tylko do +/-5 stopni więc nic to nie daje.

Pozdro Jacek

• 0

Hej.

Ktoś ma może opis, filmik, czy cokolwiek, jak to optymalnie skonfigurować na standardowe jezioro o głębokości do około 15m?

Dużo się naoglądałem na YT, ale szczegółów raczej brak (najczęściej jest cały przegląd ustawień, a nie opis konfiguracji na konkretne wody).

Instrukcję przeczytałem całą, szczegółów ja. brak.

Będę zobowiązany.

• 0

Według mnie to najlepsze echo dla początkujących, w którym nie musisz nic grzebać. Odpalasz echo, wracasz do ustawień fabrycznych, jedyne co wybierasz płytka czy głęboka woda i śmigasz ???? zdarzało mi się bawić czułościa ale to w skrajnych wypadkach gdy trafiałem na wodę gdzie miałem dużo zakłóceń i musiałem zmniejszyć czułość. Echo pokazywało zawsze to co powinno, czyli głębokość ???? ławice ryb jak i bardzo fajne łuki koło ławicy ???? im dłużej człowiek z rym echem pływał tym więcej rozumiał i widział nawet różnice w twardości dna czy zauważył rybę przylklejoną do dna ???? echo jest czarno białe ale szło na nim wiele wyczytać. Minęło niestety sporo lat i teraz nie pomogę bo nie pamiętam co było twardym a co miękkim dnem. Pewnie idzie takie info znaleźć w necie.

• 0

Ok, bardzo dziękuję. Doceniam fakt, ze poświęciłeś czas i odpowiedziałeś. 

Powiem szczerze, że mam to echo ze 4 lata (użyłem 1 raz :)), ale miałem długą przerwę z wędkarstwem i teraz wracam do tematu. Mam więcej możliwości i zamierzam często bywać na jeziorze :)... 

Dzięki, będę badał temat :)... 

PS. A na jakie echo się przesiadłeś po tym? :)