danek Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Witam co sądzicie o tym nowym dziecku Echosonda Lowrance Mark-5x Pro. http://www.bass-sklep.pl/p/pl/6384/echosonda+lowrance+mark-5 x+pro.html Jeszcze jej nie ma w polskich sklepach ale może ktoś juz coś niecoś wie na jej tematProsze o opinie PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) miałem x4 Pro i wiem, że w dokumentacji i w reklamach taki pisali jednak na stronie Lowrance żaden z przetworników 83/200 w tym i HST-WSU nie ma 60/120http://www.lowrance.com/en-US/Products/Transducers/HST-WSU-Transducer-en-us.aspx@wuran wartości podane na stronie, której link podałeś odnoszą się do spadku sygnału o -3dbtemat był już omawiany parę lat temu:http://jerkbait.pl/topic/18389-jaka-echosonda-na-p%C5%82ytk%C4%85-wod%C4%99/page-2 Edytowane 22 Grudnia 2016 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 ok, dzięki za wyjaśnienie, doczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 shorty Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Odkopie. Mam problem z echo, zaczęła mi pokazywać błędna temperaturę wody raz 50+ stopni raz 5 prawdopodobnie zepsuł sie czujnik temp. Orientuję się ktoś czy idzie to jakoś naprawić? Kalibracja jest tylko do +/-5 stopni więc nic to nie daje.Pozdro Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Nie da się. Musisz z tym żyć, albo kupić nowy przetwornik. Czujnik jest zalany w przetworniku. Poza tym jest rezystancyjny i nie ma gwarancji że to awaria czujnika, a nie uszkodzenie kabla albo gniazda/wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seemoore Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Hej. Ktoś ma może opis, filmik, czy cokolwiek, jak to optymalnie skonfigurować na standardowe jezioro o głębokości do około 15m? Dużo się naoglądałem na YT, ale szczegółów raczej brak (najczęściej jest cały przegląd ustawień, a nie opis konfiguracji na konkretne wody). Instrukcję przeczytałem całą, szczegółów ja. brak. Będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Witaj. Miałem to echo. Akurat w tym modelu nie grzebałem w niczym. Śmigałem na ustawieniach standardowych i na każdej wodzie sprawdzało się super i pokazywało to co chciałem. Z czym masz największy problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seemoore Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi głównie o właśnie podstawową konfigurację. Taką, która na standardowym jeziorze będzie optymalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Według mnie to najlepsze echo dla początkujących, w którym nie musisz nic grzebać. Odpalasz echo, wracasz do ustawień fabrycznych, jedyne co wybierasz płytka czy głęboka woda i śmigasz ???? zdarzało mi się bawić czułościa ale to w skrajnych wypadkach gdy trafiałem na wodę gdzie miałem dużo zakłóceń i musiałem zmniejszyć czułość. Echo pokazywało zawsze to co powinno, czyli głębokość ???? ławice ryb jak i bardzo fajne łuki koło ławicy ???? im dłużej człowiek z rym echem pływał tym więcej rozumiał i widział nawet różnice w twardości dna czy zauważył rybę przylklejoną do dna ???? echo jest czarno białe ale szło na nim wiele wyczytać. Minęło niestety sporo lat i teraz nie pomogę bo nie pamiętam co było twardym a co miękkim dnem. Pewnie idzie takie info znaleźć w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seemoore Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Ok, bardzo dziękuję. Doceniam fakt, ze poświęciłeś czas i odpowiedziałeś. Powiem szczerze, że mam to echo ze 4 lata (użyłem 1 raz ), ale miałem długą przerwę z wędkarstwem i teraz wracam do tematu. Mam więcej możliwości i zamierzam często bywać na jeziorze ... Dzięki, będę badał temat ... PS. A na jakie echo się przesiadłeś po tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seemoore Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) . Edytowane 26 Marca 2020 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
danek
Witam co sądzicie o tym nowym dziecku Echosonda Lowrance Mark-5x Pro.
http://www.bass-sklep.pl/p/pl/6384/echosonda+lowrance+mark-5 x+pro.html
Jeszcze jej nie ma w polskich sklepach ale może ktoś juz coś niecoś wie na jej temat
Prosze o opinie
Pozdrawiam
Danek
Top użytkownicy dla tego pytania
9
8
7
5
Popularne dni
22 Kwi
7
26 Mar
6
28 Maj
6
1 Wrz
5
Top użytkownicy dla tego pytania
szwagier.janusz 9 odpowiedzi
Gumofilc 8 odpowiedzi
giepol 7 odpowiedzi
pietiabo 5 odpowiedzi
Popularne dni
22 Kwi 2010
7 odpowiedzi
26 Mar 2020
6 odpowiedzi
28 Maj 2010
6 odpowiedzi
1 Wrz 2015
5 odpowiedzi
Popularne posty
tomasxt
Dużo zależy od ustawień. Najlepiej wziąć nad wodę i ustawiać. Też na początku długo się męczyłem, teraz już z tym problemu nie mam. Najgorzej było ustawić ją tak żeby było widać tzw. łuki
pietiabo
o ile sie nie myle to to echo potrafi pokazac termoklin. ja powiem tak miałem wczesniej Huminbirda i w porównaniu z Lowracem ta pierwsza to zabawka
Klamot
Demo w mark 5x pro jest blade z tego co pamiętam. Jak napisał kolega wyżej, weź nad wodę i pobaw się w manualu ustawieniami i będzie dużo lepiej.
Opublikowane grafiki
85 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi