robert.bednarczyk Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Robert 95 % ryb zlowilem na suchara , pojedyncze na nimfke , jakies 2 rybki na mokra , na pedalki nie lowilem , na streamera probowalem 2 razy po pol godziny ale bez kontaktu.Na suchara braly nieraz na wysoko plynacego, a nieraz na lekko przytopionego , glownie chruscik goddard . Tego potoka 56 wyholowalem na 0,115 ale ogolnie wieczorem nie przeszkadzala zylka 0,148 Dziękuję bardzo za niebywale optymistyczną dla mnie informację, bo łażąc z wędką od lutego/marca - ze streamerem czy nimfą - najbardziej upragnionym dla mnie widokiem jest pierwsze oczko, które wskazuje, że ....... zaczął się prawdziwy sezon flyfishingowy (to oczywiście mój wysoce subiektywny pogląd). Planuję San pod koniec sierpnia i byłoby genialnie gdyby "sucharek" działał. Serdeczności. Robert. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Bardzo mnie zmartwiłeś Bobrem - taka piękna rzeka, a ryzyko jest. Mam nadzieję, że będzie ok., choć podobno upały mamy gwarantowane do połowy sierpnia. Szkoda, że nie spotkamy się w sierpniu nad Sanem. Wziąłem miesiąc urlopu i jestem wyzerowany, a więc w październiku najwyżej jakiś weekend wchodzi w grę. Serdeczności. Robert.Bóbr niestety został praktycznie zamordowany.http://www.24jgora.pl/artykul,11675,1Nie wiem, kiedy uda się odbudować, tym bardziej że przed nami jeszcze przynajmniej tydzień upałów. Robert, nad San w październiku pewnie wybiorę się na weekend. Piątek w podróży, sobota - łowienie, niedziela - łowienie do 14, potem obiad i w drogę powrotną. Który to będzie weekend, teraz jeszcze nie wiem, ale na początku września pewnie będę miał już możliwość wyboru. Pozdrawiam smutno. PS. Podwieszam jeszcze jeden link ze zdjęciami z Bobru w Pilchowicach.http://www.pzw.org.pl/jeleniagora/wiadomosci/118443/60/komunikat_w_sprawie_sytuacji_hydrologicznej_na_rzece_bobr_z_godz Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez Marszal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 A dużo masz tych dobrych sanowych sucharów Robercie?Tak tylko pytam- dla poddierżenia rozgowora... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 A dużo masz tych dobrych sanowych sucharów Robercie?Tak tylko pytam- dla poddierżenia rozgowora... ;) Pawełku ciężko powiedzieć. Mam trochę chruściuków, ale diabli wiedzą czy one się spodobają salmonidom. Problem w tym, że moje dotychczasowe skuteczne łowienie na Sanie to były w 85% nimfy na krótko i długo, głównie "pedałki". W ub. roku w kwietniu połowiłem dobrze na sucho na march browny, ale teraz one raczej nie zadziałają. Spokojnie - zrobię dobry wywiad, a jak trzeba będzie zamówię u kolegi trochę dobrych sanowych sucharków, a potem dorobię własnych. Damy radę, tylko daj mi sygnał co i jak z naszymi planami, bo przebieram już nogami jak dwulatek. A co do Bobru, choć to nieco obok tematu, to k..... mać jestem wściekły, .....jak można doprowadzić do takiej sytuacji, jakim trzeba być debilem, żeby nie przewidzieć, że na zaporze coś może pójść nie tak, czy k..... proroka trzeba. Płakać się chce, albo kijem obić debila, który niszczy taką wodę i jeszcze udowadnia, że sanepid był i wszystko jest ok. Ciekawe czy pstrągi znają normy sanepidu. Nasze kochane media mają to w d..... W pierwszym materiale widziałem jeszcze Igora Glindę, ale już w kolejnych został "wycięty" i mówi się tylko o trudnej sytuacji Tauronu i wymuszonych trudnych decyzjach spowodowanych tropikalnym upałem. Można się k...... wzruszyć jak ciężko energetykom. Wszyscy jesteśmy traktowani jak g..... Komuna zasiała ten syf, a obecna władza utrwaliła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Komuna zasiała ten syf, a obecna władza utrwaliła.Yyyyyyhhhhhhyyyyy. Jakby zaczęli płacić milionowe odszkodowania za szkody to szybko nauczyliby się myśleć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Witam !Podepnę się pod temat, ponieważ w następnym tygodniu zamierzam wybrać się nad San . Czy , mógłby mi ktoś polecić jakiś agroturyzm lub pensjonacik nad Sanem. Zamierzam łowić na OS. Jeżeli nie będzie licencji to poniżej. Jadę sam a wiem, że z pokojem jednoosobowym mogą być problemy . Jestem z okolic Szczecina, może ktoś jeszcze się wybiera, w tym czasie z moich rejonów ?Ps.: będę jechał pociągiempozdr.mk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Wal do .... link niżej. Nie będziesz narzekał, o ile ma wolne miejsca. Wędkarzy zawsze tam pełno. http://www.adamowo.infoturystyka.pl/ O licencje zapytaj od razu telefonicznie bo inaczej nie ma sensu spać w Zwierzyniu gdy tam nie będziesz łowił (za daleko do Leska) na "normalny" odcinek.Pytaj o opiekunów Łowiska Specjalnego ( Robert Tobiasz, Paweł Kinal). Pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Dzięki "trout master" to "Adamowo" to w Zwierzyniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 http://www.adamowo.infoturystyka.pl/cennik/Nie to, żebym lubił się wtrącać, ale chyba o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam !Podepnę się pod temat, ponieważ w następnym tygodniu zamierzam wybrać się nad San . Czy , mógłby mi ktoś polecić jakiś agroturyzm lub pensjonacik nad Sanem. Zamierzam łowić na OS. Jeżeli nie będzie licencji to poniżej. Jadę sam a wiem, że z pokojem jednoosobowym mogą być problemy . Jestem z okolic Szczecina, może ktoś jeszcze się wybiera, w tym czasie z moich rejonów ?Ps.: będę jechał pociągiempozdr.mk. Brawa za zapał.Dzwoń o licencje na OS.jak jedziesz połowić,to nie żałuj dodatkowych 40zł. Przynajmniej nałowisz się i spokojniej nad rzeką.Poniżej też są ryby i dobre miejsca,ale jak nie jesteś mobilny,to możesz trafiać na zajęte :-( Szukaj noclegu Hoczew,Średnia Wieś,Bachlawa by mieć blisko.http://www.twojebieszczady.net/noclegi.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Dzięki "trout master" to "Adamowo" to w Zwierzyniu ? Tak. Na Łowisko Specjalne masz blisko i najważniejsze że tam zawsze są wędkarze. Nie bedziesz miał sie czym poruszać to lepiej do kogoś sie podpiąć. Znajomi którzy przyjeżdżają na Spec ostatnio tylko tam chcą byc zakwaterowani. Właściciele bardzo fajni ludzie, itd, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Odświeżam temat bo za 2,5 tygodnia wybieram się na OS, ktoś w tym czasie może się wybiera tam połowić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Ja się wybieram na przełomie lipca/sierpnia i pod koniec sierpnia.Na Sanie połowisz jak masz dobrą wodę.Teraz aktualnie masz złą.Obserwuj też kamerę w Zwierzyniu.Nie wiem jak na OS,ale poniżej masz ponad 200cm,wiec spędzić można czas w barze.Byłem 2 tygodnie temu poniżej OS,bo nie było miejsc.Lipieni niewiele,wręcz bardzo mało.Presja spora-jak zawsze.Ryby w bankówkach mocno "przećwiczone",w miejscach nieuczęszczanych znacznie lepiej.To nie jest ten San jaki pamiętam,a znam go kilka lat przed powstaniem OS.MMP pokażą jak bardzo się mylę :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Jestem o 22 lipca i będę łowił dwa tygodnie .Tak że kto chętny pogadać i posiedzieć przy ognisku to priv. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Jacek, 2 tygodnie? nie za dobrze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Jestem o 22 lipca i będę łowił dwa tygodnie .Tak że kto chętny pogadać i posiedzieć przy ognisku to priv. Ja będę od pierwszego sierpnia odezwę się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Jacek, 2 tygodnie? nie za dobrze? Wpadaj... Bedzie fajnie Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Dziś do południa zaliczyłem na OS "Eldorado", udało się wyjąć 13 lipieni i 9 potoków-w tym nowy PB mnóstwa brań niewykorzystalem ale to początek z muchą 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Ostatnio hołota (Średnia Wieś) ukatrupiła tam głowatkę 69cm. Mam nadzieję że w Sądzie dostaną mocno po dupie. Takich Żiobro powinien odstrzelać na miejscu jak kormorany. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) Ostatnio hołota (Średnia Wieś) ukatrupiła tam głowatkę 69cm. Mam nadzieję że w Sądzie dostaną mocno po dupie. Takich Żiobro powinien odstrzelać na miejscu jak kormorany.Zatłukli żeby zeżreć , czy tak fotografowali się wszyscy po kolei że nie przeżyła ? Edytowane 20 Lipca 2017 przez Hansolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Hołota jak idzie kraść to chyba po to żeby zeżreć. Bieda w kraju lub ... w główkach się pier***li z dobrobytu i nudów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Piotrek jakie muszki chodziły ?Na długim przyponie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Piotrek jakie muszki chodziły ?Na długim przyponie ?Przypon 9' kończący się 0,10mm, co do much to jetka i chrust CDC na hakach 18, 14 kolor oliwka i brąz.Dwie ryby zlowilem na nimfy brązke złotogłówke 16 i szarą ze srebrną główką 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Czyli jak zwykle cienko i delikatnie .Bardzo dziękuje za odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlasiak Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Może już za późno by pisać o tym w tym dziale , ale mniejsza o to . Jadę od 6 do 11 sierpnia nad san , wszystkie dni planuje na OSie , może chciałby ktoś umówić się na wspólne wędkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi