Hansolo Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Mam nadzieję że bez trudu kupisz licencję / o ile już nie zaklepałeś / , choć to wakacje, urlopy i może być kiepsko. Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez Hansolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlasiak Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Już zaklepane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 W takim razie połamania . Pokaż się poniżej turbin to Cię w kamerce poobserwujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Chcesz polowic ryby to łów poniżej II wyspy lub powyżej (okolice) drutów. Druty przez San poniżej Zwierzynia są na szczęście tylko jedne wiec trafisz na pewno, nawet jadąc "drogą" autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Hołota jak idzie kraść to chyba po to żeby zeżreć. Bieda w kraju lub ... w główkach się pier***li z dobrobytu i nudów. Raczej bieda,ostatnio syszalem ze kaczki rzucaja chleb ludziom przechodzacym kolo stawu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlasiak Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki trout master za porady właśnie wyjeżdżamy mam nadzieje ze jednak może ktoś się wybiera nad OS i uda się połowic razem Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez podlasiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Arek , trzymaj moje muchy za tydzień przybywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Arek , trzymaj moje muchy za tydzień przybywam Leżą. Nic im nie grozi ale sprawdzę na wszelki wyp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Chwalcie się Panowie i Panie jak wyniki, żeby nuta zazdrości zagrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Byłem 7 ostatnich dni. Łowiłem tylko na zwykłym odcinku w Łączkach. Moje umiejętności dają wiele do życzenia. Tylko drobny pstrąg i lipieniķ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Znajomy ćwiczy przed zawodami na Łączkach i też twierdzi że marnie.On na żyłę łowi więc dobrze mu tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Znajomy ćwiczy przed zawodami na Łączkach i też twierdzi że marnie.On na żyłę łowi więc dobrze mu tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 No ale 7 dni mości panowie to zwykła statystyka powinna zadziałać, bez wzgledu na umiejetnosci czy doswiadczenie na danej wodzie. Ryb w okolicach 35-40 cm nie powinien być problem złowić kilka przez te wszystkie dni. Nawet jako "wypadek przy pracy". Wiem że pstrąg wymiarowy zjedzony, ale gdzie lipienie średniaki? Bo że aż tak cwane i poprzyklejane do dna to ciężko uwierzyć :-( Kolega łowił 7 dni ...... Nawet jeśli nie od switu do nocy to wciąż jest dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak obserwuję pogodę i stany Sanu od początku lipca i widzę że ciągle są dobre warunki dla wakacyjnego łowienia.Brak ulew zmieniających rzekę w Mekong w miare stała pogoda więc presja pewnie duża a odcinek stosunkowo krótki (Łączki ) więc ryba przepłoszona i wystraszona. Mam nadzieję że za 2 miesiące będzie inaczej (; Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez Hansolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Brak ulew zmieniających rzekę w Mekong w miare stała pogoda więc presja pewnie duża a odcinek stosunkowo krótki (Łączki ) więc ryba przepłoszona i wystraszona. Mam nadzieję że za 2 miesiące będzie inaczej (; Brak presji. Pojedyncze osoby świtem, pojedyncze dniami i wieczorami.Jak była ryba (może inaczej, jak było wolno i było co zabijać) to była presja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) CodzienNe łowienie od tuż przed 5 rano do godz około 11, później godz 17 aż do wieczora. Może jeszcze inaczej, głównie wedkuję na muszkę na nizinie bynajmniej próbuję, to było moje pierwsze w życiu starcie z Sanem . Muchy jakie posiadam to hak najmniejszy 14 . Żyłka najcieńsza 0.16. tam to ponoć zestaw na wyciąganie tira z parowu ☺. Ale nadal twierdzę że to moje beztalencie. Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez Maciek Rożniata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 "No ale 7 dni mości panowie to zwykła statystyka powinna zadziałać, bez wzgledu na umiejetnosci czy doswiadczenie na danej wodzie. Ryb w okolicach 35-40 cm nie powinien być problem złowić kilka przez te wszystkie dni. Nawet jako "wypadek przy pracy". Wiem że pstrąg wymiarowy zjedzony, ale gdzie lipienie średniaki? Bo że aż tak cwane i poprzyklejane do dna to ciężko uwierzyć :-( Kolega łowił 7 dni ...... Nawet jeśli nie od switu do nocy to wciąż jest dużo czasu. " Jest takowych sporo i na odcinku Os i po za OS tak czytam i czytam te posty tutaj i na ff i jak ludzie twierdzą że na Sanie jest kiepsko z rybami to niech sie pukną w głowę, kiepsko to jest u nas na Bobrze Kwisie tu już nie ma ryb, każdy chciałby założyć nimfe złotgłówkę wejść do wody i wywalić kilka lipieni po 40 + i dzień skwitować dwoma pstrągami. A najlepiej jakby w strefie muchowej na facebooku napisali w którym miejscu i pokazali na jaką muche . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Sam już nie wiem gdzie prawda.Rok temu w październiku połowiłem ładnie przy salamandrze będąc pierwszy raz na Sanie na czyszczącej się i opadającej rzece.Wydaje mi się że wszystkigo nie zjedli,tym bardziej widząc filmik Maverick-a (jego pierwsze minuty ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Filmik jest zlepkiem z 3 dni zaledwie bylem nad wodą 12 dni niestety połowa materiału mi się skasowała zresztą filmik robię dla siebie na pamiątkę następny wyjazd już będzie bez filmów , ryb było sporo ale przyznam szczerze że gdybym pojechał sam zapewne miałbym efekty mizerne w postaci kilku lipieni, faktycznie trzeba było dużo myśleć przebierać muchy mieć takie i owakie muchy i wiedzę którą posiada przyjaciel. Na dolnym Sanie udało mi się w 2 dni przerzucić jakieś 60 kleni od 35 cm do 55 kilka świnek i ładnego bolenia, mam nadzieje że jesienią uda się wyskoczyć na parę dni. Ten sezon jest brzydko mówiąc po pieprzony u siebie na Bobrze i Kwisie prawie bez wyników ryby poznikały albo nie biorą, na Sanie od 1 czerwca trafiłem w idealne dwa tygodnie pogody i wznoszącą się temperaturę wody, teraz ponoć jest już dużo słabiej. Kolego Radku tam gdzie chcę cie wysłać w moich okolicach jak będziesz w Szklarskiej 4 tygodnie temu połowiłem lipieni, pstrążków a jestem 4 tydzień z rzędu i katastrofa po 2 ryby nic nie mogę złowić ryby nie wychodzą do niczego mimo tego że rójki owadów są obfite, dlaczego tak się dzieje ? nie wiem i podejrzewam że nikt nie posiada takiej wiedzy przyroda ma nad nami przewage. Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez MaverikZagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 "No ale 7 dni mości panowie to zwykła statystyka powinna zadziałać, bez wzgledu na umiejetnosci czy doswiadczenie na danej wodzie. Ryb w okolicach 35-40 cm nie powinien być problem złowić kilka przez te wszystkie dni. Nawet jako "wypadek przy pracy". Wiem że pstrąg wymiarowy zjedzony, ale gdzie lipienie średniaki? Bo że aż tak cwane i poprzyklejane do dna to ciężko uwierzyć :-( Kolega łowił 7 dni ...... Nawet jeśli nie od switu do nocy to wciąż jest dużo czasu. " Jest takowych sporo i na odcinku Os i po za OS tak czytam i czytam te posty tutaj i na ff i jak ludzie twierdzą że na Sanie jest kiepsko z rybami to niech sie pukną w głowę, kiepsko to jest u nas na Bobrze Kwisie tu już nie ma ryb, każdy chciałby założyć nimfe złotgłówkę wejść do wody i wywalić kilka lipieni po 40 + i dzień skwitować dwoma pstrągami. A najlepiej jakby w strefie muchowej na facebooku napisali w którym miejscu i pokazali na jaką muche . Odniosłem sie do odcinka ponizej OS. Wiem ile statystycznie się lowi na os a ile poniżej. Widocznie te ryby z OS wiedzą, że dniowka droższa to i laskawsze dla ludzi i chetniej chapią. Dobrze by było też jakbyś kiedyś zrobił prezentacje jak lowic ponizej OS.Bo widzę w tobie eksperta. Mysle ze wielu by skorzystało, ja pewnie też.Co do FB i strefy muchowej to mało tam komentuje i nie pytam tam o muchy. Na tyle duzo jeżdże ze sobie radze na wiekszosci wód i w razie co mam kogo spytać o muchy czy inne wskazówki. Na złotoglowki i w ogole nimfy łowie mało. Pozdro i wiecej dystansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 A i nie twierdze ze ponizej os nie ma ryb, ale chyba nie ma co piać z zachwytu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Nic nie wykombinujemy przed monitorem.Znajdzię ktoś kto trafi w odpowiedni czas wodę muchę i połowi ładnie i mam nadzieję że to będę ja.Może też niektórzy są rozpieszczeni i kilka lipieni lekko powyżej 30 cm to dramat.Dla mnie osobiście to samo miejsce,swoboda przede mną i za mną wystarczą.Jeśli dodatkowo złowię kilka lipieni NA SUCHARA to i tak warto pedałować 830 km i wpieprzać na szybko chińskie specjały z torebki aby jak najszybciej stanąć w rzece.Łowię na Łupawie i złowienie dla mnie 3 wymiarowych lipieni to sukces.tak więc rozumiecie że kilka sanowych silnych lipków to cel sam w sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Dobrze by było też jakbyś kiedyś zrobił prezentacje jak lowic ponizej OS.Bo widzę w tobie eksperta. Mysle ze wielu by skorzystało, ja pewnie też. To źle widzisz a jeśli to tak zabrzmiało to nie tak miało być ekspertem żadnym nie jestem pokuszę się nawet o stwierdzenie że mocno początkującym natomiast ludzie zaczynają wymagać coraz więcej i więcej i więcej dodatkowo bez poświęcenia czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Paweł spokojnie otworzymy worek na Bobrze.Mam kombi , zamówiłem agregat i na wszelki wypadek czerwone i białe robale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ja również łowilem przy salamandrze. Ale przez te parę dni mało było zbiórek z powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi