Skocz do zawartości

PRACOWNIA MATUSIAK

matusiak

Rekomendowane odpowiedzi

inserty sa w cenie od 50do 150zł w zaleznosci od drewna ,najdrozej wychodza mocno pokrecone lub 2 kolorowe ,jeszcze w tym roku beda gały do wedek ,ale beda tez komplety gała + insert ,ale nie odmawiam jak ktos potrzebyje czegos indywidualnie ,inserty sa do DPS 16,17,18 SKSS 16,17 do muchowych tez ,pozostałe na zamowienia

WOW ! Wygląda rewelacyjnie , moim skromnym zdaniem jest jak najbardziej ok, bo widać ładną strukturę drewna , chyba nie chcesz zrobić czegoś takiego jak w Shimano w modelu Cardiff ? Widziałem taki uchwyt z bliska i z początku myślałem że to plastik i podróba uchwytu Restaffine, po dokładnych oględzinach kija kolegi okazało się że to drewno, ale jakość nie powaliła i od razu pomyślałem "Piotrek zrobi to o kilometr lepiej" :) ..... długo nie czekałem

Może ja mam po prostu za mało wyobraźni -_- swoją drogą jak widziałem zdjęcie insertu wykonane przez Piotra i potem Twoje zdjęcie tegoż insertu w gotowej wędce to gdyby nie charakterystyczne usłojenie to bym powiedział ze to całkiem inne inserty mówię o "wisience"

Tak właśnie Piotrku!!!! Dla mnie najbardziej interesująco wygląda takie ubarwienie w którym ten kontrast miedzy czernią barwnika a jasnością pokręconych nie przebarwionych części usłojenia tworzy tę niepowtarzalną wyrazistą mozaikę ;)

Myślę, że w gruncie rzeczy chodzi nam o to samo.

No też się zgadzam z Wami .Insert nie może być czarny bo będzie wyglądał jak jakieś tworzywo.Musi być widać słoje i jak insert jest wypolerowany to uwidacznia się charakterystyczna trójwymiarowa mieniąca się głębia .Taki efekt jest tylko w Piotrka wyrobach. Widziałem Shimano miałem Restaffine mam gotowy insert PacBay, więc wiem o czym mowa.Swoją drogą chętnie wezmę taki "nieudany odpad" :)))

Edytowane przez mrWhite7

Wydaje mi się, że nawet gdyby czerń wyszła bardzo mocna i głęboka co mogło by dawać nawet wrażenie plastikowości, żyłki w naturalnym kolorze drewna ożywią to bardzo i efekt będzie bardzo naturalny. W ubiegłym tygodniu musiałem jeździć mimo woli najnowszym 5 drzwiowym Porsche znajomego (okropne auto), który miał taki element kokpitu i wyglądało to ładnie,- nie wsiowo,- nawet powiedział bym, było to eleganckie i stonowane nie pasujące do tego tutejszego symbolu snobizmu jakim jest ten samochód...

Nie wiem czy posiadasz jakiś wyrób Piotra ale zapewniam Cię że w każdym jego wyrobie nie ma nic z taniej tandety oraz wyrobów nieudolnie stylizowanych na "eleganckie" Tak jak z tym Porsche :) Drewienka są kosmiczne i przyciągają wzrok. Najczęściej zadawane pytania nad wodą to co to za wędka i jaki piękny uchwyt i gdzie taki można kupić ? Może w Polsce ludziska się przyzwyczaili do pięknych stylowych rzeczy i nie wzbudza to takiego podziwu ale tu niemiaszki pieją z zachwytu i sam się o tym niebawem przekonasz .Usłyszysz zapewne "Schon gemacht ,wie edel .super, was für eine Kanone u.z.w" :) Jak tłumaczę że to made in Polska to aż kręcą głowami z niedowierzania.Życzę Ci aby czarny insert ozdobił twojego niepowtarzalnego Phenixa ,bowiem myślę że insert pięknie się wkomponuje w tak szlachetny blank

Właśnie dlatego, że uważam wyroby Piotra za nie mające sobie równych wśród tych które już zdążyłem poznać zawracam mu głowę i zaśmiecam jego autorski wątek swoimi wypocinami ;) i prośbami.

Co do niemieckich zachwytów to zdążyłem już przywyknąć do nich, choć jak mowie moim uczniom, ze wędka nie łowi, ale potrafi poprawić nastrój to i tak mi nie wierzą i mówią, że jestem zbyt skromny, więc żeby nie byc posadzony o skromność,- milczę :lol: a oni kupują kolejne wędki...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...