Skocz do zawartości

PRACOWNIA MATUSIAK

matusiak

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mam przyrządzik do instalowania czepieni wyciągam stary montuje nowy z mocowaniem na śrubkę i po problemie pasuje stara raczka i nowa, wykonanie z pianki z wkładka z nierdzewki 50zl koszt nowego czpienika na śrubkę 10zl

A mółbyś wrzucić fotke tego przyrządzika i tego trzpienia na śrubke może sam bym coś pokombinował.Chyba że to tajemnica ;)

Jest to przyrząd wykonany na zamówienie w NSK iskra , i niestety spory naklad kasy i nie inwestowałem żeby teraz patent sprzedać :unsure: to trzymadła maja się sprzedawać :lol: a tak poważnie to sorki ale to moja mala tajemnica mnóstwo przeróbek było ale teraz jest idealnie

Wporządku tak tylko z ciekawości zapyałem ;) Czyli do mojego stradicka cena razy dwa by była bo podwójna rączka.No i trzeba wysłać ją do Ciebie :D

No niestety musisz wysłać on-lajn :lol: ni eda sie wykonać no i jak dwie sztuki to cena podwójna ,wbrew pozorom wykonanie z pianki nie jest proste mimo łatwej obróbki i miękkości musi byc wkładka z nierdzewki ,co w drewnie stabilizowanym odpada

@Krzysiek_W lubię dłubać w drewnie i lubię dodatki drewniane dlatego poszedlem w tym kierunku tym bardziej ze wybór w Polsce cienki tylko korkowe do kupienia

@matusiak, czy Twoje gałki do korbek mogą być łożyskowane, tak, jak oryginalne np RCS?

A jeśli tak - czy wchodzi w grę taka operacja jak: usunięcie nitowanego trzpienia z korbki bez łożysk, założenie nowego i łożyskowanej gałki Twojego wyrobu?

Niema problemu robię gały pod łożyska ,tulejki i zwykle jak sobie ktoś życzy,wiadomo dochodzi koszt łożysk a tu ceny różne zależy od jakości łożysk,każda korbkę da się wymienić i łożyskować lub tulejować

hmmm, Polska to dziwna kraj, stabilizowany blank (do wyboru, do koloru - http://reelseatblanks.com/) kosztuje w US +/- 10$ a u nas 200pln :mellow: extra! gratuluję!

Nabyte w Polsce ale teraz idzie transport z USA :mellow: koszt do 200zl sztuka wiec nie jest kolorowo ,wychodzi jeden insert lub 3 korbki z kawalka

Wszystko co linkujecie to drewna burl lub odzimek, czeczot to rak drzewa i nawet w stanach kosztuje sporo nawet znalazłem takie do wykonywania gitar elektrycznych za 3 tysiaki dolcow ,czeczot jest najdroższym kawałkiem drewna ze wzgledu na niepowtarzalność wzoru trudności z pozyskaniem bo jak jest na drzewie to jest to mały kawałek z całego drzewa , następna bardzo ważna sprawa musi byc stabilizowany w zywicy akrylowej nie poliuretanowej bo taki insert bedzie wazy tyle co 3 uchwyty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...