Skocz do zawartości

Obrotówki Spinnex

namek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak teraz bo dawno nie używałem ale z Spinexami zawsze był ten sam problem - drut. Zamiast dentalu to jakiś ocynk czy coś innego z z czasem szybko śniedzieje. WIele lat temu na targach mówiłem przedstawicielowi że jak nie zmienią drutu to ludzie tego kupować nie będą ale nic się dalej nie zmieniało.

Jeśli masz w domu dental i odpowiednie szczypce to możesz to kupić i przerobić ale po co skoro możesz kupić np Wirki - też tanie i na dobrym drucie.

Spinnex, miałem kilka ale pracy to nie miało. Potrafiło pięknie kręcić a za chwilę przez kilka metrów jakaś "zacinka" ściągasz na luza później znów działa...

Odpuść sobie. Kup jakieś effzett'y, u mnie się pięknie spisują. Ewentualnie zajrzyj na dział lurebuilding i wybierz sobie coś :)

Również jestem zdania, że lepiej mieć jedną dobrą, niż dwie byle jakie, które podnoszą tylko ciśnienie i obniżają komfort łowienia.

Ceny nie sa jakieś kosmiczne i jest w czym przebierać.

Zamiast kupić dwóch tanich, lepiej wydać na jedną, która nie bedzie sprawiać problemów.

Generalnie trudno teraz o dobre obrotówki zwłaszcza w małym rozmiarze. Poza drogimi rublexami, mepssami i effzettami do łowienia nadają się w/w ABC i lukrisy dystrybucji sraxona. Większe rozmiary - cormoran, przynajmniej ją mam dobre doświadczenia. Tanie i przyzwoite.

Osobiście uzywam lukrisow, ABC i rublexow na pstrąga, cormoran na szczupłe.

Trzy grosze do tematu.

Spinex jest dobry do rzucania po krzakach.....

Z zimowych zakupów pozostało mi jeszcze kilka jaxonowskich orionów i rederów. Napisane że made in Spain. Pracują bezbłędnie. Poza tym effzety.

Nie warto oszczędzać kilku złotych i denerwować się nad wodą.

Potwierdzam, co Koledzy napisali. Spinnex to szmelc. Często zalega na bazarach w paczkach po kilka sztuk wraz z najtańszym chłamem. Ciekawe czy to "ten" Spinnex czy "podróbka" Spinnexa :) .

Jeśli szukasz kompromis cena/ jakośc to wspomniane wcześniej ABC. Do tego miły własciciel, dobry kontakt- podpowie, przerobi, zamieni... :)

Potwierdzam, co Koledzy napisali. Spinnex to szmelc. Często zalega na bazarach w paczkach po kilka sztuk wraz z najtańszym chłamem. Ciekawe czy to "ten" Spinnex czy "podróbka" Spinnexa :) .

Jeśli szukasz kompromis cena/ jakośc to wspomniane wcześniej ABC. Do tego miły własciciel, dobry kontakt- podpowie, przerobi, zamieni... :)

Mam nadzieję, że wciąż mowa o obrotówkach tylko. Wahadełka to nieco inna bajka. Jest tak tramp chociażby :P

Edytowane przez popper