krzysiek Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Niestety nie Wypadł mi z ręki za burtę po odhaczeniu (a złapał go Krzysiek, z trola). Piotrek ma jedną fotkę przyłowionego przy okoniowaniu, zrobioną telefonem. Muszę zweryfikować jak wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Friko by Cię pieron to jest Jasiooooo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Ja dzisiaj miałem niezłego jazia przy boleniowaniu. Zobaczyłem że w odkosie od zatopionego krzaka coś hałaśliwie bije drobnicę. Oczywiście pierwszy do głowy przyszedł mi boleń. Nie mogłem podejść do ryby od góry, więc zacząłem rzucać stojąc poniżej tak żeby wobler szybko przeciął odkos lekko w poprzek. Po którymś tam rzucie branie i złoty, szeroki błysk. Przekonany że holuję bolenia nagle widzę czerwoną płetwę i grubego jazia z całym 7-dmio cm woblerem w pysku. Różne ryby już łowiłem na swoje woblery, ale turbo jazia jeszcze do dzisiaj nie przerabiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Mój nowy rekord 64 cm. Wisła, kamienisto-żwirowa rynna. Wędzisko Robinson Diaflex Spin z kołowrotkiem Robinson V-Tec i nawiniętą plecionką 10 lb. Kolejny raz zestaw sprawdza się w boju i jak na razie okazuje się niezawodny. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Fajna nazwa, Turbo JAŹ . U mnie zmorą są teraz turbo szczupaki, chłodzące się w przelewach. Ekspresowe tempo boleniowego wobka wcale im nie przeszkadza i łykają skubańce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Mateo, świetna ryba. Wygląda bardziej jak skrzyżowanie jazia z boleniem, a nie jak warsiaski jaziowy kark.Pozazdrościć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 chciałem podobnie napisać. Kolory i kształt ciała takie boleniowe, ale nie często trzymam w rękach ponad 60-cio centymtetrowe jaziory, więc ciężko się wypowiadać. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 chciałem podobnie napisać. Kolory i kształt ciała takie boleniowe, ale nie często trzymam w rękach ponad 60-cio centymtetrowe jaziory, więc ciężko się wypowiadać. Gratulacje. Jaź jak w mordę strzelił, ale bardziej jak z Wisły u Tomy'ego.Myślę, że po powodzi może wiele ciekawych ryb się trafić. Przypuszczam, że ten jasio nie był karmiony, podczas swojego życia, specjałami z bergla, tylko przywiało go z jakiegoś starorzecza lub jakiegoś dopływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 No różni się od tych typowo Warszawskich. Ale nie złapany w Warszawie . Na Narwi są bardzo podobne do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Turbo jaź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Turbo Jaź, fajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Gratki dla wszystkich łowców turbo rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Mateusz, Twój też kawał rybki. A co do pokroju ciała jazi to nawet w obrębie Wawy łowiłem bardzo różniące się od siebie ryby. Nie wiem od czego to zależy? Szczególnie dotyczyło to ryby około 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Mat kolejne pokłony. Co za okaz. Wisła to jednak Wisła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Gratki Mateusz - kawał jazia. Faktycznie na drugiej focie u Was na stronie, jak dla mnie, ma coś w sobie z bolenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Według mnie jest to hybryda, o ile głowa jest jaziowo-boleniowa to długa płetwa odbytowa wyłączając ubarwienie w 100% boleniowa. Nie mniej jednak bardzo ładna pod względem urody ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Hybryda jazia z bezzębną piranią , wersja bez turbodoładowania, model wolnossący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 hehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Patu mogłes choć zrobić zdjęcie przed całowanie ma tak jaziowi sie cała szminka pościerała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 ..nie, to wizażystka ją wytarła przed sesją . Bez wygląda lepiej. P.S wykrzyknik, zgubiłes aparat <_< ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Jak jakiś znalazłes to możesz mi dać miałem kryzys finansowy i miałem wybór albo trochę sprzetu opchnać albo motor... Poszedł sprzet... przez to prawie nie łowię w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Krisu23, na zdjęciu jest bolenik a nie Jaź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Włóczykij to tak apropo dyskusji o hybrydach to zdjęcie. Jesteś pewien, że to boleń? Uploaded with ImageShack.us Gęba owszem trochę powiększona, płetwy Brzuszne i odbytowa jak jaź. Ogon i jego trzon jaziowy. A piersiowe nijak do jazia nie pasują. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia wyprostowanej rybie bo była garbata jak jasio. A jak jest taka przegięta to tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Na rzece też dość często trafiają mi się rybki tego typu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi