Skocz do zawartości

Jazie 2010

Krupin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 221
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam Panowie,

mój 1 post na forum.

Gratuluję pięknych jazi, aż swędzą mnie łapska żeby wziąść w nie wędkę i ruszyć nad rzekę.

Czy ktoś z was łowi może te piękne ryby na Warcie w Poznaniu lub okolicach? Przeprowadziłem się niedawno i prosiłbym o wskazówki co do miejscówek.

Co do Warty w Poznaniu to nie powiem bo nie wiem. Ale jutro jadę do Konina i mam zamiar wybrać się nad Wartę do Konina z jaziowymi wobkami na rekonesans.

Za młodego łowiłem ładne jazie na Warcie w Koninie ale na przepływankę na spławik, więc jutro zobaczę czy lubią też woblerki.

Pozdrawiam i powodzenia w Poznaniu. :D

@Tomy czy mógłbyś coś więcej napisać o okolicznościach połowu ( tj. przyneta-charakter pracy,głębokość prowadzenia, tempo). Jestem stosunkowo młodym spinningistą i chętnie się dokształcę ponieważ mam wytypowana miejscówkę t.j odnogę Wisły gdzie przez jakiś czas ( dopóki miejscówka nie zarośnie rzęsą ponieważ przy niżówkach jest tam ok 30-50cm wody) łowię jazie w przedziale 20-40cm ale dopiero jak woda się nagrzeje ( połowa kwietnia) teraz nie mogę ich namierzyć i do siebie przekonać a woda jest tam teraz zajebiaszcza nawet do 80-120cm w niektórych miejscach, byłem juz w tym roku dwa razy i niestety bez efektu.

P.S Oczywiście gratuluje sukcesów w celowym i skutecznym łowieniu Jaśków

Każda woda wymaga odrębnego podejścia.Pewnie jazie stoją tam gdzie je łowisz w kwiecień,maj.Dwa razy na rybach to za mało żeby stwierdzić że nie biorą czy ich nie ma.Czasem bywa tak że biczujesz cały dzień miejscówkę tysiące rzutów przychodzi pora i w ciągu godziny łowisz np.5 konkretnych Jazi.

zgadzam się z Tobą, że pojedyncze wypady bez brań nie świadczą ze rybki nie biorą, jednak nawet ich nie widziałem żeby ustawiały się na słoneczku ( w zeszłym roku to samo 2lata temu też) wiem że na bank tam są bo pojedyncze sztuki udaje mi się namierzyć gdzieś w trawie jak się coś ruszy ale nie mogę ich sprowokować.Będę kombinował i częściej bywał na rybach to może jakiegoś drania przechytrzę .