yglo Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Koledzy... w latach jakos tak 1994-,95. może 96 na antenie Warszawskiego Osrodka Tewlewizyjnego był program o wedkarstwie prod angielskiej, jeden odcinek był poswiecony szczupakom, było tez o łowieniu na muche i chyba o karpiach... Nigdzie nie mogę znalez inf co to był za program, na youtubie tez nic,,,, Może ktoś pamięta... Mi to się kojarzy z tytułem "opowieści znad rzeki"...ale nic nie znalazłem w necie Edytowane 5 Lipca 2015 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale dla mnie klasyka z tamtych czasów to seria Angling Classics. Jest o prawie wszystkich ważniejszych słodkowodnych drapieżnikach. Daleko było wtedy do C&R, ale okoliczności przyrody wspaniałe. https://www.youtube.com/results?search_query=angling+classics Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2199&Itemid=42 W tym samym roku ówczesna Telewizja Regionalna zdobyła się - i za to należy się jej uznanie - na emisję fascynującego, angielskiego serialu pt. "Opowieści znad rzeki". Utrzymany w balladowym niemal nastroju, ukazujący w całej krasie podwodny świat i ryby "we własnym domu" oraz pokorę człowieka-wędkarza, usiłującego ten świat zrozumieć, osłonić przed zagrożeniami cywilizacji i pokazać piękno wędkowania. Wspaniałe, nie dające się z niczym porównać, podwodne zdjęcia w nie najgłębszej, i trudnej przez to wodzie, wprawiały w podziw swoją naturalnością i pięknem podwodnej krainy, wydobytych maestrią reżysera i operatora. Moja znajoma, nie mająca absolutnie nic wspólnego z wędkowaniem, obejrzawszy przypadkiem odcinek o walijskich pstrągach, tylko głęboko westchnęła: "Boże, jakie to piękne...!". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Opowiesci znad rzeki.... może BBC, ale nie ma chyba tej serii na yutubie... a przynajmniej ja nie umiem odszukać.... W odcinku o szczupakach był taki epizod: łowisko.... duzy staw pstrągowy gdzie raz w roku pozwalają łodkami łowic szczupaki.... C&R i to były kolosy.... było o Irlandii, o legendach związanych ze szczupaczymi potworami.... sporo zdjęć podwodnych.... Ten odcinek pamiętam doskonale, bo miałem go na VHSie.... ale się zapodział w rekach kolegi kolegi kolegi..... Pojawia się tam scena gdy gościu mowi ze jak NIC szczupak nie bierze to czas na Marilyn Monroe.... i wyciąga połaczenie jerka z mucha !!!!!!KTO TO PAMIETA? Chyba to jest to:http://www.bbc.co.uk/programmes/p00gtn3m/episodes/guide Edytowane 5 Lipca 2015 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 A posiada ktoś film "Rzeka powrotów" ? jest to film o Słupi i trociach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 A nie czasem John Wilson? Pamiętam że ryby wypuszczal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opowiesci znad rzeki.... może BBC, ale nie ma chyba tej serii na yutubie... a przynajmniej ja nie umiem odszukać.... W odcinku o szczupakach był taki epizod: łowisko.... duzy staw pstrągowy gdzie raz w roku pozwalają łodkami łowic szczupaki.... C&R i to były kolosy.... było o Irlandii, o legendach związanych ze szczupaczymi potworami.... sporo zdjęć podwodnych.... Ten odcinek pamiętam doskonale, bo miałem go na VHSie.... ale się zapodział w rekach kolegi kolegi kolegi..... Pojawia się tam scena gdy gościu mowi ze jak NIC szczupak nie bierze to czas na Marilyn Monroe.... i wyciąga połaczenie jerka z mucha !!!!!!KTO TO PAMIETA? Chyba to jest to:http://www.bbc.co.uk/programmes/p00gtn3m/episodes/guide Pamiętam ten serial doskonale leciało na WOTcie.Każdy odcinek poświęcony innemu gatunkowi ryb. Nawet miałem nagrane na VHS kilka odcinków tej serii ale kaseta przepadła dlatego co jakiś czas z sentymentem szperam w necie tak jak w tej chwili... taki przykładFacet łowił ogromne szczupaki na trupka, rzeka Tamiza na dnie sterta śmieci jakiś fotel od auta, czy sprężyny od amortyzatorów a między tym wszystkim ogromne szczupaki. Ten kolorowy wobler jak mówił wędkarz ..tajna broń,, przypominający lalkę barbie do dziś tkwi w mojej pamięci a nagrywałem to w 4 kl podstawówki a później ze 100 razy a działo się to na jeziorze Lough Corrib w zachodniej Irlandii,. Inny odcinek był o węgorzach niewielka rzeka ok 6m szerokości, facet łowił piękne węgorze przy użyciu drewnianego kołka bez kołowrotka czy żyłki zamiast tego na końcu zawiązany pęczek rosówek nawleczonych na wełnę czesankową. Coś pięknegoodc o karpiach wędkarz łowi nocą ryby na skórkę od chleba jako zanęty używa kwiatów, rzuca je na powierzchnię wody a karpie na wabione zapachem podpływają na żer. Najciekawsze było to że wszystkie ujęcia były kręcone pod wodą. czysta Magiajeśli ktokolwiek znalazł by w sieci program odc poświęcony wędkarstwu pt,,Opowieści z znad rzeki,, proszę o kontakt z sentymentem go wspominam bo od niego można powiedzieć wszystko się zaczęło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 WOT pokazywał jeszcze "Rzeki gdzieś tam". I ten cykl też był niesamowity. Dwóch chłopaków jeździło po świecie i pokazywali.....Rzeki gdzieś tam....Rivers somewhere taki zdaje się był tytuł orginalu. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Pamiętam ten serial doskonale leciało na WOTcie.Każdy odcinek poświęcony innemu gatunkowi ryb. Nawet miałem nagrane na VHS kilka odcinków tej serii ale kaseta przepadła dlatego co jakiś czas z sentymentem szperam w necie tak jak w tej chwili... taki przykładFacet łowił ogromne szczupaki na trupka, rzeka Tamiza na dnie sterta śmieci jakiś fotel od auta, czy sprężyny od amortyzatorów a między tym wszystkim ogromne szczupaki. Ten kolorowy wobler jak mówił wędkarz ..tajna broń,, przypominający lalkę barbie do dziś tkwi w mojej pamięci a nagrywałem to w 4 kl podstawówki a później ze 100 razy a działo się to na jeziorze Lough Corrib w zachodniej Irlandii,. Inny odcinek był o węgorzach niewielka rzeka ok 6m szerokości, facet łowił piękne węgorze przy użyciu drewnianego kołka bez kołowrotka czy żyłki zamiast tego na końcu zawiązany pęczek rosówek nawleczonych na wełnę czesankową. Coś pięknegoodc o karpiach wędkarz łowi nocą ryby na skórkę od chleba jako zanęty używa kwiatów, rzuca je na powierzchnię wody a karpie na wabione zapachem podpływają na żer. Najciekawsze było to że wszystkie ujęcia były kręcone pod wodą. czysta Magiajeśli ktokolwiek znalazł by w sieci program odc poświęcony wędkarstwu pt,,Opowieści z znad rzeki,, proszę o kontakt z sentymentem go wspominam bo od niego można powiedzieć wszystko się zaczęło Genialna seria, miałem kiedyś wszystkie na VHS ale niestety ktoś z rodziny mi wszystko pokasował, jeśli byś dotarł jakimś cudem do tej serii filmów to również proszę o kontakt , pozdrawiam:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Koledzy... w latach jakos tak 1994-,95. może 96 na antenie Warszawskiego Osrodka Tewlewizyjnego był program o wedkarstwie prod angielskiej, jeden odcinek był poswiecony szczupakom, było tez o łowieniu na muche i chyba o karpiach... Nigdzie nie mogę znalez inf co to był za program, na youtubie tez nic,,,, Może ktoś pamięta... Mi to się kojarzy z tytułem "opowieści znad rzeki"...ale nic nie znalazłem w necie Witam!!! Jeśli dotarłeś do tej wspaniałej serii prosił bym o kontakt, bo też dobrze pamiętam tę serię ale nigdzie jej nie mogę znaleźć... Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi